Vasmegyeren a törvénytisztelő kocsmáros nem volt hajlandó kiszolgálni két, ahogy az az ITT található videóból egyérteműen kiderül, már eleve ittas (!) cigánypurdét. Azok, minden figyelmeztetés nélkül, azonnal megtámadták. A pultos szerencséjére nagydarab ember, így sikerrel védekezhetett.

Természetesen a cigányok ezt nem hagyták annyiban, és odacsődítették a teljes rokonyságot. Ezt látva a kocsmáros szintén ugyanezt cselekedte: odahívta a (fehér) barátait, ismerőseit, akik között gárdisták is voltak, de csak civilben.

Következzék az eseményről messze a legrészletesebben tudósító BOON cikke. Sajnos meglehetősen hosszú és, mivel több lépcsőben írtak még hozzá plusz anyagokat, kissé rosszul szerkesztett, de, ahogy már említettük, információgazdag, így érdemesebb ezt elolvasni, mint a többi lap verzióját.
Izzó indulatok Vasmegyeren

Vasmegyer - Péntek éjszaka egy gyorsan növekvő számú roma (Kuruc.info: a boon cikkét és képét, szokás szerint, szó szerint vettük át. Aki nem hiszi, nézze meg az eredetit – link cikkünk alján.) csapat és egy ugyancsak gyorsan növekvő számú nem roma csapat nézett egymással szembe Vasmegyeren.

Mélyszegín, üldözött, nélkülöző, az éhezéstől csontsovány romákok... (a BOON képe; az eredetiben aláírás nélkül)


12:05: A megfelelő számban kivonuló rendőrök mindkét társaságot igazoltatták, ugyanis eddigra a kocsmáros barátai visszatértek azért, hogy zárt körben ünnepeljenek. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Őrse a kocsmai verekedés ügyében garázdaság vétsége miatt kezdeményezett eljárást.

Az igazoltatások során több önbiztonságra veszélyes eszköz (vipera, gázfegyverek) került elő. Ezeket a rendőrség lefoglalta, tulajdonosaik ellen eljárást indított.

Az egyik autóban két darab éles lőszert találtak a rendőrök a ruházat átkutatása során. Tulajdonosa ellen lőfegyverrel való visszaélés miatt eljárás indult, ezzel együtt házkutatást tartottak a 22 éves rakamazi fiatalembernél. Ennek során további 79 éles lőszert találtak. A rendőrség ezeket is lefoglalta. - tájékoztatta olvasóinkat Fülöp Gergely százados, rendőrségi szóvívő.

10:32: A középen lévő rendőrök elválasztották egymástól a feleket, akik fajgyűlölő kocsmárosról és a kocsmában verekedést kezdő 16 éves ki nem szolgált roma fiúról beszéltek.

Egy csapat fiatal állt a vasmegyeri kisebbségi önkormányzati iroda épülete közelében, és egymásnak mesélték, szerintük mi történt, miért kell más településekről hívni a szimpatizánsokat. Elmondásuk szerint a helyi kocsmáros rájuk hívta a gárdistákat, mert megriadt, amikor csúnyán megvert egy 16 éves fiút, akinek az volt a bűne, hogy italt mert kérni. Amikor nem kapott, békésen távozni akart, de a kocsmáros leütötte, ráült, és amikor a fiú eszméletét vesztette, hívta a rendőröket a magára zárt kocsmából. Utána érkeztek az idegen autókkal a gárdisták. (Kuruc.info: annyira, de annyira szánalmas ez a cigánytempó, ez az össze-vissza hazudozás…  persze, a kocsmáros orra is csak úgy magától tört el, mi?! Mint ahogy az egy szem Loydi is rasszista, fajgyűlölő jelszavakat ordibálva támadt rá tíz százkilós, kigyúrt kancigányra?! Annyira, de annyira fárasztó az orkok konstans hazudozása…)

A kocsma mellett valóban álldogált egy hasonló létszámú vegyes ruházatú csoport. A földön két ásványvizes üveg társaságában egy kóla volt, aki inni akart ebből húzott, bár a hidegben inkább csak beszélgettek.

Elmondták, hogy egy részük valóban tagja a magyar gárdának is, de most a kocsmáros barátaiként érkeztek, mert a kocsmárost megtámadták, életveszélyesen megfenyegették. Külön nem akartak nyilatkozni, de szerintük kettős szorításban dolgozik a kocsmáros, ugyanis ha törvény ellenesen kiszolgálja a fiatalkorú vendéget, akkor a hatósággal gyűlhet meg a baja, ha nem, akkor a „vendég” támad rá.

Gézának az ütéstől eltört az orra, elvitte a mentő, utána már jogos felindultságában ő is ütött, és aki ismeri, tudja, hogy az amúgy béketűrő két méteres több mint száz kilós ember meg tudja védeni magát.

Amíg a lassan leereszkedő ködben egymással szemezget 80-100 méteres távolságból a két tábor, a helyi kisebbségi önkormányzat elnöke Horváth József is elmondja neki mi fáj ebben a dologban.

