"Tanárt ütöttek a feldühödött szülők Kocsordon
2008. szeptember 24. 09:44 | Forrás: STOP/HavariaPress

Megütöttek egy tanítót Kocsordon a feldühödött szülők, miután gyermeküket elültette társai mellől, mert zavarta és piszkálta őket.
A Mátészalka mellett található község iskolájában kedden délután jelent meg az egyik népesebb helybéli család, miután tudomásukra jutott, hogy alsós gyermeküket tanítója elültette a többiek közül. A fiút azért ültette el tanítója, mert folyamatosan zavarta a tanórán társait, a közelében ülő lányokat bántotta. A feldühödött szülőket a büntetésből elültetett kisdiák nagyobb testvére értesítette a történtekről. Az iskolánál megjelent cigánycsalád (Kuruc.info: ha valaki nem hiszi...) tagjai veszekedni kezdtek a tanítóval, s eközben csattant el a pedagógust érő pofon. Az ügyben a rendőrség vizsgálatot indított, a megütött tanítót már kihallgatták."
(stop)
A HírTV cikke pedig már a címében is közli, cigányokról van szó: "Feldühödött cigány család ütötte meg a tanárt" (a cikk törzse ugyanaz)
Frissítés: Szépen lassan kibogozódnak a szálak. A SZON cikke következik:

"Tanárt bántalmaztak a kisdiák rokonai Kocsordon
Kocsord - Csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanújával hallgatott ki szerdán a Mátészalkai Rendőrkapitányság egy kocsordi asszonyt, valamint felnőtt korú fiát és lányát.

A most megtett feljelentés szerint a három személy a helyi általános iskolában még hétfőn fenyegetni kezdte az egyik középkorú tanítónőt, akit aztán a 23 éves fiatalember megpróbált megütni, anyja pedig meg is ütötte.

Az ügy előzménye, hogy a tanítónő az iskola udvarán előzőleg külön ültette és elbeszélgetett a gyanúsított nő elsős kisfiával (a két másik személy testvérével), mert a gyerek többször agresszíven viselkedett osztálytársaival. A 9 éves kisfiú szintén itt tanuló negyedikes bátyja már ekkor szidalmazta a tanárt, majd hazaszaladt rokonaiért, akik erre berontottak az iskolába - tájékoztatta a Szabolcs Online-t Fülöp Gergely rendőr főhadnagy.
"

Kuruc.info: E heti kérdésünk: Ha az elsős fiú 9 éves, akkor hány éves a negyedik osztályos bátyja? A megfejtéseket "integráció" jeligére várjuk.
2. Frissítés: A zsIndex is lehozott egy hírt, amiből még újabb infók derülnek ki; idézzük.

"Tanítónőt vertek Kocsordon

Független Hírügynökség | 2008. szeptember 24., szerda 15:18

Egy tanítónőt vertek meg hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon egy diákjának szülei, mert a tanítónő elültette helyéről az elsős általános iskolás fiút. A rokonokat a gyerek bátyja hívta az iskolába, aki szintén ott tanul.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a tanítónő még pénteken az iskola udvarán a többiektől külön, egy padra ültette a kilenc éves, elsős fiút, hogy magatartásáról beszélgessen vele.

Az iskola eddigi néhány hete alatt ugyanis a gyerek többször is agresszívan viselkedett, osztálytársaival verekedett is. (Kuruc.info: pontosabban ő, a kilenc éves, verte a 6 éves többi elsőst. A személytelen "verekedni" ige használatával is milyen szépen elhallgatta a fajvédő zsIndex az agresszor személyét...) Ekkor szaladt oda a fiúnak a szintén az iskolában tanuló negyedikes bátyja és minősíthetetlen hangnemben kiabált a tanítónővel, majd hazaszaladt a rokonaiért.

Hamarosan meg is érkezett a kisfiú anyja, felnőtt, 23 éves másik fia és szintén felnőtt korú lánya kíséretében. A tanítónőt fenyegetni kezdték, a fiatalember meg is próbálta ütni, az anyja pedig meg is ütötte.

Csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával a rendőrség a kedden érkezett feljelentés alapján kihallgatta az asszonyt, a felnőtt fiát és lányát.

Őrizetbe nem vették őket, tette hozzá Fülöp Gergely. (Kuruc.info: Helyes. Így jóval többen fenyegethetik meg az esetleges szemtanukat is még a tárgyalás előtt. Félre az iróniát: felháborító ez a kettős mérce! Egy fehért ilyenkor már rég előzetesbe vágnak, hát még ha az éppen cigányt pofoz meg vagy van 20 kiló cukra, lásd szigetvári srácok, ill. Tomcat. A mezőfalvi lincselőket se vették őrizetbe, holott csak a kiérkező rendőrökön múlt hogy nem történt esetleg tragédia. Vagyis a húszból egyet csuktak le, tán két napra.) Ha valakit egyébként a bíróság ilyen bűncselekmény miatt elítél, akár öt év börtönt is kaphat. (Kuruc.info: ha fehér. Ha cigány, akkor még kitüntetést is kap.)"
 
(zsIndex)
Kuruc.info: Klasszikus esete ez annak, amikor az újságíró nem képes felfogni, hogy mit is mondtak neki, hanem ész nélkül írja a saját hülyeségét. A lead szerint a gyereket elültették a helyéről. Ehhez képest mi történt? Az csak az idézetből derül ki:

"Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a tanítónő még pénteken az iskola udvarán a többiektől külön, egy padra ültette a kilenc éves, elsős fiút, hogy magatartásáról beszélgessen vele."

