Fenyegetés majd támadás

Zalaegerszeg - Etnikai alapon szerveződő, tizenévesekből verbuválódott, erőszakoskodó csoportok tartják rettegésben a megyeszékhelyen tanuló fiatalokat, jelezte szerkesztőségünknek a minap egy kétségbeesett édesanya.

Eleinte az édesanya öntötte szavakba fia szörnyű élményét , akit két barátjával egyetemben a napokban megtámadott egy körülbelül tíz főből álló roma csoportosulás az egerszegi buszpályaudvaron.  

A fiatalok elmondása szerint elcsattant pár pofon, lendültek az öklök és egy rúgás is célt ért  anélkül, hogy a sértettek előzetesen bármit is szóltak volna a támadókhoz. Mivel korábban több alkalommal is mocskos rokkernek nevezték őket, a fiúk feltételezik, hogy öltözködési szokásaik miatt támadták meg őket.

A fiatalokat a csoport tagjai egyébként már korábban is megfenyegették (Mocskos rokkerek, elvágjuk a torkotokat!), leköpködték, iskolatársaikat pedig bántalmazták is, többek között szintén a buszpályaudvaron, de a város más részein, például a Munkácsy-iskola környékén is.

S hogy mit szól mindehhez

- Kámán János ezredes, Zalaegerszeg rendőrkapitánya,
- Major Zsolt alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési csoportjának vezetője,
- Zalatnay László, a Zala Volán Zrt. vezérigazgatója,
- Baján Antal, a Ganz-Munkácsy középiskola igazgatója,
- dr. Györe Kinga, a zalaegerszegi önkormányzat közigazgatási osztályának általános igazgatási szakreferense,

kiderül a Zalai Hírlap keddi számából!
Kuruc.info: A Zalai Hírlap cikének szó szerinti átvétele. Igen, megírták, hogy romák az elkövetők, és megírták azt is, hogy etnikai alapon szerveződnek, azaz mindnyájan cigányok és emiatt (vélhetően) kizárólag fehérellenes akciókat csinálnak. Érdekes, hogy ez senkinek sem szúrja a szemét, nem alakítanak súlyos adófizetői milliókból ötventagú nyomozócsoportokat, nem tűznek ki tízmilliós nyomravezetői díjat a cigányok fejére, miközben ezt megteszik a saját fajtatársaik által legyilkolt, maffiózó, vagy "csak" élősködő cigányokkal. Vajon miért? Ennyivel többet érne a maffiózó / élősködő cigány, mint a rendesen adót fizető, a cigányokat ezáltal eltartó magyar?!