Kedves Kurucok!

Ez egy nagyon-nagyon hosszú levél lesz. (Kuruc.info: sebaj, sőt, köszönjük, hogy ennyi energiát belefeccölt Kedves Olvasónk! Csak így tovább!)

A neten folyvást belefutok az idei évben romákat ért támadások taglalásába. Ha jól számolom, az alsózsolcai lövöldözéssel együtt tizenhét támadást szoktak emlegetni. Amikor Lakatos Attila borsodi vajda azt mondta, hogy az elkövetőket fel kell kötni, mert az nem megy, hogy cigányokra lőnek, akkor eldurrant az agyam. Átnéztem az idei évet, és összeszedtem azokat a magyarok sérelmére elkövetett bűncselekményeket – egészen karácsonyig –, melyek biztosan cigány elkövetőhöz köthetők. Pofátlanul felhasználtam minden fellelhető anyagot az újságcikkektől a blogbejegyzésekig és olvasói levelekig.

Nem olvashatók itt azok a bűnügyek, melyek elkövetési módja alapján egyértelműen cigányokhoz köthetők, de sehol nem találtam adatot az elkövetők etnikumára nézve. Nem kerültek be a listába a törzsi háborúk, cigányok ellen elkövetett uzsorás leszámolások, de maga az uzsora igen, mert magyar áldozatai is vannak.

Beletettem viszont apróbb disznóságokat, lopásokat, szemétkedéseket is, csak hogy árnyaltabban kibontakozhasson a jellemző cigánymentalitás.

Apropó, uzsora! Cigányaink azzal védekeznek, hogy Nagycsécs és Alsózsolca esetében olyan szegény cigányokra lőttek, hogy ott kizárható az uzsorás bosszú, így csakis rasszista lehetett az elkövető. Én ezt cáfolom, mégpedig a következők miatt: tegyük fel, az uzsorás ad kölcsön tényleg szegény családnak is. Egy idő után aztán szerencsétlenekből mindent kitaposnak, elszedik mindenüket, és tényleg nem marad semmijük – esetleg még emellett fellázadnak, és közlik, hogy nem fizetnek tovább –, az adósság viszont folyamatosan növekszik. Az uzsorás is tudja, hogy ezek az emberek nullán vannak, a továbbiakban nem lehet tőlük semmit behajtani, viszont nem engedheti meg, hogy ne fizessenek, ha ugyanis egy embernek elengedné az adósságot, nagyon veszélyes precedenst teremtene: odalenne a tekintélye (és a bevétele is ezzel együtt). Tipikus patt helyzet áll tehát elő. Egy módon lehet ezt a helyzetet megoldani: likvidálni kell a fizetésképtelen (tehát haszontalanná, sőt károssá vált) egyedeket. Ezzel aztán példát statuál a többi adósnak is, így a fizetési fegyelem ugrásszerűen megnő. Logikus tehát, hogy az uzsorás a legszegényebbeket fogja elsőnek megöletni.

De térjünk a lényegre! Az alábbi listában gyakorlatilag minden eszközt bevetettem az elkövető etnikai azonosításához, kutattam interneten, nyomtatott sajtóban, sőt egyes eseteknek személyesen is utánakérdeztem. Csak azok a (bűn)cselekmények kerültek be, amelyeknél így vagy úgy meggyőződtem arról, hogy az elkövető cigány. A karácsony előtt Kovásznán meggyilkolt bácsit nem raktam be, mert nem Magyarországon történt, de annyira felháborított az eset, hogy meg kell említenem, mint tipikus cigány elkövetési módot. Ráadásul ott is magyar embert öltek meg a cigányok!

Forrásokat nem írtam ki sehová, mivel több esetben csak személyes úton tudtam információt szerezni, ezek a források pedig nem adhatók ki; ha pedig jelzem melyek ezek a bűncselekmények, támpontokat adok személyemmel és informátoraimmal kapcsolatban, ezt pedig szeretném elkerülni. Az olvasó kénytelen lesz bízni a becsületszavamban, vagy maga is lenyomoz minden tételt. A dátum legtöbb esetben a cikk megjelenésének dátuma; saját megjegyzéseimet dőlt betűvel fűztem a cikkekhez.

Hangsúlyoznom kell: ez egy nagyon rövid lista. Ennél sokkal-sokkal több bűncselekmény történt, aminek elkövetési módja jellemzően cigány, de senki nem merte leírni az elkövetők etnikai hovatartozását, de az is könnyen megeshet, hogy elkerülte a figyelmem egyik-másik cikk.

Remélem Lakatos Attila borsodi vajda egyetért velem: az alanti felsorolásban található életellenes bűncselekmények elkövetőit el kell fogni, és FEL KELL AKASZTANI! Mert az nem megy, hogy MAGYARORSZÁGON MAGYAR EMBEREKET CIGÁNYOK VERNEK AGYON A SAJÁT LAKÁSUKBAN!!!

És a lista:

Olvasói levél:

2008. január: A [Nagyvárad téri] templomunk rézborítását ellopták a cigók úgy hónapja [2007. dec. elején] és teleszarták a parókiát. Azért ez szemétség. És mindenfelé ez megy. Hívd fel a nagyváradtéri lelkészi hivatalt és kérdezz rá.


2008. 01. 07.: Hétfő reggel egy cetli hevert a cigányok által brutálisan meggyilkolt Szögi Lajos fényképén az olaszliszkai emlékműnél, amire eddig "csak" szemetet dobáltak a cigányok. A cetli szövege (betű szerinti idézet): „szogi buzi és segfej és göcsög". (Megjegyzés: így járunk, ha egy cigányt megtanítunk írni.)


2008.01.10.: Egy vasvári és egy körmendi fiatalembert állított meg két pillangókéssel hadonászó fiatal szerdán, az esti órákban Szombathelyen. Az útonállók az értékek átadására szólították fel áldozataikat. Egyikük ujjáról a gyűrűt is lehúzták. A nyugat.hu úgy tudja, kisebbséghez tartozó fiatalok használták aljas célokra a pillangókést.


2008. 01. 11.: Súlyos sérüléseket szenvedett az a 15 éves kamasz fiú, akit egy tíz év körüli cigánygyerek (Maugli) szúrt combon a Blaha Lujza téren csütörtökön délután.


2008. 01. 12.: Nem történt nemi erőszak, „csak" annak kísérlete a marcali plébániatemplomban, ahol pénteken délután egy 76 éves imádkozó asszonyra támadt egy cigány férfi – adta hírül a rendőrség.


2008. 01. 12..: Néhány napja a Széchenyi István szakközépiskolában úgy megvertek egy diákot a cigányok, hogy az később belehalt sérüléseibe. Roland, a 18 éves áldozat  és a cigány Kozák Rajmund összeveszett valamin a tanítási órák szünetében. A vita annyira felbosszantotta Kozákot, hogy a tanítás után többedmagával követte hazafelé tartó osztálytársát, és miután utolérték, ököllel többször is megütötték. Roland súlyos sérülései ellenére hazavánszorgott. Szüleinek elmesélte, hogy mi történt vele, akik látva a fiú állapotát azonnal kihívták a mentőket. Ám koponyaalapi törést szenvedett, és a mentőautóban életét vesztette. Kozák Rajmund egyébként gyerekkora óta versenyszerűen bokszolt.
És: 2008. 04. 13.: Budapest – Házi őrizetbe került a tököli börtönből Kozák Rajmund (17), aki januárban úgy megverte osztálytársát, Mészáros Rolandot (†18), hogy a fiú belehalt sérüléseibe. (Megjegyzés: sajtóértesülések szerint a gyilkos azóta is rendszeresen jár edzésre.)


2008. 01. 14.: Nem vonult be a börtönbe az Országos Cigány Önkormányzat volt elnökhelyettese Bihari József, akit „a romák kárpótlásával" összefüggésben csalás és okirat hamisítás miatt három éves büntetésre ítéltek. (Gratulálok! Hogy kerülhet ilyen pozícióba egy köztörvényes bűnöző? De ez igaz Kolompár Orbánra is!)


2008. 01. 17.: Értéktárgyakat és pénzt tulajdonítottak el kedden egy televíziós csatorna forgatócsoportjától a Gyergyószentmiklós melletti tekerőpataki cigánytelepen. Az RTL Klub forgatócsoportja épp a Blaha téri késelő, „Maugli" rokonaihoz ment riportot készíteni.


Olvasói levél:

2008. 01. 17.: Ma hajnalban, vagy előző éjjel, leégett kedves fogadott édesanyám,  nagyon kedvelt, az általa sokat művelt kicsi kis földjén, egy szobás kis takaros házikója, amit még az ő anyja és édesapja emelt. Sajnos nem gondatlanságból, hanem azt jól eltervezve, azt előtte módszeresen kipakolva, a használható ajtókat, dolgokat elszállítva, majd  a házikót, jól leöntözve, ropogósra sütötték. Ez a környéken a sokadik eset, sőt egy pár embert agyon is vertek, mert szólni mert. Volt anyám is a rendőrségen, ahol viccesen küldték el az alvégre, hogy örüljön, hogy él.


2008. 01. 19.: Megverték a kazincbarcikai kórház egyik dolgozóját. A sofőr a kórház főgyógyszerészét vitte haza, amikor Ózdon elsodortak egy autójuk elé lépő ötéves cigány kislányt. A gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rokonok és a szomszédok körülvették az autót, a gyerek apja megrúgta és megütötte a sofőrt, aki agyrázkódást szenvedett.