Mármost, az iskolaudvaron nincsen se saját padja, se saját széke egy gyereknek se, az nem osztályterem. Elültetni valakit a helyéről csak az osztályteremben lehet, ahol van neki olyanja.

Az iskolaudvar játékra, szaladgálásra való, legfeljebb van mellette pár pad is, szabad felhasználásra, hogy aki kifáradt a fogócskában, az leülhessen.

A tanítónő ide ültette le a gyereket, hogy a lelki érzékenységét meg az önérzetét meg ne sértse, ne az osztálytársai előtt szégyenítse meg a lurkót, hanem úgy beszélje meg vele a gyerek elfogadhatatlan magatartását, hogy a többi gyerek ennek ne legyen fültanúja. A tanítónő tehát maximálisan tiszteletben tartotta a gyerek összes akceptálható igényét.

Ehhez képest kapott a pofájába a kiccsaládtól. Majd nem tudom, akkor mit fognak óbégatni, amikor a kocsordi ált. isk. utolsó, még szolgálati idejét töltő pedagógusa is elmegy nyugdíjba, aztán hirdethetik a tanítói állásokat rogyásig, mert a gugli Kocsord nevére még 20 év múlva is az első 10 találat között fogja hozni az esetet?

Á, agyrém ez.
Olvasó: Adjon az Isten!

Egy kis adalék a kocsordi tanárveréshez.

Én itt élek a családommal, és látom, hogy ezek az orkok mit művelnek már kora reggel, amikor iskolába mennek. Az én gyerekkoromban még egyedül mentünk haza, a nagyobbak kísérték a kisebbeket. Nem véletlen, hogy napjainkban már reggel és délután "forgalmi dugó" van ebben a kis utcában. A szülők elkísérik, vagy elhozzák a gyerekeket, és nem azért, mert ez a divat. Miért van az, hogy az utca végén lakó édesanya szintén kísérgeti a kislányát reggel este. Talán nem lehet megbízni egy 3. osztályos gyerekben annyira, hogy 80 métert megtehessen egyedül a járdán?! Sok szülő már nem szívesen engedi el a gyerekét egyedül.

Nagyon sokan pedig inkább elviszik más iskolákba a gyerekeket (többen is vinnék, ha megtehetnék). Nem azért, mert a tanári kar színvonala gyenge, nem is azért, mert az iskola technikai feltételei nem megfelelőek! Sőt! Az iskola kívül-belül megszépült. Tanítási szünetben szép is, de tanítás alatt "több az árnyék mint a fény". A tanárok nagy része sem ma kezdte a pályát. Amikor mi ide jártunk, akkor még tudtak tanítani. Akkor még volt színvonal. Elmentünk középiskolába, és megvolt az alapunk. Én pl. a megye egyik legjobb középiskolájába jártam, de elsőben lógattam a lábam, sőt történelemből, magyarból és németből még utána is. Ugyanazok a tanárok pár év alatt elfelejtettek tanítani? Nem hiszem. De akkor még fegyelmezhettek. Nem volt szükség pofonokra, kiabálásra, mert egy-két hangos szó is megtette a hatását.

Annak idején ha az egyik tanárnő (azóta már nyugdíjas) lement a telepre, pár szóval rendre utasította a cigányokat. Pedig nem magas, és nem is erős (fizikailag nem), de neki volt tekintélye. Ma már nem szívesen mennek le családot látogatni.

Napjainkban minden roma tisztában van a jogaival. A kötelességeit persze elfelejti. Nem tudja, hogy neki kellene otthon úgy nevelni a gyerekét, hogy a tanár ideje jó részét ne fegyelmezéssel, hanem oktatással tölthesse. Hallottam már anyukától, hogy azért vitte el a gyerekét fél év után, mert a elmondták a gyerekek, hogy az óra nagy része azzal telik el, hogy rávegyék a cigányokat, hogy üljenek le, és maradjanak csendben.

Ha az én gyerekemet kellene többször is fegyelmezni, én is elmennék a tanítónénihez. Lehet, hogy én is kiosztanék egy pofont, de nem a tanítónő kapná. Neki elmondanám, hogy tegyen belátása szerint, ha kell, büntesse meg a gyereket, és minden esetről tájékoztasson, hogy én se dícsérgessem otthon feleslegesen.

Itt sem ez az eset volt az első, hogy az orkok támadtak. De ez most nyilvánosságot kapott. Volt egy durvább eset kb. 10-12 éve, amikor a hetedikes "kislány" adott egy pofont a tanárnőjének. Volt nagy balhé, felelősségre vonás, vizsgálat. Ez a vizsgálat megállapította, hogy a tanárnő alkalmatlan, és ő hibázott, így el kellett hagynia a pályát.

Hol volt akkor az ombudsan és az oktatási miniszter? És hol van most, amikor az alkalmazottját kellene megvédeni? Ő is csak a szegregáció megszüntetéséről beszél, de azért, mert nem töltött még el egy fél napot ilyenek között. A gyereke se ilyen iskolába jár.

Szerintem az Oktatási Törvény is tartalmaz egy elírást. Nem integrálás kell ezeknek, hanem internálás.

Szebb Jövőt!

Egy kocsordi szülő 

U.i. Kérem, hogy nevemet, címemet ne közöljétek, mert nem biztos, hogy meg tudnám védeni a gyerekemet és magamat ezektől.