2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:03 Eközben az EP-ben: "az abortusz alapvető emberi jog"22:54 Németország - Magyarország 2-2, kiestünk21:51 Zacher hagyná, hogy fuldokoljunk a maszkban, amíg el nem érjük a 80 (!) százalékos átoltottságot21:36 Az olasz kormányfő megüzente a Vatikánnak, ne szóljon bele, hogyan hurcolják meg a normalitáspártiakat21:16 Blinken: Amerika és Németország együtt dacol Oroszország "provokációival"21:00 Országszerte extrém UV-sugárzás várható20:50 Amerikai orvosok szerint "valószínű kapcsolat" van a Pfizer és a Moderna, valamint egy ritka szívbetegség között20:27 Orbán az Olasz Testvérek elnökével tárgyalt Brüsszelben20:05 Ez csak természetes: bebuzul az Európai Parlament is19:50 Megszüntethetik végre a korlátozások "jelentős részét"19:41 Az országos és a budapesti melegrekord is megdőlt, csütörtökön lesz az év eddigi legmelegebb napja19:10 Szijjártó: példátlan, hogy nem lehetnek magyar konzulok a müncheni arénánál - "provokációk történhetnek"19:02 Iráni források szerint jelentős előrelépések történtek a bécsi tárgyalásokon18:57 Nyári áramfogyasztási rekordot hozott a kánikula18:37 Áder aláírta a pedótörvényt - miután megbizonyosodott afelől, hogy nem akadályozza a felnőttek "nemváltoztatását"
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Gyerekként is pszichopata volt Muki, Pénzes Henrietta cigány gyilkosa

Reklám

"Gyerekként is pszichopata volt Muki
2008.09.18. 07:45

Megdöbbentő kijelentést tett Muki gyerekkori pszichológusa Zsolczai István. A szakember állítja, a fiún már iskolás korában kiütköztek pszichopátiás jellemvonásai. Pénzes Henrietta gyilkosa ütötte, vágta az osztálytársait, nem tudott koncentrálni az órán és minden jel nélkül ceruzával szurkált végig mindenkit. Zsolczai úgy véli, ha akkor kiemelik a családjából a fiút, megelőzhető lett volna a bűncselekmény.
 
Zsolczai István akkor találkozott először Mukival, amikor a fiú első osztályba járt az általános iskolában. A tanárok fordultak hozzá segítségül és a szakember több alkalommal is foglalkozott a közösségből már akkor kirívó gyerekkel.

- Több felmérést is készítettem az osztályban. Az elsőből rögtön kiderült, hogy Muki az a gyerek, akit senki sem fogad el és akivel senki sem szeretne barátkozni. Hogy miért? Egyszerű rá a válasz, már akkor kiütköztek a pszichopátiás jellemvonásai - szögezi le Zsolczai István pszichológus. - Képtelen volt koncentrálni az órákon, minden előjel nélkül kitört belőle az agresszió. Egyik pillanatban felpattant, előre rohant pár sort a padok között, és ütni kezdte az egyik osztálytársát. Aztán az is előfordult, hogy a tanárnőt rugdosta meg. Akik pedig elmondták, hogy miért nem szeretik őt, kíméletlenül megszurkálta a ceruzájával.

A szakember akkor javaslatot tett, hogy a fiút emeljék ki a többszörösen hátrányos helyzetű családjából és helyezzék el egy speciális nevelő intézetben.

- Nem történt semmi, pedig szükség lett volna rá - véli a szakember. - Évekkel később, amikor tarthatatlanná vált a helyzet, átrakták a fiút egy alternatív tantervű iskolába. Lehet, hogy radikális vagyok, de vallom, ha a gyereket időben kiszakítják az otthoni környezetéből, talán soha nem történt volna meg ez a tragédia.

Cs.R.–L.E. "
(zsIndex)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready