"Ártalmas a segély munkavégzéshez kötése" (Kuruc.info: Igen, ez a műsor címe az MTV archívumában)

A pont egy héttel ezelőtti Napkelte Vendégaztalánál Mohácsi Erzsébet szerepelt – a Mohácsi Vész-duóból az egyik népellenség.  A műsor ITT taláható (direkt link a WMV-hez ITT) található.

Mohácsi Erzsike azt a műsor elején kénytelen volt elismerni, azért nem járnak munkába a segílyezettek, mert anyagilag sokkal rosszabbul járnának, ha dolgoznának. Különben meg hazudozik ezerrel.
Például amikor az iskolalátogatáshoz kötött segílykéről (a segílykemegvonás ösztönző hatásáról) kérdezték, azt válaszolta, “a legtöbbször a gyerekek maguk döntenek arról, járnak-e iskolába. A szülő csak addig tudja ellenőrizni a gyerekét, amíg az elindul az iskolába, és hogy odaér-e vagy nem, azt nem lehet tudni. (Kuruc.info: b+. Ezt a pofátlan hazugságot… normális családban, ha megtudja a szülő azt, hogy a gyereke lóg, minimum repül a pofon…) Vagy amikor többször megbukott, és 16 éves korában ötödikesként kellene a padban ülnie, ilyenkor fordul elő [az, hogy kimarad] (Kuruc.info: még jó, hogy nem tette hozzá a cigányfajvédők kedvenc érvét – lásd pl. EZT és EZT , hogy ez milyen megalázó lenne szegíny bűnözőpalántának…) vagy nagyon- nagyon ritkán előfordul, hogy lányok kimaradnak, de nem tömegével (Kuruc.info: hazudik, nagyon sok luvnya is kimarad a suliból. Persze a segílyre igényt tartanak. Nem mintha bármi értelme lenne ezeket iskolába járatni a mai rendszerben, hisz még a a fajvédő Népszabadság szerint is analfabéták, olvasásra képtelenek még harmadik végén is, miközben a fehérek döntő többsége úgy megy iskolába már elsősként, hogy tud legalább olvasni…). Ahol eljárást folytatunk, Csörögén vagy Kerepesen, kiderült, hogy azért nem járnak iskolába, mert az iskolából kitiltották őket szó szerint… a kistelepülésekre nagyon is jellemző, hogy egy olyan oktatást biztosítanak, valahol az eldugott melléhelyiségben, egy nyugdíjas tanárral, a legrosszabb feltételek között, ahova a gyereknek nincsen kedve és nincsen motivációja… egyszerűen úgy gondolja, hogy neki nem jó abban az iskolában (Kuruc.info: b+, sok fehér melós is szarul érzi magát a munkahelyén, mégis gürizik! A cigóknak meg derogál a “mellékhelyiségben” [mekkora bődületes hazugság, Istenem!] a tanulás? Derogál az, hogy szakmát szerezzenek, és ne csak élősködők és rosszabb esetben pluszban bűnözők legyenek egész életükben?!)”.
Azt is volt pofája letagadni, amikor a riporter afelől érdeklődőtt, miért nem járatják a cigányok óvodába a purdékat, hogy általában azokat komolyan segítik, azaz ingyen kapnak mindent. Helyette nyomatta a cigánysajnáltatást: “Hogy az óvodába járjon egy gyerek három éves kortól, annak komoly anyagi feltételei is vannak, ami a családot nagyon megterheli… szokta segíteni [az önkormányzat a cigány óvodásokat] vagy nem szokta segíteni, erre nem lehet építeni… az a helyzet, hogy az óvodákban nincsen férőhely, és általában azokat szokták kihagyni az ellátásból, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá, a hátrányos helyzetűeket. Azaz óvodai férőhely-bővítésre van szükség mindenképpen. (Kuruc.info: értsd: több pííííízt. Nem mintha a cigány szülők attól óvodába járatnák a purgyét. Max. akkor, ha ott állna mögöttük szó szerint korbáccsal a rendőr vagy csendőr.)

Mivel a “közszolgálati” (értsd: fajvédő) MTV-ről van szó, nem igazán mert kényes kérdéseket feltenni a műsorvezető, vagy akár csak a legkisebb mértékben sarokba szorítani a luvnyát…
Kuruc.info - Arppi S.