"Fekete füstfelhő gomolyog a „számozott utcák” felett

Miskolc – A fűtési szezon beköszöntével több olvasónk panaszkodott a város különböző pontjain terjengő erős füstről és bűzről. Kiderült: sokan gumival tüzelnek. A "számozott utcák" lakói beengedtek az otthonaikba, hogy a saját szemünkkel lássuk: mi mindent vetnek a tűzre.   

Fára nem sokuknak telik. Mint mondják: ha arra menne el a járadék, utána éhen is halhatnának. (Kuruc.info: megint a szokásosat tudjuk csak kérdezni: miért jön ki egy fehér sokszor sokkal kevesebb pénzből? Ja, hogy a fehérek nem isszák, füstölik el, nem dobálják nyerőautomatába a pénzüket?!) Gáz nincs, a tüzelő drága, maradnak a szükségmegoldások. Gyakran fűtenek be gumival, rossz cipővel, a ház körül akadó rongyokkal. Mások a kukából szereznek éghető anyagot, vagy régi deszkát,furnérlemezt gyűjtenek.
Az eredmény: bűzös, füstös lakások, és nemcsak a kéményből, az ajtón, ablakon át is áramló sűrű, fekete füst. De nemcsak itt, a város más pontjain is gyakran érezni az égő gumi és más hulladékok bűzét. Környezetkárosító hatása mellett ez az egészségre is ártalmas lehet."
boon; vannak kommentek. Pár jobb:
Megemlíteném, hogy a 25-én átadott görög emlékműről már lelopták a koszorúkat, csak pár fenyőágból készült marad még az emelvény aljánál. szerintem a közelgő ünnep miatt azt is elviszik. hogy a sírokról mikor lopják le a virágokat és mécseseket csak idő kérdése, mint ahogy az is, hogy mikor fogják eltüzelni a tér szép új padjainak deszkáit.
miért nem csinál senki semmit??? polgárőrség kellene és agyonverni az a retket amelyik ki mer jönni a számozott utcából. ha nem ez lesz, mi nem fogunk merni kimenni a saját utcánkból. este már így sem merünk...
Felháborító, de ez van! Én Felsőzsolcán élek az új telepen és mi az egész évben ezt szagoltuk! Felhívtam késő este a polgármestert: nem ismeri ezt a jelenséget, hívjam a rendőrt! Ja kérem mekkora a tűz? Hívja a tűzoltót! stb. Polgárőrség? Nagy semmi!!! A jegyző válasza levelünkre, amit az ottélőkkel együtt írtunk. Felháborító maguk nem olvasták el a levelet, ez hazugság. Pedig Ő is ebben az utcában lakik csak a végén! Hát ez van, nekik mindent lehet! Égetik a gumikerekeket, kábelt, műanyagot és a mindenséget. Fel a fejjel miskolciak, nálatok csak télen nálunk egész évben. De Mi már összefogtunk és perlünk!
A számozott utcák,és környéke pár hónapja lett kitakarítva,beleértve a Szinvapatakot is,a közmunkások mindenütt ott vannak,csak tiszta legyen Városunk,gondolom nem kevés pénzébe kerül ez az önkormányzatnak,most avadták,fel az Újgyőri piacnál a Görög emlékmüvet,nagyon szép,és a körülötte lévő park is .A kérdés csak az meddig marad ilyen? Sajnos ha tetten érik is a randalírozókat,vagy nem büntetik,vagy nincs kitől behajtani a büntetéseket,mert szegénysorsú,halmozottan hátrányos állampolgárok,és családjaik nem tudják kifizetni,mint ahogy tüzelőre sem jút szegénykéknek,csak a körülötte üzemelő kocsmákat kell megnézni..!!!!!
Ki is a hibás ezeknek az embereknek az ilyen fajta életvitelükért. 1990 Előtt a cigány ember is dolgozott, mert ha nem akkor jött a rendőrség és elvitte KMK-ért (közveszélyes munkakerülés). 1990-után viszont minden párt arra hajtott kivétel nélkül, hogy ne dolgozzanak és ezért pénzt adunk nekik! Ne tanuljanak mert az okos cigány nem kell sehova mert talán akkor ő is értelmes tagja tudna lenni a társadalomnak. Én a lányomat szó szerint berugdostam a középiskolába, hogy tanulj az anyád mindenit mert úgy viszed majd az életben. Erre mi történik 2008-ban? Az általam igen tisztelt MSZP kormány hoz egy döntést, amennyiben nincs több 8 általánosnál a két szülőnek és megteszi azt a szívességet, hogy gyermekét elviszi óvodába 2009-től 20,000 azaz húszezer Ft-ot kap óvodáztatási támogatásként. Kérem a lányom a hír hallatán azt mondta, látod apa most született kis unokád és ő nem kaphatja majd ezt a pénzt mert taníttattál. Minek tanuljanak a romák ha így még jobban járnak? 14 évesen szülik a gyerkőcöket és majd a becsületesen dolgozó adó fizető emberek beszedett adóiból adják nekik a juttatást. Ha lehet egy javaslatom! Gyurcsány Feri vagyonából adja oda a romáknak a beígért támogatásokat, vagy pedig minél gyorsabban alakítson ki minél több munkahelyet ahol el tudja helyezni az alul iskolázott romákat.Legyenek ők is a Magyar gazdaság felemelkedésének elősegítői és ne az én és más honfitársaim adóból befolyt pénzére várakozzanak!!! Bízom benne hogy aki olvassa a hozzászólásom egyetért velem!!!