Lassan a gyermekeink nem mehetnek szórakozni, mert a gárdisták egy része itt le fel autózva rettegésben tartja őket, én félek a gyermekemet elengedni. Micsoda dolog az, hogy itt vagyunk polgárőrök, a rendőrség nem kér a mi segítségünkből, miközben a gárdisták ott vannak a kocsma előtt. (Kuruc.info: tetszettek figyelni? A cigányvajda nem amiatt akadt ki, hogy 18 év alatti és már eleve ittas cigányok kötekedtek és 8 napon túli sérülést okozva megütöttek másokat. Azaz: nem ismerte el, hogy megint a saját népe balhézott. Nem, az ő hasfájása az, hogy a kocsmáros – betartva a törvényeket! – nem volt hajlandó kiszolgálni a fiatalkorú purgyékat. Szerinte az a felháborító, hogy a 16-17 évesek “nem szórakozhatnak”, azaz nem ihatják le magukat a kocsmában. A cigány kultúra része ezek szerint az, hogy 16-17 évesen a kocsmába járnak inni a “gyerkőcök”, és hogy a gádzsó kocsmárosoknak ehhez a törvény be nem tartásával asszisztálniuk kell. Ki is a törvénytisztelő ezen eset fényében, Kedves Olvasóink?! És a legfelháborítóbb az, hogy nyíltan a cigány önkormányzat vezetője uszít törvénytelenségre! Pedig egy vezetőnek vigyáznia kellene arra, hogy legalább egy picit törvénytisztelőnek tűnjön… De nem, annyira pofátlan, hogy még erre sem hajlandó, és nyíltan törvényszegésre uszít. Na, fajvédők, Klecska Ernők, Cion Charták, Vágó Istvánok, Hell Istvánok, ezt magyarázzák ki!)

Eközben a sűrű köd takarásában a kocsmáros barátai már elmentek, a túloldalon a másik tábor tagjai nem látják, hogy hiába fáznak, itt nem lesz balhé. Ehelyett a rendőrök száma gyarapszik és igazoltatás után haza küldenek mindenkit.

Hazatérve Fehér Géza kocsmáros is elmondja hogy történt a verekedés

- Bejött két (15 éves vendéglátós gyakorlat alapján fiatalkorúnak tűnő) fiatal, és szeszesitalt kértek, amit megtagadta, kértem mutassanak igazolványt, hogy elmúltak 18 évesek. Egyikük azt mondta, hogy a kocsma előtt álló nagybátyjának lesz, mire kértem, hogy fáradjon be őt kiszolgálom. Erre ahogy kiléptem a pult mögül egyikük oldalról váratlanul orrba vert, a röntgen szerint elrepedt az orrom. A másik a fülembe fejelt. Sok éve dolgozok az éjszakában, előtte diszkóban, most kocsmában, engem soha nem ütöttek sem elölről sem hátulról, nagyon bánt, hogy ilyen atrocitás ért. Most mit mondjak vagyok egy mázsa ötven kiló, megtámadott két hetven kilós ember, egyiket is másikat is ellöktem, de hát saját kocsmámban csak megvédhetem magam?

Keretes anyag: Kocsmai verekedés, csoportosulás, éles lőszerek

Pénteken este egy vasmegyeri kocsmában történt kisebb incidens. A rendelkezésre álló adatok szerint a kocsmáros (a jogszabálynak megfelelően) nem akart alkohollal kiszolgálni két 16- 17 éves fiút. Az egyik fiatalkorú erre megütötte a férfit, aki erre többször visszaütött, az előzetes szakvélemény szerint mindketten könnyű sérülést szenvedtek. A szomszédos Kemecsén lakó fiú hozzátartozói és ismerősei hamarosan több tucatnyian gyűltek össze a kocsma közelében. A kocsmáros is értesítette barátait, akik a megye több településéről érkeztek és kissé távolabb gyülekeztek. A további rendzavarás, esetleges tömegverekedés megelőzésére a Kemecsei Rendőrőrs és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság egyenruhásai is kivonultak a helyszínre. Fokozott ellenőrzés keretében, közbiztonságra veszélyes eszközöket keresve átvizsgálták az érkezők és áthaladók ruházatát és autóit. Három gépkocsiban találtak ilyen eszközöket: lefoglaltak két teleszkópos vasrudat („viperát”), egy gumibotot, egy kést, egy vasláncot és két gáz-riasztó pisztolyt. Az egyik járműből előkerült két éles lőszer is. Az autót vezető 22 éves rakamazi fiatalember lakásában halaszthatatlan nyomozati cselekményként házkutatást tartottak, melynek során további kb. 80 lőszert találtak, ezeket szakértői vizsgálat alá
vetik. A fiatalembert lőszerrel visszaélés megalapozott gyanújával a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, a többi közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklóival szemben szabálysértési eljárás indult. A kocsmai verekedés ügyében a Kemecsei Rendőrőrs garázdaság vétsége miatt indított eljárást.

- Fülöp Gergely r. százados, szóvivő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

-    Pusztai Sándor –

(boon.hu; a cikkben jópár videó is található [klikkeljünk a bevezető szöveg után álló kis kamera-ikonokra])

Kuruc.info: A drága romákok megverik a kocsmárost, mert az betartja a törvényt, azaz nem szolgál ki 18 év alatti embert alkohollal?

Dehogy! Egyértelmű rasszista cselekmény történt – a krimótulaj részéről! Nyilván a családtagok azért gyülekeztek, hogy megdícsérjék a kocsmárost, aki nem szolgálta ki a purdékat piával. Tudjuk, hogy cigányok sose isznak, a gyerekek meg pláne nem! A kocsmáros meg félreértette az üdvözlésére összegyűlt szépszámú roma tömeget!