Miközben még a közismerten "fasiszta", "rasszista" Drazsé és Teleki is azt nyilatkozza, hogy nem rasszista, hanem uzsora-támadás történt Nagycsécsen (további infó ITT), a Cion Charta tovább nyomul és nyomatja a "biztosan nácikok ölték meg szegín romákokat!"-témát. Közleményüket szó szerint idézzük:
"Egymást követik az elmúlt hónapokban a roma honfitársaink elleni aljas támadások. A romák házaira dobott Molotov-koktélok után elkövetkezett a sörétes puska, a kettős gyilkosság.

Az Országgyűlés képviselői a napirend előtti körben mindenről beszélnek, csak erről nem. A köztársasági elnök mindenről beszél, csak erről nem. A média nem tárgyalja ezt a szörnyűséget a legfontosabb események között. A magyar közéletet meg sem érintette a szolidaritás gondolata.

Az effajta viselkedés azt üzeni: a kisebbséghez tartozók nem részei a magyar állampolgárok közösségének, nem illeti meg őket a minden magyart megillető védelem, az élet, a fedél, a testi épség védelme.

Ez tűrhetetlen!

Ma dől el, hogy milyen lesz a holnap Magyarországa: olyan-e ahol rettegniük kell mindazoknak, akik valamilyen kisebbséghez tartoznak, vagy olyan, ahol minden állampolgárt megilletnek ugyanazok a demokratikus jogok, ahol mindenki felemelt fejjel járhat az utcán. Ma Magyarországon a legelesettebbek, legvédtelenebbek: a roma kisebbség tagjai a támadások elsődleges céltáblái, ezért minden jóravaló embernek fel kell emelnie a szavát, ha őket fenyegetik.

A Charta szóvivői: Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván
"
Ehhez nincs mit hozzátenni. Felháborító, kész, passz.

Az ügyben ajánljuk pl. a Vastagbőr-blog kapcsolódó olvasói kommentjeit. Az egyetlen fajvédő füligjimmy77 kivételével mindegyik meggondolandó. Pár kifejezetten jó:

Azért komolyak nagyon. A követelések olvasatomban:
1. a parlament egy EGÉSZ ülésnapot áldozzon rá arra, hogy mi történt, és minden egyes képviselő 5 percben mondja el, miért ítéli el a magyarokat!
2. Valamennyi csatorna minden egyes reklámblokk előtt adja le az esetről készült híradást, szigorúan kiemelve, hogy kik voltak az áldozatok (etnikai szempontból, valamint hangsúlyozva szegénységüket), és semmiképpen ne felejtsék el, hogy esetleg rásszista támadásról lehet szó!
3. A magyar közélet minden tagja, Dr. Kovács Jánostól győzikéig nyilatkozzon az elhatárolódásáról!
4. Minden roma háza elé szigorúan védelmi szempontból az állam fizessen biztonsági embereket!
Követelésein teljesítéséig fenntartjuk: EZ FELHÁBORÍTÓ.

***************

Ez a mondat kiszúrta a szemem:
" minden állampolgárt megilletnek ugyanazok a demokratikus jogok"
Na pont ez a bibi.Miért érzem azt hogy nekem kevesebb a jogom mint egy cigánynak??
A másik gyöngyszem:"A magyar közéletet meg sem érintette a szolidaritás gondolata."
A segély miből van??Egyebekről nem is szólva.Mit várnak még el tőlünk? Menjek és barkácsoljak össze mindegyiknek egy budit?
Világosítsa már fel őket valaki hogy egy magyar ÁLLAMPOLGÁRNAK (még a cigánynak is) nem csak jogai hanem KÖTELEZETTSÉGEI is vannak.
Különben meg azt ajánlom a 4 nagyszerű politikusnak ( Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván) hogy ha annyira odavannak menjenek oda és a saját testükkel védjék meg a cigányokat. Pofázni a legkönnyebb és másokat bírálni. (hasznosabb lenne ha kötelezővé tennék az iskolába járást!)
***************

A tegnapi MN lehozott egy hírt, hogy Felsődobszán 3 roma félholtra vert egy rendőrt, mert rájuk mert szólni, amikor lehúgyoztak egy autóbuszt.
Hol van ilyenkor Mohácsi? A Charta?
Elmennek a picsába.
***************
Ennek a nyilatkozatnak egy célja van (na jó kettő, az első az, hogy valamivel igazolják a lézetésüket ezek a kartázó véglények). Szóval az a célja, hogy "aki nem ért ezzel egyet, az nyilvánvalóan náci" Pont. Meg lennék lepődve, ha a fenti urak/hölgyek ezt komolyan gondolták volna. Provokáció, és kész. Ez a durva benne, hogy ha nem értesz egyet az ilyenekkel, akkor náci vagy. A fentiekhez hasonló mocskok miatt kell az épeszű embereknek gyakorlatilg mindent elviselniük, mert ha nem csak a legkisebb kritikát is merészelem megfogalmazni ezellen a bűzös trágyahalom ellen, akkor ugye tuggyukmivagyok. Az ilyen alakok miatt kezd a hajdan szebb napokat látott "liberális" jelző lassan szitokká minősülni. Az én szememben a "liberális" már régóta "kötözködő zsidó"-t jelent. Ekkora náci vagyok.