Demszky: bűnbakká válhatnak a romák a gazdasági válságban
A gazdasági válság nehézségei miatt Magyarország szegényebb régióiban bűnbakká kiálthatják majd ki a romákat - mondta Demszky Gábor főpolgármester kedden Budapesten egy, a kanadai főkormányzó részvételével rendezett konferencián.

Az előttünk álló válságban a társadalom azon része, amelynek romlani fognak az életkörülményei a kisebbséget fogja kikiáltani a problémák felelősének. Ez pedig komoly problémát jelenthet majd az ország szegényebb részein - mondta Demszky Gábor a veszélyeztetett fiatalokról szóló konferencián.

Budapesten nincsenek etnikai problémák, nem lehet mindennapos konfliktusokról hallani, nem úgy mint vidéken - tette hozzá. Michaelle Jean, Kanada főkormányzója azt hangsúlyozta, hogy vissza kell térni az alapvető emberi értékekhez, a sokszínűségre nem problémaként, hanem előnyként kell tekinteni.

Kuruc.info: a pofátlanság netovábbja. Annak a Kanadának a főkormányzója oktat ki bennünket emberi jogokból, demokráciából, ami pár száz putriscigány megjelenése után pillanatok alatt bevezette a vízumkényszert. Kanada akkor valahogy elfeleldkezett a sokszínűség szépségéről és előnyeiről.

Persze ha a főkormányzó mindezt úgy értette, hogy Kanada befogadja az összes putrisunkat, akkor vissza az egész – romák, irány a rasszizmus-mentes Kanada, a tejjel-mézzel folyó Kánaán!