2008. 01. 19.: Megvertek egy negyedik osztályos fiút Zala megyében, a csonkahegyháti általános iskolánál. A gyerekre egy másik diák szülei támadtak, és a szemtanúk szerint agyba-főbe verték. Mindez még hétfőn reggel, a tanítás kezdete előtt történt, de a rendőrség csak most adott hírt róla. Nauratyill József igazgató elmondta, hogy „épp elég nagy energiát ró rájuk az is, hogy a szóban forgó családok egyébként változó szorgalmú gyermekeit, akik jórészt az időjárás kényszerítő körülményeinek hatására látogatják az intézményüket, írni, olvasni, számolni megtanítsák". (Magyarul: lusta és fegyelmezetlen kölykök csak akkor mennek iskolába, ha esik az eső. De akkor is minek???)


Olvasói levél

2008. 01. 20.: Ma (szombat) este fél kilenckor a Móricz Zsigmond körtér környékén egy ismerősöm leszállt a 6-os villamosról, 6 cigány azonnal körbevette és az mp3 lejátszóját akarták elvenni tőle, a srác nem akarta odaadni ezért lefogták és elkezdték verni, végül letépték a nyakában lógó lejátszót. Természetesen a villamosmegállóban várakozó emberek ezt tétlenül végignézték.


Olvasói levél összefoglalva:

2008. 01. 20.: Újpest központ aluljáró 23:00 óra. Négy magyar fiatalt 15-20 cigány üldözött ki az utcára, ahol összeverték őket. A fiatalok a rendőrségre menekültek, ahonnan egyiküket agyrázkódással kórházban kellett szállítani.


2008. 01. 25. : Százezres kárt okozott a tiszakórodi polgármesteri hivatal berendezésében egy dühös cigány fiatalember és nővére, mert ott nem tudták nekik garantálni, hogy egy tanfolyam elvégzése után kapnak munkát.


2008. 01. 26. : Okányban összevertek és kiraboltak egy idős férfit. A fiatalkorú bűnelkövetőtől csütörtökön reggel 154 ezer 800 forintot foglaltak le. R. Cs. alumíniumot is lopott az idős sértettől, azt a szomszédban foglalták le. Az úgynevezett rapi-teszt R. Cs. és fiatalkorú barátnője, K. N. esetében egyaránt pozitív eredményt mutatott és kábítószergyanús növényi származék is előkerült tőlük.


2008. 01. 28.: A HírTV legutóbbi Célpont műsorában elmondták, hogy egy nem nyilvános rendőrségi statisztika szerint a fővárosban 17 életellenes bűncselekményt követtek el 18 év alattiak az elmúlt két év során, ezekből 14-et cigányok. (Szóval mégiscsak vannak statisztikák!)


2008. 01. 30.: Debrecen – 5-6 fős roma nőkből álló társaság rendszeresen járja a környék boltjait, és amíg társuk lefoglalja az eladót, addig a többiek „visznek minden mozdíthatót".


2008. 02. 01.: Csak a rendőrök gyors kiérkezése miatt nem sérült meg komolyabban egy fiatal nő, akit egy gázolás után megtámadtak az elütött cigány rokonai Kalocsán. Egy 22 éves nő autójával egy háromszögtáblával védett kereszteződésben ütött el egy 58 éves, lopott kerékpáron közlekedő cigánynőt a Petőfi utcában, péntek délután négy óra előtt. A nőt a mentők enyhébb gerinc- és lábsérülésekkel vittek kórházba. A rokonok a fiatal nőt összeverték.


2008. 02. 04.: Figyelmeztető lövést követően tudtak intézkedni a rendőrök két férfi ellen, akit falopás közben értek tetten Gilvánfán – közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense hétfőn. (Megjegyzés: A településen szinte kizárólag cigányok élnek.)


2008. 02. 04.: Több mint száz olaszliszkai lakó kért segítséget Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztertől, mert fenyegetve érzik magukat a helybeli cigány közösség bűnöző tagjaitól.


2008.. 02. 06.: Tarnabodon három cigány fiatal – hosszabb ideje tartó fenyegetőzés és többszöri fosztogatás után – agyonverte és kirabolta a 67 éves Balogh Lászlót.


2008. 02. 06.: Szabó József a település első embere az elmondta, hogy sajnos a szomszéd településekről gyakran járnak át Nyírjákóra lopási és rablási céllal. Különösen a baktalórántházi romák okoznak gondot a itt élő embereknek. A megalapozott gyanú szerint két fiatalkorú február 2-án napközben egy 92 éves nyírjákói férfit saját lakásában támadott meg: bántalmazták és elvették 20.000 forintját. A megszerzett pénzt nyerő-automatán játszották el. (Megjegyzés: megélhetési bűnözés…)


2008. 02. 10.: Gyöngyösön egy cigány család brutálisan összevert egy doktornőt a városi kórházban, mert nem akarta befektetni a család egyik nőtagját az intézménybe, hanem járóbeteg szakrendelésre küldte.


2008. 02. 14.: 3200 forintért kellett meghalnia annak a 74 éves ceglédi néninek, akit saját tanyáján ölt meg és rabolt ki két cigány férfi.


2008. 02. 22.: Jászberényben egy 85 éves asszonyt vert agyon és rabolt ki egy 32 éves cigány férfi.


2008. 02. 22.: Mátraszőlősön egy ágyhoz kötött bácsit rabolt ki egy cigány fiatal, aki rágyújtotta az ágyneműt a magatehetetlen idős emberre.


2008. 02. 23.: Nyírvasváriban két cigány tört be egy idős asszony házába, fojtogatták, megkötözték, majd kirabolták.


2008. 02. 23.: Tarnaörsön egy 80 éves asszonyt erőszakolt meg és rabolt ki egy 20 éves cigány fiatal.


2008. 02. 25.: A Veszprém megyei városban sajátos módon indult vasárnap bevásárolni egy helybéli család: az árukat – különféle húsokat, száraztésztát és két üveg vodkát (elvégre létszükséglet a mindennapi megélhetéshez a vodka is, nem???) – a bevásárlókosár helyett a 13 éves fiú ruházatába rakták. Az eladók azonban felfigyeltek a gyanúsan dudorodó nadrágra, ezért a gyereket az irodába kísérték. A család idősebb tagjai ezt látva elhagyták az üzletet, és hallani sem akartak a bevásárlás sajátságos módjáról. Az üzlet biztonsági kamerája azonban pontosan rögzítette az eseményeket, ezért az ügyben a városi kapitányság eljárást indított.


Olvasói levél:

2008. 02. 29.: Tegnapi nap folyamán majdnem elütöttem két orkot. Idejében megálltam, de rámrontottak és szétverték a fejem. Az hittem megölnek és sokkos állapotban minden bizonyíték nélkül továbbhajtottam, a rendőri intézkedés szerint vissza kellett volna mennem és a helyszínen megvárni az első járőrt. Ezt nem mertem 7 büdös roma mellett.


2008. 03. 02: A Reményik Sándor Általános Iskola (Szent László utca) tetején egy hatalmas antennát szabdalt meg a vihar, a lánglovagok emelőkosaras járművel indultak a veszély elhárítására. Javában dolgoztak már, amikor egy család érkezett a helyszínre. Az egyik tűzoltó megkérte őket, menjenek el a tűzoltóautó mellől, mert veszélyes, erre a férfi minden ok nélkül szidalmazni kezdte a „köcsög" tűzoltókat, majd kilátásba helyezte, hogy „kicsinálja" őket. Az egyoldalú szófolyam közben mobiltelefonnal közvetlen közelről filmezte őket. Mivel a sokadik felszólítás is eredménytelennek bizonyult, ezért a levegőben dolgozó kollégáit szemmel tartó tűzoltó hívta a rendőrséget. A nagyhangú férfi ekkor oldott kereket. (Megjegyzés: fényképen látható, hogy cigány.)


2008. 03. 03: Súlyos sérüléssel vitték kórházba azt a miskolci rendőrt, aki társaival tetten ért egy betörőpárost csütörtökön éjszaka Miskolc Lyukóvölgy nevű hétvégi házas területén. A tolvajok egy söröshordót vágtak a fejéhez. A rendőrök éjjellátó készülékkel felszerelt határőrökkel közösen járőröztek Lyukóvölgyben. (Megjegyzés: ezen a környéken csak cigányok élnek.)


2008. 03. 03: Kétszer is nagyon megvertek két napon belül egy idős férfit Miskolcon. Első esetben azért, mert kérdőre vonta a telke körül tevékenykedő idegeneket. Másnap, november 29-én az előző napi tettes fiától – és persze a teljes cigány rokonságától – kapott olyan súlyos verést, hogy később a kórházban belehalt sérüléseibe. Az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indított a Borsod megyei rendőr-főkapitányság.


2008. 03. 05: Húsztagú csapat támadott meg egy nyírbátori lakóházat, az épület ablakait betörték, s kővel megdobálták a 42 éves tulajdonost, aki könnyű sérüléseket szenvedett. A vasvillával, vascsővel és karddal felfegyverkezett társaság hétfőn két gyermek vitáját akarta erőszakkal rendezni, ennek során a ház lakóit megöléssel is fenyegették.


