Csenyétéről, Magyarország legszegényebb településével kapcsolatban már több cikket idéztünk, amelyek közül a Magyar Hírlapé volt messze a legjobb.

Klikk IDE, és tekerjünk előre 48:40-re. Pár érdekesebb részlet:

49:39: 8 gyerek után 180 ezer Ft segílykét kapnak az emberek. Ugyanez 52:20 körül is elmondják, bár ott 200 ezer fölötti összegről beszélnek, és nem mondják, hány gyerek után kapnak ennyi pénzt. És ez az ország legszegényebb (!) települése! Ennyit arról, hogy nem lehet megélni a segílykéből. Ne feledjük például azt, hogy a kesznyéteni Barna bácsi családja, egy átdolgozott élet után, 25 ezer Ft/főből kénytelen megélni! Még sem bűnöznek, mégsem rabolnak, lopnak!

52:30-nál jön az, ami a fajvédőknél garantáltan kivágja a biztosítékot: akárcsak a zsIndex, ill. a Magyar Hírlap cikkéből, innen is feketén-fehéren kiviláglik, hogy roma kisebbségünk nem akarja megfogni a kapanyelet. Azaz dehogynem. Amikor lincselni kell, másokat agyonverni, akkor persze tudják használni. Idézzük a szomszéd falu, Felsőgagy polgármesterét, Kéri Zoltánnét:

-    Mi minden évben biztosítjuk az embereknek nemcsak a vetőburgonyát, vetőmagot is szoktunk teljesen térítésmentesen adni. Ezen kívül, aki igényli, felszántjuk a kertjét. Addig el szoktunk jutni, hogy szinte mindenkinek felszántjuk a kertjét, elműveljük a talajt, megkapják a vetőmagot. De hogy aztán a nagy többség az miért nem ülteti be...
-    Milyen lehetőségek vannak, munkalehetőségek? ... Akarnak egyébként dolgozni?
-    Háááát... nem szeretném őket [a csenyétei cigányokat] megbántani: nem igazán. Addig nincs probléma, amíg meg nem tudják, hogy alkalmazásra kerülnek, meg úgy az első 1-2 hétben. De utána valahogy elveszítik a kedvüket a munkával kapcsolatban, úgyhogy...

Ehhez nem kell sok kommentár. Azt kivéve, hogy akárcsak mindig, most is várjuk a fajvédők, kisjánosok, révészsándorok, mátémihályok cáfolatát.

Egy kis részlet az amúgy PR-duma iskola-interjúkból, 57:30-nál:

-    Mi szeretnél lenni [ha nagy leszel]?
-    Asszony, otthon.

Ennyit arról, hogy mennyire akarnak dolgozni a gyerekek...
Kuruc.info - A.S.