A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú ellen rablás bűntette és lopás vétsége miatt. A "fiatal" az utcán leszólított sértettől cigarettát kért, majd többször megütötte, ezután pénzt követelt, majd a pénztárcájából kivett 23 000 forintot, de utazásra visszaadott egy ezrest. Más alkalommal egy faépületbe ablak betöréssel behatolva különböző értéktárgyakat lopott el.
A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. május végén hajnalban lakóhelyén, egy borsodi településen az utcán gyalogosan közlekedő férfit leszólította cigarettakérés ürügyével. A férfi mondta, hogy nem dohányzik, ezért nem tud adni, mire a vádlott hátulról két alkalommal fejen ütötte, amitől a férfi földre került, a zsebéből kiesett a mobiltelefonja. A "fiatal" a telefont felvette, de a férfi kérte, adja vissza, mert a munkájához szüksége van rá, így a vádlott visszaadta, viszont azt követelte tőle, hogy adjon pénzt. A sértett, tartva az újabb bántalmazástól 10 000 forintot ígért, elővette a pénztárcáját, amit viszont a támadó kirántott a kezéből, és magához vett 23 000 forintot. A sértett viszont kérte, hogy utazásra adjon vissza valamennyi pénzt, mire a vádlott visszaadott egy 1000 forintost.
Az elkövető 2023. május második felében a délutáni órákban lakóhelyén egy panzióhoz tartozó faépületbe ablakbetöréssel bement, onnan elektronikai készülékeket, evőeszközöket, tányérkészletet lopott el 43 000 forint értékben.
Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelést indítványozott - közölték honlapjukon.