2008. 03. 07.: Életveszélyesen megfenyegettek egy orvost Zalakomárban. Az egyik helyi család a lázas gyerekéhez hívta ki az ügyeletes orvost, akivel már korábban is több ízben volt nézeteltérésük. Az ügyeletes orvos számított arra, hogy konfliktusba keveredik a családfővel, mivel már több alkalommal szidalmazta őt és fenyegette is a férfi. Az orvos állítása szerint azért, mert korábban már többször is megtagadta, hogy a férfinak nyugtató injekciót adjon be alkoholos állapotban. A dulakodás azután alakult ki, hogy a családfő még azt sem volt hajlandó megmutatni neki, hogy melyik gyermeket kell megvizsgálni.


2008. 03. 08.: Érdemes néhány példát említeni Sárkeresztúr elmúlt hónapjainak bűnügyi krónikájából: a polgármesteri hivatalba háromszor törtek be, az általános iskolába kétszer. A tolvajok mindkét helyen a raktárt rámolták ki, ahonnan szivattyút, fűnyírót, aggregátort, fűkaszát vittek el. Betörők jártak a katolikus templomban, ahonnan komoly érték ugyan nem tűnt el, de a tettesek számos megszentelt tárgyat szétdobáltak, így újra kellett szentelni a templomot. Ismeretlenek éjszakai látogatást tettek a református templomban is. Sárkeresztúron alig akad olyan nap, hogy valamelyik polgár portájára be ne törnének. Mindennapossá váltak a spájzkifosztások is: a disznóölésből származó húsok, kolbászok, sonkák mellett lába kel mindennek, ami azonnali fogyasztásra alkalmas. Többször előfordult, hogy megcsapolták az autók benzintankját, ellopták a téli gumikat. A helybéliek szerint a sorozatos bűncselekményekkel gyanúsítható sárkeresztúri elkövetők mindannyian munkanélküliek, jórészt – vagyis gyakorlatilag 100%-ban – roma fiatalok.


2008. 03. 08.: Éjjel és nappal is sok a bűncselekmény Siófok belvárosának zömmel romák lakta részében – erre panaszkodnak a környék lakói. Legutóbb két tizenéves a temetőben lopta el egy idős asszony táskáját a pénzével együtt.


2008. 03. 11.: Miskolc – Másodfokon „megfelezték" a lopás, rablás, erőszak és nemzeti csoport elleni erőszak miatt öt évre ítélt kurittyáni lány büntetését. A bíróságon büszkén emlegette cselekményeit és nem bánta meg bűnei sorát. Számláján lopás, rongálások, könnyű testi sértések, garázdaságok, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és nemzeti csoport tagja elleni erőszak szerepel. Pl.: Putnokon a főtéren egy szlovák kislányt megvert gyerekkorú társával, mert a magyarul feltett, „Mennyi az idő?" kérdésre nem tudott válaszolni..
Egy hónappal később: A gimnáziumból távozó tanulóba belekötöttek, szidalmazták. „Rohadt magyarnak" nevezték a sértettet (nem rasszista a cigány, dehogy!), sőt azzal fenyegették meg, hogy „Ti magyarok nagyon fennhordjátok az orrotokat, meg lesztek verve, meg lesztek ölve!" (értsd: az elkövető nem magyar, hanem cigány). Később ismét egy kislányt támadtak meg az utcán. Orgona pálcával verték, megrúgták, és ököllel bántalmazták áldozatukat. Két hét múlva pedig már egy kirakat üvegét zúzta be téglával és rámolta ki a tinédzser „bandafőnök" és gyerekkorú társa. Miután a fiatalkorú lányt a gyermekvédelmi szakszolgálat miskolci intézményébe bevitték, ott is folytatta rablásait.


2008. 03. 12.: Gyöngyös: Hétfőn délután a gyöngyösi kórházban megvertek egy doktornőt, aki egy beteget nem akart befektetni az osztályra. Az orvos szerint a beteg állapota ezt nem indokolta, járóbeteg szakrendelésre kívánta továbbküldeni. az asszony, aki valamilyen daganatot diagnosztizált magán, azt ordítozta, hogy őt azért nem akarják felvenni a kórházba, mert cigány.


Olvasói levél:

2008. 03. 14.: Pár napja történt. Budapest, 18. ker. Lőrinc. Pozsony utca. A szemben lévő házba betörtek. A rablás folyamatban volt, mikor a lakók hazaértek. Látták, hogy nem stimmel valami. Ekkor egy nagyszoknyás cigány asszony rohan el, mögötte fut négy cigány gyerek. Elszaladnak. Rendőr kiér, jegyzőkönyv, stb.
Két hónapja történt, szintén itt, hogy betörték a párom apjának kocsiablakát. Pár napra rá MEGINT. (nem vittek el semmit belőle, mert mindig minden ki van szedve, amit csak lehet). Rá pár napra egy rendőrautó áll meg a ház előtt, hajnali 2-3 körül. Két rendőr és egy cigány száll ki a kocsiból (najó a cigányt kicsit ki kell tuszkolni onnan). Becsöngetnek, párom apja kimegy. Kiderül, hogy elkapták azt a cigányt, aki a környéken már hónapok óta töri fel a kocsikat, és ez volt az aki az ő kicsiját is feltörte, kétszer is. Azért jöttek, hogy megszülethessen a feljelentés, és a cigányt bocsánatkérésre kötelezzék. Persze a cigánynak állt feljebb az egész.
Pár hete engem megpróbált egy cigány kizsebelni a buszon. Meg volt sértve, hogy a a kezem a zsebembe volt, és még neki állt feljebb, hogy nem hagytam, és elmondott mindenféle rasszistának. A busz csak annyit hallott, hogy kiabál egy cigány. Hiába kiabáltam vele, hogy nem kéne lopni, az csak azt hajtogatta, hogy én meggátoltam őt a megélhetésében... leszálltam a buszról és mentem a következővel.
Tegnap történt, 103-as buszon, este. Felszállt egy fiatal cigány, mellém ült a buszon. Zsebemre rakom a kezem reflexszerűen már ilyenkor. Az nézeget egy darabig, hátha talál valamilyen lehetőséget. Nem talált. Nyakán karvastagságú aranylánc, fehérarany-vörösarany. Fülében arany fülbevaló. Karján vastag aranylánc. A szaga meg olyan, mint egy három hónapja elrohadt vízihullának. Ezt a szagot már jól ismerem. Hosszú ideig azt leste, hogy tud a zsebembe nyúlni (mivel több tucat alkalommal próbálkoztak így be, szintén cigányok természetesen, ismerem a vizslató sandításokat).


Olvasói levél:

2008. 03. 19.: Nyíregyháza, 110-es sz. szakmunkásképző. Az egyik elsős diákot az osztálytársa a múlt héten olyan súlyosan megverte, hogy az állkapcsa három helyen tört el. Három és fél órás műtététet hajtottak végre a gyereken. A diák csak szívószállal tud táplálkozni hetekig, az iskolából is kimarad határozatlan ideig. Az elkövető természetesen cigány, aki vidékről került fel a városba. A helyi sportegyesület, az NYVSSC ökölvívó szakosztálya fedezte fel. Elhozták a városba, edzésre jár, mindezeken túl a sportszakosztály viseli a kollégiumi ellátását.


2008. 03. 19.: Tornyospálcán két cigány fiatal (24 és 30 évesek) betört egy 54 éves asszonyhoz, megverték és megerőszakolták.


2008. 03. 22.: Hajóson egy 37 éves cigány férfi betört egy 59 éves asszony házába, megverte, majd elrabolta arany ékszereit.


2008. 03. 24.: Budapest, VIII. ker. – Rossz jegyet akart adni neki, ezért megrúgta, és egy vascsővel kezdte ütögetni fizikatanárát egy 16 éves fiú, Lakatos Zoltán. Az eset egy józsefvárosi iskolában történt. A fizikatanár azóta felmondott, jelenleg szanatóriumban ápolják – írja a Blikk.


2008. 03. 31.: Miskolc – Kidobott mosógépek, tepsik, illegálisan lerakott szemét, patkányok. Ez a látvány fogadja azokat, akik ki (mernek) sétálni Miskolcon a számozott utcák menti Szinva partra.
Már az egyik kereskedelmi televízió is beszámolt arról, hogy milyen állapotok uralkodnak Diósgyőr ezen részén. Az egyik ott élő, illetve dolgozó hívta fel figyelmüket (és lapunkét is) arra, hogy az udvarokon patkányok szaladgálnak, és a lakók odaöntik a szemetet, ahova éppen tudják.
Vincze István, akinek műhelye van a számozott utcák egyikében lapunknak is elmondta panaszát. „Különösen az 5-ös, 6-os, 7-es utcák kritikusak – mondta – a Szinva part pedig illegális szemétlerakó. Az arra járó láthat mosógépet, tepsit, mindenféle szemetet." Csaknem három évtizede van műhelye ezen a részen, de 1,5 évvel ezelőtt kezdődtek a problémák, akkor 1,3 millió forint értékben loptak el rezet a telephelyéről. Az elmúlt öt évben egyre inkább elszemetesedett a terület – teszi hozzá. „Az itt lakók tavaly ingyen kaptak kukát az önkormányzattól, de ezeket eladták, abban az időben 30-an kérdezték tőlem, hogy vásárolok-e kukát, mert van nekik eladó" – mondja.


2008. 04. 01.: Fél tucat rablás, illetve annak kísérlete írható egy 10 éves szegedi gyermeklány számlájára a rendőrség adatai szerint. A gyermek hosszabb ideje tarja már rettegésben a csongrádi megyeszékhelyen élőket. A rendőrség adatai szerint a 10 éves lány 16 éves nővérével együtt, annak irányításával követi el a rablásokat a városban. A testvéreket a rendőrök megtalálták és előállították; a nagyobbal szemben eljárást indítottak, a 10 éves gyermeket azonban el kellett engedniük, mivel kora miatt nem büntethető..
Beszélgetés a Délmagyar újságírójával: – Az a baj, hogy mindig verekszem. Ha kell, a fiúkat is meglegyintem az iskolában, de még az utcán is – húzta ki magát a kislány. – Nem szeretem ha csúfolnak, ha azt mondják: cigány vagyok – legyintett felénk, mutatva, hogyan jár a keze verekedés közben. (És az miért csúfolás, aranyom? Ha egyszer az vagy!)


2008. 04. 08.: A mentősök határozott fellépése mentette meg azt a sofőrt, aki autójával elgázolt egy három éves kisfiút, s ezért annak feldühödött családja meglincselte Nyírkátán. Nyírkáta Petőfi utcáján történt a baleset, kedden koradélután: egy autós elgázolt egy három éves kisfiút, aki körültekintés nélkül rohant az úttestre házuk kapujából. A fiúcska a baleset következtében súlyosan – más értesülések szerint könnyen – megsérült. Feldühödött családja, mintegy 30 cigány ember a sofőrre és az autó utasára támadt. Betörték a kocsi szélvédőjét, valamint oldalsó ablakát, a gázolót pedig súlyosan bántalmazták. A balesetet szenvedett kisfiú apja, Rézműves Róbert tudósítónknak kijelentette: ő nem bántotta a sofőrt.


2008. 04.10.: Jelentős rendőri erő jelent meg kedden Taktahaszadán és Prügyön, mert két keresett bűnözőt akartak elfogni, és lakásukon házkutatást folytatni. Mint kiderült, két zsarolót kellett elfogni és őrizetbe venni, akik a közeli falvakban nehéz helyzetbe kerültek, de tehermentes ingatlannal rendelkeztek. Közreműködtek jelzáloghitel felvételében, majd a pénzből erővel elvettek. Ezután az érintetteket öléssel fenyegették meg. Az is kiderült, hogy több öngyilkosság is összefüggésbe hozható a zsarolással. A rendőrség adatgyűjtése összefüggést talált a különös halálesetek, és a hitelfelvételek között. A nyomozás most jutott abba a szakaszba, hogy a 25 taktaszadai és 39 esztendős prügyi férfi elfogása szükségessé vált. Amikor azonban rendőrök megjelentek a faluban és el akarták vinni a gyanúsítottakat, a faluban élő nagyszámú rokon és ismerős (értsd: a teljes cigány família), közel kétszáz fő a rendőrökre támadt, és azt hangoztatták (értsd: teljes hangerővel üvöltöztek), hogy kiszabadítják a férfit. A rendőrség ekkor félszáz egyenruhást vezényelt Miskolcról és a környező kapitányságokról a helyszínre. A kommandósokat is a tetthelyre küldték. (Még ők védik az uzsorásokat.)


2008. 04. 11.: Jászladányban egy 47 éves önkormányzati dolgozót szúrt nyakon egy törött pohárral egy cigány férfi, mivel úgy vélte, a helyhatóság nem foglalkozik kellő odafigyeléssel személyével.


2008. 04. 16.: Somogyzsitfán egy 77 éves asszonyt gyilkoltak meg és raboltak ki cigány fiatalok.


2008. 04. 18.: Fegyveres rablást kísérelt meg egy férfi csütörtök délután Pécsett. A Nagy Lajos Király utcai szemüvegboltban két eladóhölgy tartózkodott, amikor fél négy körüli időben belépett az ajtón egy 45 év körüli, 175 cm magas, köpcös testalkatú, kreol bőrű, borostás férfi.
Szemére húzta a barnás baseball sapkája sültjét, megmutatta a fegyvernek látszó tárgyát, és követelte a bevételt. A hölgyek elmondták, hogy pénz nincs, nem adnak, mire a férfi habozott, majd kilépett az üzletből ás gyalogosan távozott a Szabadság út felé.


2008. 04. 18.: A szarvasi jobbikosok segítségével a Hír Televízió stábja elkészített egy olyan dokumentumriportot, amelyben kisemmizett, megalázott és megvert magyarokról, és az őket kegyetlenül kihasználó cigány rabszolgatartókról szól a történet.
A bűnöző cigányok maffiákat alkotva vadásznak a szerencsétlen magyar áldozatokra, ezeket a történeteket veszi górcső alá a Célpont. Samu Tamás Gergő, a Jobbik szarvasi elnöke már korábban beszámolt több fórumon az úgynevezett csicskáztatásról, ahogyan a kegyetlen, brutális cigányok nevezik a magyarok kifosztását, és rabszolgasorsba kényszerítését.


2008. 04. 19.: Kiskunhalason egy 34 éves cigány férfi betört egy 52 éves asszonyhoz, brutálisan megverte és kirabolta.


2008. 04. 19.: A hajnali órákban egy ismeretlen férfi bement a Göd, Pesti úton lévő egyik élelmiszerüzletbe, ahol fegyverrel megfenyegette az eladót és készpénzt követelt tőle. Az eladó a fenyegetés hatására átadta a kasszában lévő, több mint 160 ezer forintot. Az elkövető kb. 20-25 éves, 180-185 cm magas, erősen kreol bőrű, szikár testalkatú, sötétbarna, rövid, egyenes hajú, ovális arcú, jellegzetesen nagy, fekete szemekkel.


2008. 04. 19.: Tarnaszentmárián eddig ismeretlen volt a cigánybűnözés, mivel a település szerencséjére nem rendelkezik cigány diaszpórával, mindössze egy félcigány lány lakik itt. Pár napja – mit ad Isten – pontosan vele volt gond a bűnözést és a rendbontást csak hírből ismerő falu kocsmájában. Miután a magáról teljesen megfeledkező, botrányosan viselkedő lányt nem lehetett szép szóval meggyőzni, hogy hagyja abba a vendégek molesztálását, egy-két falubeli egyszerűen kipenderítette a helyiségből. Csakhogy rövid időn belül megjelentek a minősíthetetlenül viselkedő lány cigány rokonai és egyben futtatói a közeli Sirokból, majd súlyosan bántalmazták az egyik falubelit annak házában, illetve megfenyegették a kocsmavendégeket, hogy felgyújtják az épületet. Távoztukban, újabb fenyegetésként azt ígérték, hogy pénteken visszajönnek még többen, és letesztelik, kiszolgálnak-e cigányokat.


2008. 04. 20.: Szombaton este nyolc óra előtt a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság járőrei az Alkotmány utcán igazoltattak két személyt, akikkel kapcsolatban felmerült, hogy előzőleg betörtek egy közeli házba. A rendőrök ellenőrizték a lakást, ahol vérbe fagyva találták a tulajdonost, egy 69 éves férfit.
A bántalmazott férfihez mentőt hívtak, de már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette. A két igazoltatott fiatalembert, egy 19 és egy 26 éves ilki lakost a városi kapitányságra állították elő. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos csoportja megkezdte az adatgyűjtést a bűncselekmény helyszínén.

2008. 04. 20.: Két roma család viszálya miatt élnek rettegésben a Tolna megyei Fadd lakosai. Az utóbbi napokban volt gyújtogatás Molotov-koktél dobálás, de előkerültek már a szamurájkardok is. És persze a magyarokat kirabolják, meglopják, fenyegetik. Fodor Józsefre a hét végén támadtak rá a faluban. Azóta ásókkal, vasvillával és kiélezett baltával az udvarán várja az újabb balhét. Azt mondja: élete árán is de megvédi a családját. Állítása szerint szombaton szamurájkardokkal akarták kivégezni őket. Egy másik helybélinek, aki csak arc nélkül vállalta, hogy beszél az eseményekről, a házát rongálták meg: ablakokat törtek be, leszedték a redőnyöket, és megrongálták a kaput is.


2008. 04. 21.: Debrecen – 07. 25 óra körüli időben egy 16 éves lány az iskolájába tartott. A Varga utca 41. szám előtti útszakaszon beérte őt az addig utána haladó férfi, s hátulról csuklójánál fogva megragadta, s „Gyere bébi, most lerendezzük!" felszólítással, maga felé fordította. A fiatal lány összeszedve minden erejét magas sarkú cipőjével támadója lábfejére taposott, majd belerúgva a férfi sípcsontjába, kiszabadulva a szorításból, futásnak eredt. Az elkövető: kb. 30-35 év körüli férfi, kb. 180-185 cm magas, átlagos testalkatú, hosszúkás arcú, kreol bőrű, barna színű, vastag szemöldökű férfi, aki vastag bajuszt, s rövidre („tüsire") vágott hajat visel.


2008. 04. 22.: A Somogy megyei Öreglak-Barátihegyen két cigány férfi vasvillával támadt egy juhászra, mert annak birkái az út mentén legelésztek, és ez zavarta a támadókat.


Olvasói levél:

2008. 04. 22.: Nyíregyháza – Kiskorú 12 éves gyermekemet a napokban fényes nappal iskolából hazafelé tartva az Árok utcán megtámadták, kirabolták, brutálisan bántalmazták. Továbbá hihetetlen az, hogy némely embernek nem nevezhető lények ilyen brutalitásra képesek, hogy egy tehetetlen jóval kisebb gyermekre kezet emeljenek, ittasan úgy, hogy miután megkapták, amit akartak már nem puszta kézzel, hanem fegyvernek minősülő tárggyal tovább bántalmazták és itt már nem is a rablás volt a fontos, hanem az erő fitogtatatása, az élvezet, amit ez nyújtott nekik.


Olvasói levél:

2008. 04. 25.: Mint biztos többen olvastátok a médiában, tegnap (csütörtök) történt egy súlyos baleset Kőbányán. Mint ahogy több helyen is olvasható, egy „kisfiú bemászott egy berepült labdáért" egy óvoda kerítésén, megcsúszott, a karját átszúrta egy hegyes vas a kapu tetején, és ott lógott, míg a tűzoltók, mentők le nem szedték.
Ez idáig tényleg szörnyű, csakhogy a valóság nem egészen így van. Feleségemmel éppen arra jártam, és megálltam megnézni, mi történt. A történet a következő, legalábbis a szemtanúk állítása szerint: valóban labdáért mászott be a gyerek, csak nem a sajátjáért, hanem amit észrevett az óvoda udvarán, magyarul el akarta lopni… Csakhogy a gondnok észrevette, és rákiabált, erre hősünk ki akart ugrani a kerítésen, ekkor leesett, és átszúrta a vállát egy kovácsoltvas. Ráadásul az újságban kisfiúnak írt fiatal szerintem volt vagy 17-18 éves vagy több. És a lényeg, amit sehol sem írnak, hogy az „ártatlan kisfiú" egy szomszéd házban lakó cigánygyerek.


2008. 04. 30.: Meg akartak lincselni egy autóst, aki elsodort egy figyelmetlenül rohangáló gyereket szerdán délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóhidvégen. Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy délután egy férfi kisteherautójával hajtott keresztül a településen, amikor a jármű elé lépett egy fagyiskocsi mögül „egy kisfiú". Az autós a 6 éves gyereket elsodorta, ezután a sofőr és utasa is kiszállt segíteni. Ott termett azonban a gyerek apja és négy társával együtt verni kezdték a segíteni akarókat. A lincselési kísérletet a kiérkező rendőrök hiúsították meg.


2008. 05. 02.: Hajdúhadházon a bocskaikerti vasútállomás közelében öt cigány fiatal rabolt ki egy idős hölgyet.


2008. 05. 04.: ugyanez a banda brutálisan megvert és kirabolt egy 67 éves asszonyt, majd a bűncselekmény után alig egy órával egy kerékpárost hagytak helyben és fosztottak ki.


2008. 05. 04.: Siófok: Dulakodásig fajult a minap négy roma asszony lopási kísérlete egy siófoki ruhaüzletben, ahol a társaság azzal próbálta elterelni az eladók figyelmét, hogy a polcokról a földre dobálták a boltban található árut.
Az eladók próbálták kizavarni az üzletből a hőzöngő nőket, akik diszkriminációra hivatkozva nem voltak hajlandóak távozni. – A garázdálkodók folyamatosan fenyegetőztek, az egyik eladó begipszelt kezét is megrángatták – mondta Beke Ibolya, a Siófoki Rendőrkapitányság szóvivője.
A csapat végül akkor adta fel a küzdelmet, amikor az eladók telefonon rendőrt hívtak, távozásuk előtt azonban még arcon köpték az egyik bolti alkalmazottat.
A kiérkező rendőrök még a városközpontban megtalálták a nőket, akinek az sem tetszett, hogy igazoltatták őket, ezért trágárul üvöltöztek a rendőrökkel.


2008. 05. 06.: Dormándon egy cigány nő fojtogatta gyermekei tanárnőjét, mert az rászólt a tanulókra.


2008. 05. 08.: Súlyos gerincsérülést szenvedett egy beteg a kisvárdai kórházban, akire rátámadt egy férfi az intézmény lépcsőházában és elvette tőle a táskáját.


2008. 05.. 08.: Kisbér – Egy 77 éves kisbéri nénihez kedden késő délután kopogtatott be egy 60 év körüli, roma asszony. A toalettre kéredzkedett be, majd dolga végeztével jósolni kezdett a sértettnek.
Azt olvasta ki tenyeréből, hogy sok pénz áll a házhoz, ha megmutatja a sajátját. A néni minden gyanakvás nélkül elővette borítékban tartott nyugdíját, melyet a javasasszony többször megforgatott a tenyerében, majd elköszönt és egy piros színű személygépkocsival távozott a helyszínről. Az autót egy fiatalabb roma férfi vezette. Az idős hölgy ezt követően vette észre, hogy a borítékból, hiányzik 80.000 forintja.


2008. 05. 09.: Szeged – Csak a bőre tartotta össze bal lábát a szegedi Fogarasi Zoltánnak, akit hétfőn délután ütött el egy Dacia a Szivárvány utcában. A személyautó vezetője és utasa a baleset után elmenekült a helyszínről, a rendőrök azóta sem találják őket. A rendőrségi szóvivő az üggyel kapcsolatban még annyit mondhatott, hogy jelenleg is nagy erőkkel, több szálon keresik a bűncselekmény elkövetőjét – adataik szerint egy 25 év körüli, bajuszos, kreol bőrű férfit és „nagydarab" társát, egy nőt.


2008. 05. 10.: Este Budapesten, a Petőfi hídon hat kigyúrt cigány férfi rátámadt öt tizenéves magyar fiatalra, akik közt lányok is voltak. A támadók magyarellenes kijelentéseket is tettek, miközben ütlegelték a fiatalokat.


2008. 05. 12.: Kiraboltak egy házaspárt vasárnap délután egy Győr mellett úton. Az idős embereket támadóik félrevezették, így ők azt hihették, hogy rendőri intézkedés részesei. A három rabló a házaspár minden értékét elvitte, a kár körülbelül egymillió forint. A három sötét bőrű, 30 év körüli férfi elvitte a bőröndöket és az autóban lévő készpénzt, összesen mintegy egymillió forint értékben.


2008. 05. 13.: Elfogta a rendőrség azt a két nőt, akik a gyanú szerint kiraboltak egy 52 éves férfit hétfőn este a főváros XX. kerületében.
Egy 61 éves, valamint egy 36 éves nő hétfőn este a Tinódi Lajos utcában lefogott és bántalmazott egy 52 éves férfit, majd kirabolták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Akció Osztály beosztottjai még aznap, másfél órával az eset után, a helyszín közelében elfogták a rablással gyanúsítható két nőt.


2008. 05. 17.: Pillanatok alatt hatalmasra dagadt az arca és ömlött a vér K. József (14) tanuló szájából, akit több ökölcsapással vert meg egy fiú a kartali iskola udvarán. Másnap az édesanyja jelentette a rendőrségen az esetet, amelyet az iskola próbált eltitkolni. Azóta sem történt intézkedés a fiú védelmében, pedig bántalmazója azzal fenyegeti, hogy megöli, és családjára gyújtja a házat.
– Valóban történtek erőszakos cselekmények, de ezek az iskola falain kívül. Nálunk pszihológus és gyógypedagógus is dolgozik, hogy a hátrányos helyzetű (vagyis 99%-ban cigány) gyerekeket segítse – mondta az igazgatónő, Vereczki Ilona.


2008. 05. 17.: Hiába mentette meg egy négyéves epilepsziás kislány életét, nem sokon múlott, hogy az olaszliszkaihoz hasonló lincselés áldozatává váljon a Borsod megyei kórház főigazgatója, dr. Csiba Gábor, akit a gyermek keresztapja többször megütött a mentő-autóban, miközben több száz roma fenyegetően vette őket körül. Szerencsére megjelent a cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, és a gyerek apja is, akik igyekeztek visszafogni sajátjaikat.  A múlt héten történt eseményt az egyébként késve a helyszínre érkező rendőrség még vizsgálja.


2008. 05. 20.: Egy 19 éves középiskolás fiú vizsgázni indult Újfehértóról nyíregyházi középiskolájába. A vonaton a vizsgatételeket nézte éppen át, mikor három, vele hasonló korú fiatal lépett hozzá, s mobiltelefonját követelték. A diák nem engedelmeskedett a fenyegető felszólításnak, mire az egyik támadó elővette kését, s megvágta vele a fiú hasát.
A személyleírás alapján három 18 és 20 év közötti fiatalt keresnek, akik közül az egyik 170 centi magas, vékony testalkatú. Haja elől hosszú, hátul rövid és hullámos; bőre kreol.


2008. 05. 26.: A 12 éves, 38 kilós Lólé András szülei a kevermesi jegyzőhöz fordultak. Megelégelték gyerekük iskolai „bűnlajstromát". Azt állítják, a fiú nem lenne olyan agresszív, ha a pedagógusok békén hagynák. Más szülőknek viszont Bandiból van elegük: azt mondták, terrorizálja a gyermekeiket, a pedagógusokkal megengedhetetlen hangnemet használ. A szülők névtelenséget kértek, bosszútól tartanak.
A gyerekek nem tudnak tanulni, mert Bandi állandóan beszól a tanároknak. Fegyelmezéssel megy az óra, tanulásra alig jut idő – mondta az egyik szülő. Egy anyuka arról beszélt, hogy félnek a gyerekek Banditól és a bandájától. – Van 3-4 gyerek, akiknek a szülei tartoznak Bandi apjának (vagyis uzsorás; no comment). A gyerek valószínűleg ezzel zsarolja őket, és velük végezteti el a piszkos munkát, a verekedést. A lányokat fogdossa. Mi lesz 1-2 év múlva? Nem a tanárt kell hibáztatni. A gyereket kellene megnevelni, nem pedig arra tanítani, hogy a származása mögé bújva bármit megtehet! (Magyarul: cigány a kölyök.)


