Kesznyéten kapcsán se szeri, se száma azoknak a fajvédői megjegyzéseknek, hogy "elég lett volna a villanypásztor és/vagy valami biztonsági kamera-rendszer az uborkák megvédésére". Nézzük, hogy vizsgázott a ballibsik által így megfelelőnek minősített párosítás egy megdöbbentően hasonló esetben.

A hasonlóság alapja az, hogy Kesznyétenen csak a cigányok vallották azt, uborkát mentek lopni, hogy szánalmat keltsenek maguk iránt, ami, mint tudjuk, a cigány kultúrának évszázados vonása [bővebb infó ITT, alul]. Mivel semmi olyan eszköz – nagyobb szatyor stb. – nem volt náluk, amiben azt el tudták volna szállítani, valamint, természetesen, pont aznap volt a nyugdíjkézbesítés napja, feltételezhető, hogy ők is ki akarták rabolni áldozatukat, jelen esetben Barna bácsit. Lássuk ezzel kapcsolatban a BORS Online cikkét:

Hiába kamerázta be a házát    


Egy jászteleki fiatalkorút és két büntetett előéletű felnőtt férfit gyanúsítanak a rendőrök a brutális jászberényi gyilkossággal. Mint azt tegnap hírül adtuk, egy 55 éves férfit brutálisan bántalmaztak, majd kiraboltak a város központjához közel. Lapunk úgy értesült, hogy az áldozatot úgy ismerték, mint a környékbeliek kedvenc ezermesterét. Tarthatott rablóktól, mert udvarát villanypásztor védte, házában pedig éjjel is üzemelő kamerát szereltek fel, ennek segítségével tudták a rendőrök, kiket kell keresniük, és forró nyomon elfogták az elkövetőket. A jászberényiek nehezményezik, hogy kevés a rendőr, ennélfogva nem jutnak járőrök az utcára. Ráadásul nemrég a város rendőrkapitányát is felmentették, egyelőre a nyugdíj előtt álló közrendvédelmi osztályvezető irányítja a kapitányságot. A helyiek szerint a rendőrhiány is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több a környéken a súlyos bűncselekmény. G.O.

(a borsonline.hu cikkének szó szerinti átvétele)

Kuruc.info: Hát igen, "kedves" cigányfajvédők! Ha Barna bácsi is "csak" a csípésen kívül semmi bajt nem okozó villanypásztort, ill. kamerát használt volna, és nem a 220-at, már valószínű, hogy rég nem élne, mert kirablása mellett jól meg is gyilkolták volna roma polgártársaink, hogy ne tanúskodhasson ellenük.

Jászberényi, meggyilkolt polgártársunk ellenben (még) hitt a törvény visszatartó erejében. Vesztére. Nyugodjék békében.

Kapcsolódó: Elfogták a jászberényi roma rablógyilkosokat