A Pásztói Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy nőt, aki a gyanú szerint társával együtt meglopta falubelijét, majd a felelősségre vonás elől elmenekült.
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint a gyanúsítottak 2023. július 19-én éjjel megjelentek a sértett ingatlanjánál, egy melléképület ajtaját befeszítették, majd a fürdőszobán át bejutottak a ház belső tereibe.
Zoom
Az egyik szobában alvó – ezáltal védekezésre képtelen – sértett nyakából kitépték az aranynyakláncot, valamint elvitték az éjjeliszekrényen lévő mobiltelefont és a nő táskáját is, benne a bankkártyájával. A házból a bejárati ajtón át távoztak, a belülről benne lévő kulccsal kinyitották, és a kulcsokat magukkal vitték. Összesen 710 000 forint kárt okoztak a sértettnek.
A nőt a nyomozó hatóság többször próbálta meg előállítani, azonban az elkövetés után élettársával elmenekült, így vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. 2023. szeptember 14-én Budapesten rendőrjárőrök igazoltatták a gyanúsítottat, aki a személyazonosságára hamis adatokat adott meg, ezért további azonosítás érdekében előállították, majd őrizetbe vették.
Mivel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, és jelenleg is több büntetőeljárás is folyik ellene, ezért rendőri előterjesztésre az ügyészség indítványozta a letartóztatását. A Pásztói Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírája egyetértett az ügyészi állásponttal, ezért a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte vele szemben a legszigorúbb, személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés alkalmazását.
A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges, közölte honlapján az ügyészség.