Nagyjaink megoldást nem találnak, vagy nem akarnak Ők tudják. Mi már tépjük a szánkat hónapok óta. A médiák is nyomják amennyit csak tudják. No családi pótlék, helyette adójóváírás a dolgozó szülőknek. A cigánygyerek járjon suliba, oviba - ingyen nem pénzért, hogy tanuljon okosodjon. A cigány szülőknek segédmunkát, vagy menjenek szakmát tanulni, de gyorsan. Az aki 7-8 gyereket szül semmilyen támogatást ne kapjon. A magyar nagycsaládosokkal semmi bajom. Ők tisztességesen próbálják felnevelni gyermekeiket, hátrány Őket ne érje!!! 20 év múlva közel 4 millióan lesznek a jelenlegi kisebbségiek. Erre kell felkészülnünk! Egyszerű matek az egész. Mivel Ők 7-8 gyereket nemzenek, mi magyarok meg max. 2-3 kis életet hozunk világra. 20 év múlva nem lesz jó Borsodban élni, de már most is lehet érezni a cigányság negatív hatását a lakosságra. A miskolci Kapitány is megmondta - Miskolcon a bűncselekmények 94 %-át romák követik el. Tények, melyek magukért beszélnek. A játszótéren nem lehet tőlük elférni, mert kiutálják a magyart. A gyerekeik mindent elfoglalnak a gyermekeink elől - hintát, csúszdát stb. Nevetséges már-már ez a szituáció, mert azt mondják eltapossuk Őket. Pont fordítva van. Ha mer szólni az ember, hogy a gyerek is játszana egy kicsit, akkor még Ők vannak felháborodva és rögtön lerasszistáznak. Őrület. De csak etessék még Őket a mi pénzünkön. Hamarosan már nekik fognak szólni a tévéműsorok, hozzájuk fognak szólni a politikusok és megszűnik ez az ország. Helyette Romaland lesz! Gratula minden okos politikusnak, bezzeg Ők jól élnek az elefántcsont palotáikban, cigányt még nem láttak soha, vagy csak a kultúráltabb fajtából. De mi éljünk együtt az aljanéppel, mert az aki nem akar szakmát tanulni, oviba-suliba járni, dolgozni, csak a segélyt várja - na az a legalja a népnek. Semmit, mindent csak ingyen. Lopni, rabolni az a menő, börtönbe kerülni és utána verni a mellét, hogy Ő milyen jó fej! Szépek a kilátások - bravó az összes pártnak!!!
A mi környékünkön  a műanyag flakon a favorit.Kiszedik a gyűjtőhelyekről meg összeszedik az eldobáltakat.Csak a kéményt ki fogja kitisztítani,mert többnyire önkormányzati lakások "bérlői" a flakonégetők. Remek fűtési módszer ugye?
Csak nehogy azzal jöjjön valami "becsület-lovag jelölt",hogy szegény szerencsétlenek stb!Közlöm itt mindenkivel,hogy nagyon sok ismerősöm vidéken huszonegynehány ezerből él meg,szegényesen de megél!Hogyan?Az a kicsit beosztja,nem hempereg totálrészegen pénzosztáskor, és a kertjét megműveli!Megtermeli a kis babocskáját,hagymáját stb!Sőt az udvaron pár tyukot is tud tartani,igy néha hus is kerül az asztalra!Persze csak akkor,ha a tizedik faluból oda nem kevergőznek éjjeli tolvajbandák, és elnem viszik a tyúkokat,mert erre is volt már példa!S ami a legfontosabb ezek az ismerőseim portájukat,házukat is tisztán tartják!Mert lehet szegény az ember,járhat foltos nadrágban,csak az a lényeg hogy tiszta legyen!Hát ezeket azért irtam le,hogy lássuk a különbsége a számos utcaiak és az általam jólismert,nagytiszteletben tartott emberek között!
Angliában már kitoloncolnák őket a városon kívülre valami lakókocsi-parkba (mint a Blöffben). Ha meg bemennek a belvárosba sétálni, a rendőr megkérdezi tőlük, hogy mit akarnak. Azt mondja az illető, hogy kaját venni. A rendőr bekíséri az első boltba, megveteti vele, amit akart és mehet Isten hírével. Persze szigorúan csak alapvető élelmiszereket, mivel az ottani adóhatóságnak az egyik osztálya a segélyek jogszerű felhasználását ellenőrzi szúrópróbaszerűen. Ott azt vallják, hogy a segélyt a dolgozó emberek adójából kapják, és ha azt nem arra használják fel, amire kérték (létfenntartás), akkor adócsalást követnek el és 1 évig eltiltják őket bármilyen segély igénybevételétől.
 
Olvasó: A "Fekete füstfelhő gomolyog a cigóutcák felett" címmel ellátott cikhez én is tudnák hozzátenni. Körmenden a régi bőlcsődét már nagyon régóta cigányok lakják. Az önkormányzat pár éve felújította a fűtésrendszerüket a mi pénzünkből. A tüzelőanyag beszerzése szintén hasonló. Ők is minden szemetet elégetnek pedig 3 kukájuk van ami állandóan televan bolhás kacatokkal. Hát igen, de még tüzelni is marad belőle. A borzasztó füstöt pedig az ott lakókon kívül az egész Rákóczi utca érzi. Emiatt általában 5 óra után nem lehet kinyitni az ablakot(szerencsére máskor nem nagyon tüzelnek). Ez még mind elviselhető volt addig míg nyáron nem gyújtottak meg egy ágyat. Az egész városban gomolygott a füst. Ezen kívül tegnap a várkertben egy roma nő kerékpárral, intersparos táskában vitte a tüzelőt. Sok embert fizetnek ennek az erdőnek a fenntartásáért. Mégis gyakoriak az ilyen esetek hogy baltával, takarmányoszsákkal látni az ilyen népeket.