"Így ölte meg Rolandot

BUDAPEST — Koponyatörés, agyduzzanat, agyzúzódás és orrcsonttörés. Ebbe halt bele egy verekedés után január 10-én Mészáros Roland (18).


Rajmund a bíró pulpitusa előtt ütésről-ütésre megmutatta, hogyan verekedett Rolanddal. Mivel a bíró mögé senki nem állhat, a fotó a bírósági kivetítő képéről készült (Fotó: Cseh Dániel)


A tegnap kezdődött büntetőperen Roland az iskolai kötelezettségek alól időlegesen felmentve minden osztálytársa jelen volt. Egyikük, K. Rajmund, aki kioltotta a fiú életét, a vádlottak padján ült.

– Roland lecigányozott, és ezért már az utolsó órán pofon vágtam. Akkor azonnal felszakadt a szája és vérezni kezdett – mondta el a fiú a bírónak. (Kuruc.info: mocsadék Rajmundka csak előhúzta a rasszista kártyát, hogy akár fel is mentsék, azzal a felkiáltással, hogy "jogos bosszú volt azért, hogy lecigányozták")

Rajmund a vádirat szerint megvárta társát az iskola előtt, és amint a fiú kilépett a kapun, combon rúgta. Roland menekülni kezdett, de Rajmund és a barátai utánarohantak. A VIII. kerületi Gyulai Pál utcában utolérték, ketten lefogták, K. Rajmund pedig többször ököllel megütötte, majd bele is rúgott. A fiú a verés után hazament, majd órákkal később meghalt. (Kuruc.info: "bátor" tett volt, Rajmundka... lefogattad, és úgy verted. Egy az egy ellen nem mertél verekedni, mi?)

Az áldozat édesanyjának nem volt lelkiereje bemenni a tárgyalóterembe, de ügyvédje, Lichy József szerint ezt jól is tette, hiszen dr. Vaskuti András bíró megmutatta a vádlottnak áldozata borzalmas boncolási képeit, amelyek elborzasztották a jelenlévőket. Az anyával azonban sikerült beszélnie a Blikknek a tárgyalótermen kívül.

– Roland rettegett az iskolába menni. Azt mondta, bántják ott. (Kuruc.info: annyira, de annyira általános ez az "integrált" [olvasd: putriscigány-fertőzött] iskolákban... ugye mindenki olvasta már a dombóvári sztorit, csak hogy "képben legyen", mi folyik egy-egy ilyen iskolában, és miért menekülnek onnan fejvesztve a normális emberek?!) A kisfiamat már soha többé nem láthatom, és ezen az sem változtat, ha börtönbe küldik a gyilkosát – zokogta az idegileg ismét összeroppant Anna.

Ám bármilyen fájdalmas is a számára, úgy döntött: a következő tárgyaláson megpróbál szembenézni azzal az emberrel, aki olyan kegyetlen módon elvette tőle a fiát.

K. Sz."

(blikk; számos olvasói kommentár van)
Kuruc.info: Csodálni való a bokszoló cigánygyerek gerinces, szinte hősies magatartása, miszerint még le is fogatta az áldozatot, nehogy ellenállhasson...

Gyávaság a köbön egy "sportolótól": megvárták, lefogták. Na meg nem tudja feldolgozni az eseményeket...
Olvasó: Kozák "Retek" Rajmund !
 
Csak azért szorítok, amiért te is. Arra még talán sosem volt példa, hogy egy alávaló, gyáva fekete retekkel egyetértsek, de most, ha hiszed, ha nem, azt szeretném, hogy jelképes büntetéssel úszd meg, lehetőleg feltételessel ! Csak azért, hogy kint legyél, ne élvezd a börtön védelmét ! Annyit viszont megígérhetek, hogy téged senki sem fog lefogni, ha a hazafiak megtalálnak, és IGAZSÁGOT szolgáltatnak áldozatod családjának.
 
Veled ellentétben a magyarok tudnak becsületesen küzdeni.
 
("...a cigány, ez a tolvaj, gyilkos, dögevő, vérbajos, vérfertőző, gonosz, vallást, Istent nem ismerő, a törvényt tudatosan tipró, bosszúálló, vakmerő, de komoly erővel szemben végtelenül gyáva söpredék...")
 
Rondacrampus