2008. 05. 28.: Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 23 éves jánoshalmi és 35 éves mélykúti férfit is, akik egy még körözés alatt lévő harmadik társukkal együtt, vasárnapra virradó éjjel raboltak ki Mélykúton egy 18 éves fiatalembert. A fiút leszólították, majd egy hirtelen mozdulattal kicsavarták a kezéből a 20 ezer forintot érő mobiltelefonját, majd búcsúzóul még arcon is vágták.


2008. 06. 06.: A lakók Pátkán pénteken lakossági fórumot hívtak össze, hogy pénzt gyűjtsenek az előzetes letartóztatásban ülők családjának. Az egyik gyanúsított polgárőr egyik családtagja azt mondta, hogy a romák folyamatosan fenyegetik őket. Több helybeli is arról számolt be, hogy az utcán, buszon, mindenütt zaklatják családjaikat a romák. Ezután 50 ember úgy határozott, hogy a romák házaihoz vonulnak, megmutatni az összetartásukat és azt, hogy nem félnek. A romák este nyolc óra körül kaszákkal, kapákkal vonultak fel az utcákban – számolt be a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.


Olvasói levél:

2008. 06. 06.: Mai nap történéseit röviden felvázolnám az olvasóknak: ma este 19:00 kor újra demonstráló sétát tartottunk a helybéliekkel, de ezen sajnos nem jelent meg annyi pátkai, mint a tegnapi napon. Az utcán haladva a romák házainál rendőrautók állták el az utunkat. Így tehát a Himnusz eléneklése után visszafordultunk.
Visszafelé haladva egy szürke Lada gépkocsi a tömeg közé hajtott. Két-három demonstrálónak félre kellett ugrania, nehogy elüsse az autó. A gépkocsi áthaladt az emberek között, de meg kellett állnia, mivel a rendőrautó az útjában állt. A rendőrök nem igazoltatták, csak útbaigazították, hogy tudja a rendőrautót kikerülni. Az autó továbbhajtott.

2008. 06. 09.: A férfi annak a Sándorfalva és Ópusztaszer között található sörözőnek az üzletvezetője, amelyet tíz napja négy férfi kirabolt, pénzt, szeszes italt és cigarettát vittek magukkal. A tettesek összetörték a berendezést is. A rablók azonban nem elégedtek meg ennyivel, az alkalmazottat, a 22 éves, kétgyermekes nőt is magukkal vitték. Betuszkolták egy személygépkocsiba, a közeli erdős területen mind a négyen megerőszakolták, utána megalázták, majd kidobták az autóból. Sándorfalván és Ópusztaszeren napok óta a szörnyű bűncselekmény áldozatáról és a tettesekről beszélnek. Szinte mindenki hallott valamilyen részletet. Többen úgy tudják, két férfit már elfogtak a rendőrök. Azt mindenki megemlítette, hogy a környéket egyetlen, 40-50 tagúra becsült család (=cigány) tartja rettegésben.


2008. 06. 10.: Debrecen – Kifigyelte a nénit a boltban, majd kihasználva az alkalmat a postaládák előtt támadott. A néni megpróbálta a férfit a szatyor eltulajdonításában megakadályozni, mire az őt ellökte, s a táska tetejéről levéve a pénztárcát (benne 2000 Ft-tal) kimenekült a lépcsőházból. Az elkövető: 40-50 év körüli férfi, kb. 170 cm magas, átlagos testalkatú, erősen kreol bőrű, mély hangú, aki középbarna színű, vastag keretes szemüveget hord.


2008. 06. 10.: A 15 éves, hetedik osztályos fiú az egyik nyírbátori iskolában vágta meg késsel osztálytársát, aki könnyű sérülést szenvedett. A súlyos testi sértés kísérlete miatt kihallgatott fiú azt mondta, hogy hétfőn dulakodás közben vette elő pillangókését, de véletlenül sértette fel osztálytársa mellkasát. A hátrányos helyzetű (=cigány) családból származó, nehezen kezelhető fiú egyébként a táskájában hozta be a kést az iskolába.


2008. 06. 13.: Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a gyermeküket halálra éheztető piricsei cigány szülőket – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel. A bíróság a rendőrség kezdeményezésére csütörtökön döntött az éhen halt egyéves kisfiú szüleinek letartóztatásáról, amely mind az anya és az apa esetében 30 napos időtartamú – mondta Fedor Rita helyettes szóvivő.


2008. 06. 17.: Galgagyörk – Kis híján elszabadult a pokol vasárnap este a pest megyei Galgagyörkön, ahol a helyi cigányok által életveszélyesen megfenyegetett két család védelmére mintegy száz gárdista érkezett a faluba, akik segítettek kimenekíteni a bajba jutottakat, miközben száz-kétszáz roma és több mint száz rendőr nézett egymással farkasszemet.


Olvasói levél:

2008. 06. 24.: Minap Pécsett az Electro World áruházban a vevőszolgálatos hölgy szólt a biztonsági őrnek, hogy a pult előtt emberi ürülék van. Az őrök hitetlenkedve siettek a pulthoz. Szitkozódva állapították meg, tényleg emberi ürüléknek tűnik. Jött az ötlet, nézzük vissza a kamerák által rögzítetteket. Csak részben tévedtek. A szar az szar volt. Aki elejtette az meg csak egy kövér cigány nő.


Olvasói levél:

2008. 06. 27.: Mözsön a Tolnai u.1.sz. alatt lakó rájuk és csakis rájuk jellemző tulajdonságokkal bíró etnikai család, Kovácsék, a tavalyi évben költöztek édesanyám kertszomszédságába. Az idén eddig öt, mégegyszer írom a gyengébbek kedvéért öt alkalommal tettem feljelentést ellenük, mert egyszerűen átjárnak az udvarba már fényes nappal is és visznek, amit érnek.


2008. 06. 30.: „Bandákba verődött fiatalok és az utcán randalírozó családtagjaik egész városrészek nyugalmát zavarják Kaposváron". „Fotelokban és kanapékban kiülnek az utcára, ordítoznak, egymást szapulják" – ilyen, és ehhez hasonló bejelentéseket kaptunk olvasóinktól. Munkatársaink a helyszínre mentek tájékozódni. A Cserben és a Donnerben sokan már közlekedni sem mernek, mert félnek az utcán kiabáló, zenét hallgató csoportoktól.. Egyes családok szinte az utcán élik a mindennapjaikat, pokollá téve a békés szomszédaik életét.
– Egyszerűen mi vagyunk a cseri királyok! Aki szól, az mind meghal! Vérben úszik! – mondja büszkén Bézból és Városi Fredaszter becenevű barátja.


2008. 06. 30.: „Kiirtjuk az összes magyart!" Őrzöm a felvételt, s megmutatom bárkinek: a csereháti Gadna községben ordította diktafonomba e mondatot a helyi kisebbségi polgármesterjelölt testvére. Gadnán néhány héttel az inkriminált mondat elhangzása előtt egy nyolcvanesztendős özvegyasszonyt végzett ki egy nyilván ideges, részeg, egzisztenciálisan szorongó s a többségi társadalom előítéletes viselkedésétől frusztrált fiatalember. Mari néni tehát nincs többé, s a csereháti faluban azóta a rettegés, a mindennapos rablás és az erőszak az úr. De nem csak Gadnán. Faddon, Somogysárdon, Csernelyen, Olaszliszkán, Galgagyörkön, Sajóládon, Bercelen, Rakacán, Abaújváron, Pátkán, Kiskunhalason – teleírhatnám azon helységek neveivel az oldalt, ahol a verbális és tettleges erőszak mindennapos, ahol az iskolában a tanárok rettegnek a diákoktól, s ahol a lakosság egyik felének összekuporgatott vagyonát már nyíltan veszik el a lakosság másik feléből összeverődött csapatok. Ezekben a helyzetekben persze – gondosan ügyelnek erre! – ők vannak többségben.


2008. 07. 01.: Életét vesztette egy férfi, amikor hétfőn az éjszakai órákban Kesznyétenen két társával bemászott egy kertbe, hogy uborkát lopjon, ezután áramütés érte őket. Bárdos Zoltán, a főkapitányság felderítési osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a 68 éves kesznyéteni férfit őrizetbe vették, ellene több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség. Az eset előzményeiről elmondta: a férfi alumínium drótfonattal körbehúzta a kertjét, majd 220 voltot vezetett a szerkezetbe. (Értsd: az ágyások közé húzta ki a huzalt, úgy harminc centiméter(!) magasan, hogy ha valaki mégis bemászna, át tudja lépni. Elhíresztelte a faluban, hogy árammal védi a kertet. Táblát is rakott ki, de vasgyűjtők – talán épp az elkövetők rokonai – ellopták. Az idős férfitől – és a falu összes nem cigány lakójától – már húsz éve rendszeresen loptak. A cigányok aznap kaptak segélyt, amit persze rögtön elittak, így részegen mentek lopni. Ennyit a „megélhetési bűnözésről"! Ez az eset azért került ide, mert nézetem szerint itt a 68 éves kesznyéteni férfi a sértett, nem a tolvaj cigányok.)


2008.. 07. 01.: A Taktaközben az elmúlt időkben több különös haláleset történt. A rendőrség gyanúja szerint legalább öt öngyilkosság a mára tűrhetetlen méreteket öltő uzsorázás és zsarolás következménye. Az áldozatok magyarok, cigányok vegyesen, a zsarolók, uzsorázók szinte kivétel nélkül mind cigányok. Egyre többen mondják: betelt a pohár. (Lehet, hogy betelt, de azóta sem történt semmi.)


