Nagyon sok fajvédő azzal az apropóval minősítette a Magyar Hírlap / Nemzet, a helyiek, ill. a Gárda galgagyörki beszámolóit fantazmagóriának, hogy egész egyszerűen nonszensz, hogy évekig nem lehet kitenni valakit az ember saját tulajdonú ingatlanából. Lássuk hát az ide vonatkozó szabályozást (eredeti ITT); félkövérrel szedtük a legfontosabb részeket.
 
"A tulajdonoson kívül minden más birtokost is megillet a birtokvédelem, ha a birtokost birtokától jogalap nélkül megfosztják ( a dolgot hatalma alól elvonják), vagy a birtoklásban zavarják ( akadályozzák a hatalom gyakorlásában). A birtokost a birtokvédelem mindenkivel szemben megilleti, annak kivételével, akitől a birtokot tilos önhatalommal szerezte meg. Ebből a szempontból nincs különbség a birtoklás minősége szerint (jogos vagy jogtalan, jó- vagy rosszhiszemű birtoklás). Különleges eset, a kölcsönös tilos önhatalom. Ha az, akitől a dolgot tiltott önhatalommal szerezték meg, maga is tiltottnak minősülő önhatalommal szerzi vissza, mint tiltott önhatalmat elkövető fél, nem jogosult birtokvédelemre, a vitát a Ptk. alapján lehet csak megoldani.
 
A birtokvédelemnek a közigazgatási, illetve a bírósági eljárásban kétféle módja van. Az egyik a birtoklás tényén alapuló kérelem, illetve kereset, a másik pedig a birtokláshoz való jogon alapuló kereset.
 
A birtoklás tényére alapított kereset lényege az, hogy a birtokosnak csak azt kell igazolnia a birtokvédelem elnyeréséhez, hogy birtokban volt, és a birtoklásban tilos önhatalommal megzavarták (elsősorban közigazgatási eljárásban lehet kérni). A birtokláshoz való jog eldöntése nem tartozik erre az eljárásra. A birtokláshoz való jogra alapított birtokvédelmet viszont a birtokos csak akkor nyerheti el, ha a birtoklás tényén felül azt is igazolja, hogy a birtoklásra érvényes jogcíme van (bírósági úton lehet kérni).
 
A közigazgatási úton nyújtott birtokvédelem
 
Akit birtokától megfosztanak vagy birtoklásában zavarnak, a jegyzőtől egy éven belül kérheti az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését. A jegyző az eredeti birtokállapotot helyreállítja és a birtoksértőt e magatartásától eltiltja, kivéve ha nyilvánvaló, hogy az aki a birtokvédelemért folyamodott, nem jogosult birtoklásra, illetőleg birtokának zavarását tűrni volt köteles. A jegyző határozata ellen államigazgatási úton sem fellebbezésnek, sem jogorvoslatnak helye nincs; a birtoklás kérdésében hozott határozatot három napon belül végre kell hajtani, akkor is, ha ez ellen a felek valamelyike keresetet indított. A jegyző 30 napon belül köteles határozatot hozni. Az a fél, aki a határozatot sérelmesnek tartja, a kézbesítéstől számított 15 napon belül a bíróságtól kérheti a határozat megváltoztatását. A bíróság felfüggesztheti a jegyző határozatának végrehajtását. Az eljárásra a jegyző székhelyének bírósága illetékes. A keresetlevelet akár a jegyzőnél, akár a helyi bíróságnál be lehet nyújtani. A birtokos az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését egy év eltelte után közvetlenül a bíróságtól kérheti. "
 
Ez magyarul annyit jelent, hogy a cigány önkényesen beköltözik hozzád, amikor ott találod, nincs jogod kidobni, mert azzal önbíráskodsz. Jogod van elmenni a jegyzőhöz birtokvédelmet kérni, ő - ha még akkor sem ijed meg, ha a családja kiirtásával megfenyegeti a cigány - kiad egy lakáskiürítő határozatot. Ezt a cigány vagy az ügyvédje megtámadja bírósági úton. A bíróság ekkor felfüggeszti a jegyző határozatát, utána elkezdtek pereskedni, te vagy ellaksz a kisszobádban (ha beenged a cigó), vagy elmész albérletbe, de a közüzemi díjakat, hitelt, stb tovább csengeted. Jó esetben 5 év múlva lesz jogerős kilakoltatási határozatod: addig öregszel 20 évet, a cigány röhög a markába, és utána beköltözik  a szomszédodhoz ugyanígy.
 
A Balkán ehhez képest a Mennyország.
Ez rosszabb, mint a feudalizmus, ha te 1554-ben kimentél a piacra (Magyarországon; Nyugaton ekkor már tűzzel-vassal irtották az orkokat, amolyan gyengéd válaszreakcióként a cigánybűnözésre), és hazamenve cigóbandát találtál otthon, akkor hívtad a haverjaidat és 5 perc alatt kihajigáltad őket, és ha mondjuk egy tyúkodat is megették addig, akkor deresre verték őket, 50 botütés, oszt mehettek a kalodába pár napra.

Ismételt esetben a kezüket is levágták volna sok helyen.

Eszébe nem jutott volna senkinek önbíráskodással vádolni téged.

A magyar jogrendszer nem előre fejlődik, hanem a béka segge alá.
Végül egy kérdés: az MTI hírből nem orbitálisan furcsa, hogy P. a gonosz, rendezetlen életű, birodalmi lépegetőhöz hasonlító gárda-seregeket mozgósítani tudó ember, akitől - és csapatától, a rasszistanáci Gárdától - mindenki retteg, aztán mégiscsak őneki kell menekülnie a saját családi fészkéből?!
Nos, fajvédők, kíváncsiak vagyunk, ehhez mit szóltok. Elő az “érvekkel”!
Kuruc.info