Egyik kezükkel simogattak, a másikkal raboltak

A két nő – egyikük fiatalkorú – és ismeretlen kilétű társuk egy német férfit szemeltek ki június 7-én egy siófoki bankautomata közelében.

A sértettet követték az ATM-ig, ott aztán körülvették, simogatták, tapogatták, fogdosták, és felajánlották neki, hogy segítenek kikeresni a német nyelvű menüt a gépen. A gyanútlan áldozat elfogadta a segítséget, elővette a bankkártyáját, megkeresték a német nyelvű menürendszert. Amikor a PIN-kódot kellett beütnie, megpróbálta távolabb küldeni a kéretlen segítőket, de sikertelenül, ezért az ő jelenlétükben ütötte be a négyjegyű kódot.

Ebben a pillanatban az egyik vádlott és ismeretlen társa lefogták a sértettet, hátrafeszítették a karját, a másik vádlott pedig beütött 100 ezer forint összeget a gépbe. Az automata kiadta a pénzt, a tettesek megragadták és elrohantak. Beugrottak egy közelben várakozó, egy ismeretlen férfi által vezetett, rájuk várakozó autóba és elmenekültek.

A két nő korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekezhetnek. (Kuruc.info: király, szabadlábon... mikor is lehet előzetesben tartani? Bűnismétlés, elrejtőzés... ki rendeli el ezeket a szabadításokat? Azt gondolja, hogy sem bűnismétlés, sem elrejtőzés nem lesz? Nehogymár... Ennyire hülye nem lehet egy tanult ember. Valahogy szankcionálni kellene azt, ha egy visszaesőt elengednek és az sorozatban ugyanazt követi el. Persze nem a szegény jogokkal rendelkező elkövetőt kell ilyenkor sújtani, aki úgy igazából csak azt csinálja, amit eddig, hanem a félhülye ügyészt, aki elhiszi, hogy a X. alkalommal majd nem fogja ugyanazt csinálni a putris, mint eddig.) Csoportosan elkövetett rablás miatt kell felelniük.

(a Sonline cikkének változatlan átvétele; érdemes elolvasni az olvasói hozzászólásokat is)