2008. 07. 29.: Akciósorozatba kezd a Miskolci Rendőrkapitányság, hogy megelőzze az eldurvuló közterületi rablásokat. Bár dr. Pásztor Albert városi rendőrkapitány szerint számszerű növekedés nem történt, de egyre kegyetlenebbek az elkövetők. Július 1-jétől húsz nap bűnügyi krónikája hangzott el, 17 rablással. Az esetek mindegyikénél csoportosan támadtak az elkövetők, Miskolc kevésbé frekventált helyein, és főleg este, vagy éjszaka. Volt olyan társaság is, amely egy éjszaka alatt három erőszakos rablást követett el. Az elkövetők lakóhelye és támadási helyszínei is jól behatárolhatók, szokatlan módon dr. Pásztor Albert azt is minden esetnél elmondta, hogy az elkövetők – egy kivételével – roma származásúak voltak. (Ez csak húsz nap statisztikája, és máris van 17 durva rablás egy kis területen, melynek – egy személy kivételével – cigányok voltak az elkövetőik. Mi a fenét ordítoznak akkor a cigányvezetők, hogy a romák az egész országban egy év alatt kaptak 17 támadást???!!!)


2008. július 24-én 16 óra 28 perckor a XI. kerületi Rendőrkapitányságon rablás miatt tett feljelentést egy fiatal hölgy. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy aznap délelőtt Budafok felől, a 14-es busszal érkezett a Kosztolányi Dezső térre. A megállóban tett néhány lépést, aztán hirtelen elé állt öt férfi. A hölgy megpróbálta kikerülni őket, de az egyik férfi elővett egy pillangókést és hadonászni kezdett vele, a többi pedig mellé állt, elzárva a menekülési útvonalat. A hölgy megijedt, és odaadta a lejátszót meg a pénztárcát annak, aki a késsel hadonászott. Amikor arra ment egy gyalogos, elfutottak a Fehérvári út irányába. A sértett a következő személyleírást adta arról a férfiról, akinél a pillangókés volt: 20 év körüli, 180-185 centiméter magas roma férfi volt. Mind az öt támadó roma származású volt.


2008. 07. 30.: Két prostituált ütötte le és rabolta ki azt a helyi férfit Siófokon, akit szexuális szolgáltatás ígéretével egyikük előbb kicsalt egy elhagyatott helyre.
Miután a pultosként dolgozó férfi végzett a munkával, beült egy sörözőbe pihenni, ahol egy kreol bőrű nő szexuális szolgáltatást ajánlott fel neki. Ennek okán ki is csalta őt egy elhagyatott helyre. Itt előbukkant a prostituált társa is, aki leütötte a férfit, aki eszméletét vesztette.


2008. 08. 12.: A rendőrség kedden hozott nyilvánosságra egy, a közelmúltban Pécsett történt, igen súlyos bűncselekményt. Augusztus másodikán délután, a gyanú szerint egy hajléktalan férfi megerőszakolt egy húszéves, egyetemista lányt. Az emberölésért hét évet ült, a közelmúltban szabadult, harmincéves hajléktalan az egyik padon ülő lány mellé telepedett. Azonnal erőszakoskodni kezdett vele, csókolgatta, fogdosta, a fiatal nő azonban ellenállt. A támadó erre elővett egy kést, és megfenyegette, „ha nem marad nyugton", megöli. A féri arra kényszerítette, hogy vele menjen. Az állomásra érve az ittas férfi – aki több liter bort fogyasztott a nap folyamán – elkérte a mellékhelyiség kulcsát, ahol újfent erőszakoskodott a lánnyal, majd ismét elindultak. A sínek mentén haladtak a pályaudvar irányába, majd elhagyott, bokros részen megerőszakolta a fiatal nőt.


2008. 09. 05.: A kiérkező rendőröknek is csak két figyelmeztető lövéssel sikerült megakadályozniuk, hogy lincseléssé változzon egy baleset után kitört verekedés (legyünk őszinték: egyoldalú verés volt az) a Fejér megyei Mezőfalván. Egy autó és egy motor ütközött össze, aminek következtében meghalt egy 14 éves lány, a környékbeliek pedig rátámadtak az autó sofőrjére. A kocsiba balra kanyarodás közben rohant bele egy – a helyiek szerint – 80-90 km/h sebességgel haladó motor, amelynek sem 14 éves, a sérüléseibe a kórházban belehalt utasa, sem 21 éves, könnyű sérüléseket szenvedett vezetője nem viselt bukósisakot, sőt a vezetőnek jogosítványa sem volt. A balesetben könnyen sérült a személyautó utasa is. (A helyiek tájékoztatása szerint a motor vezetője napi szinten szórakozott azzal, hogy nagy sebességgel száguldozott a településen, és ijesztgette a gyalogosokat.)


Olvasói levél:

2008. 09. 05.: Tisztelt Szerkesztőség!

Salgótarján mellett tegnap reggel elgázoltak egy 10 éves kisfiút. A busz, melyen ültem, megállt egy zebránál, hogy átengedje a gyermeket. A busz mögött haladó személygépkocsi (amelyben cigányok ültek) nagy sebességgel megelőzte a megálló buszt, így elütötték a szabályosan közlekedő, zebrán áthaladó kisfiút. A kisfiút sokkos állapotban és kicsavarodott lábbal vitte el a mentő.


2008. 09. 05.: Közel félszáz családtag gyűlt össze a Sürgősségi Tömbnél a szombathelyi kórházban, hogy vigyázzanak E. Richárdra. A szakonyi fiatalember nem sokkal korábban vétlen félként szenvedett balesetet Meszlennél és kirepült az autójából. Hazafelé tartott Opel Vectrájával a 18 éves E. Richárd, amikor Vasasszonyfa és Tömörd között balról egy Toyota kisbusz hajtott bele a meszleni elágazónál. A szerencsétlenül járt roma férfi családja és rokonai azonnal autókba pattantak és elindultak Szombathelyre. Mint kiderült, Richárd kézsérülését vastag arany karkötője okozta, amely mélyen felszabta a csuklójánál a bőrt. Amikor kiderült, hogy Richárd sérülése nem életveszélyes, mindenki megkönnyebbült. Még a vétkes sofőrre korában komoly átkokat szórók (értsd: üvöltözve meglincselni akarók) is megbékéltek és már nem akarták nyakát törni (ami nyilván egy cigány kulturális népszokássá vált az elmúlt két évben) a figyelmetlen sofőrnek.


2008. 09. 05.: Pátkán is kis híján lincseltek egy egyébként könnyű sérüléssel járó baleset után a romák. Romák támadtak egy családra, miután Mayer Zoltán éjszaka autójával elsodort egy cigány fiatalembert Pátka főutcáján. A fiú könnyebb horzsolásos sérüléseket szenvedett. A baleset után 20-25 karókkal, kövekkel felfegyverzett roma jelent meg Mayerék családi házánál. Rugdosták a kaput, és összetörték a autójukat, amiben több mint 100 ezer forint kár keletkezett. Mayer Béla idős édesanyját – aki az ablakból nézte végig a történteket – halálosan megfenyegették.


Olvasói levél:

2008. 09. 07.: Mi folyik itt Jászapátiban? A városban virágzik az uzsorások üzlete, miközben arany nyakláncokban és késekkel, kardokkal és fegyverekkel(!) kényük kedvük szerint játsszák a fejüket a cigánybálon. Az emberek 90%-a szó szerint retteg a cigányoktól, mert igen mondjuk ki, ők több mindent megtehetnek büntetlenül magyarokkal szemben, és most már olyan laza a gyeplő, hogy sem kérni sem parancsolni nem lehet nekik. Az üzleteket csőd fenyegeti, nem elég hogy nincs apátin munkahely és nincs pénz, de simán kifosszák világos nappal az üzleteket a bolti eladó szeme láttára, aki ha szólni mer, biztos lehet benne hogy köpések, trágár szavak, és pofonok nélkül nem ússza meg.


Olvasói levél:

2008. 09. 08.: Anyumnak él egy barátnője Bátán. Most volt nálunk látogatóban, és elmesélte, mit tettek a cigányok Bátával.
Báta 2000 fős település, ma már 700 cigánnyal. Pár évtizede virágzó kis falu volt, hatalmas kertekkel, mindenki termelte a gyümölcsöt, állatokat tartottak, mint ahogy az normális vidékeken szokás. Mára az élet agyrémmé vált a sok cigány miatt. 700 cigóból egy sem dolgozik, a falu terrorban él, este senki nem merészkedik ki az utcára. Ennek a hölgynek is voltak diófái (mindet kivágták), zöldségei, állatai, szőlője, mindenét lepusztitották a TGM által "csenésnek" aposztrofált módszerrel. MA SENKI NEM TERMEL MÁR SEMMIT.
 A hölgynek 2 háza volt, egyikben ő él, a másikban élt a nővére, aki meghalt; pár héten belül beköltöztek oda kolompárék, esélye nincs a házat visszakapni. Ahol öregek élnek, mindet figyelik, és ha az idős ember meghal, még vége sincs a temetésnek, de a házát már ellepik.


2008. 09. 09.: Öt ember meghalt Gyöngyösnél csütörtök délután, ahol személyautó vonattal ütközött össze; valamennyien a gépjárműben utaztak; az egyik utast életveszélyes állapotban emelték ki az autóból, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe.
Olvasói levelek: természetesen a cigók lopni jártak azon a vasúti pálya részen, melyet ők maguk tettek járhatóvá a vasúti pálya néminemű átalakításával, feltöltésével, hiszen így a lakott területek,(megvilágított városrészek) kikerülésével könnyedén bejárhatták a Halászi,Adácsi,Karácsondi telkeket, hobbikat, hétvégi házakat, és pofátlanul lopták a kétkezi magyar által megtermelt mezőgazdasági javakat.
A mozdonyvezetőt, aki mindent elkövetett az ütközés elkövetésére, valóban meg akarták lincselni a tetvesek, de a Gyöngyösi Rendőrkapitányság rendőrei ezt megakadályozták, kimenekítették.


2008. 09. 18.: Kegyetlenül megveretek és kiraboltak egy idős miskolci házaspárt a Lónyai utcai lakásukban még augusztus 25-re virradóra ismeretlen banditák. A rablók pénzt és ékszert követeltek. Miután megszerezték a közel egymilliós zsákmányt, elmenekültek a helyszínről. Az életvédelmi alosztály csapata Pere István vezetésével szeptember közepén előbb az egyik, majd a másik elkövetőt is elfogta. Mindkét férfi (O. R. és H. A.) miskolci és a számozott utcákban lakik (=cigány). A kihallgatás során ténybelileg beismerték a bűncselekmény elkövetését. Az idős házaspár bántalmazást azonban egymásra kenik. Az adategyeztetés során kiderült, hogy a gyanúsítottaknak nem priusz nélküliek. Lopás, rablás, garázdaság és kábítószerrel visszaélés is szerepel már egyikük másikuk bűnlajstromán. A nyomozás során kiderítették, hogy a rablott pénzt eljátékgépezték az elkövetők. (Megjegyzés: megélhetési bűnözés, mi???)


2008. 09. 18.: Nem szerencsés nőként éjszaka mászkálni a debreceni utcákon, legalábbis ezt támasztja alá, hogy kiraboltak egy 22 éves lányt a belvárosi Jókai és Cserepes utcák kereszteződésében. Jelenleg egy 160-165 centiméter magas, erős testalkatú, kézfejéből ítélve barna bőrű férfit keresnek, aki világos, rövid simléderű sapkát, szürke pulóvert és sötét nadrágot viselt. Társa 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú. Rajta sötét széldzseki volt, világos csíkokkal.


Olvasói levél:

2008. 09. 18.: Ismerős húgát (12 éves) a Baross téren 3 cigány körbeállta, 3 szúrást kapott, egyet szívre, egyet tüdőre, 10% esélyt adtak neki. Nővére elment feljelentést tenni, mondta, h 3 cigány… válasz: ne ejtse ki ezt a szót, mert ejtik az ügyet…


Olvasói levél:

2008. 09. 21.: Rendszeres utasa vagyok a BKV 24-es és 28-as villamosainak, de olykor a 7-es buszon és a 21-es (régi 30-as) villamoson is utazom. A 24-es és a 28-as villamos olyan elit helyeken közlekedik, mint a 8. kerület. Ebből adódik, hogy ezek azok a vonalak, ahol a kulturált utastársaimmal kisebbségben érezzük magunkat. (…) Néhány hónapja három roma férfi egy ellenőrt dobott le a villamosról, aki nem tett mást, mint kulturáltan elkérte  jegyüket, bérletüket. (…) Sajnos a villamoson utazók többsége roma, akiknek se jegyük, se bérletük nincs.


2008. 09. 24.: Megütöttek egy tanítót Kocsordon a feldühödött szülők, miután a pedagógus gyermeküket elültette társai mellől, mivel zavarta és piszkálta osztálytársait. A szülőket a büntetésből elültetett kisdiák nagyobb testvére értesítette a történtekről. Az iskolánál megjelent cigány család tagjai veszekedni kezdtek a tanítóval, s eközben csattant el a pedagógust érő pofon. (Úgy is van, a pedagógust kell fegyelmezni, nem a gyereket!)


2008. 09. 30.. Idős, törvénytisztelő emberek házaira támadtak cigány fiatalok Tarnabodon. A hevesi falu központjától távolabbra eső épületekre Molotov-koktélokat dobtak és pisztolylövéseket adtak le vasárnap éjszaka. A rendőrség három fiatal férfit vett őrizetbe, a népes családok (értsd: cigányok) heves tiltakozása közepette.


2008. 10. 10.: Három figyelmeztető lövéssel sikerült megfékezni azokat a rendőrökre támadó embereket, akik egy közúti igazoltatásnak ellenszegültek szerdán a Nógrád megyei Szátok községben. Az autóban ülők megfenyegették a járőrt, egyikük a nyakát is szorongatta. Ezért segítséget kértek a rétsági rendőrkapitányságtól. Az időközben az eset helyszínére összecsődült, csaknem százfős tömeg a rendőröket körülvette, akiket a szátoki cigány kisebbségi önkormányzati vezető közreműködésével sikerült megfékezni. (Megjegyzés: ez a cikk a Népszabadság Online oldaláról eltűnt…)


2008. 10. 11.: Nem fél, de óvatos Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere, aki az Ormánságot rákként megfertőző uzsorásügyek elleni fellépése során jó néhány halálos fenyegetést is begyűjtött.

Az uzsora önmagában nem bűncselekmény, csak akkor, ha ennek üzletszerűsége bizonyítható. A másik, amikor lakások, házak elvételére szervezkednek csoportok, és ezekben bizony ügyvédek, földhivatali alkalmazottak is vastagon benne vannak. Ezek az ügyek ráadásul a rendőrség szinte teljes jóváhagyásával mennek. A két jelenség ott fonódik össze, amikor az uzsorások a kölcsönadott összegek fejében a házat játsszák át.

Részlet az interjúból:

„– Hány eset van?

– Rengeteg. Szerintem nincs, vagy nagyon kevés olyan község van Dél-Baranyában, ahol ne fordulnának elő hasonló ügyek. Épp az egyik zálogházas ismerősöm mondta, hogy miután a környékbeli uzsorásokat lekapcsolták, máris fiatal romagyerekek vitték be aranyékszereiket, hogy készpénzre váltva őket be tudjanak szállni az üzletbe. Annyit tudunk tenni, hogy kordában tartjuk ezeket az ügyeket. Kicsiben mindig is menni fognak, mint például amikor legutóbb a bálban egy uzsorás kiosztott 100 ezer forintot tízezresekben, majd a következő héten már 20 ezret kért vissza. Egyébként most az egyik baranyai polgármester fiáról beszélünk."


2008. 10. 26.: Pécs – Baseball-ütőkkel és viperákkal támadt egy belvárosi szórakozóhely közönségére egy 15-20 fős cigány társaság vasárnap hajnalban Pécsett, az incidensben hatan megsérültek – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. (A sérültek közül többen kórházba kerültek, a bűnözők szabadlábon védekezhetnek.)


2008. 10. 28.: Audikkal és Mercedeszekkel is érkeztek a Magyar Vöröskereszt által osztott adományért, majd tülekedtek, lökdösődtek Sarkadon a cigány „rászorulók". A polgárőröket szidalmazták, egyiküket megrángatták, hasba rúgták. (Megélhetési bűnözés, tízmilliós autókkal a seggük alatt, mi?)


2008. 10. 29.: Elkapta a rendőrség azt a két férfit, akik október 9-én egy kocsma melletti területen megvertek egy férfit, aki hat nappal később belehalt sérüléseibe, közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.


2008. 11. 06.: Makó – Cigányoktól rettegnek a Honvéd városrészben élők Makón. Van, aki csak léccel a kezében és tégladarabbal a táskájában mer kimenni az utcára. A szomszédok figyelik egymás házát, nem csupán nappal, hanem éjjel is. A lakók szerint nőtt, a rendőrség szerint viszont csökkent a bűnözés az utóbbi néhány hétben a Honvédban.


2008. 11. 06.: Szekszárd – Négy verőlegény tört be kedden délután a Kolping Katolikus Szakképző Iskola egyik tantermébe, tájékoztatott Farkas Kinga, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A teremben éppen németórát tartottak volt, amikor megjelent egy kigyúrt, fekte hajú, barna bőrű fiatalember és három társa. A későbbi gyanúsított nem zavartatva magát, megkérdezte az egyik lánytól, hogy kivel volt konfliktusa. Miután a lány rámutatott osztálytársára egy fiúra, azt az órát megzavaró fiatalember szidalmazni, lökdösni kezdte. A tanár az igazgatót hívta, de az ő felszólításának sem engedelmeskedtek a támadók. A megérkező rendőrök mind a négy fiatalembert előállították.


2008. 11. 08.: Pénteken este egy vasmegyeri kocsmában történt kisebb incidens. A rendelkezésre álló adatok szerint a kocsmáros (a jogszabálynak megfelelően) nem akart alkohollal kiszolgálni két 16-17 éves cigány fiút. Az egyik fiatalkorú erre megütötte a férfit, aki erre többször visszaütött, az előzetes szakvélemény szerint mindketten könnyű sérülést szenvedtek. A szomszédos Kemecsén lakó fiú hozzátartozói és ismerősei hamarosan több tucatnyian gyűltek össze a kocsma közelében. A kocsmát védendő a Gárda is megjelent a helyszínen.


2008. 11. 12.: Mosonmagyaróvár – Tizenöt éves cigány fiú kötött bele, majd bántalmazott súlyosan egy 17 éves kamaszt a minap a mosonmagyaróvári vasútállomáson. A mentőszolgálatot riasztották a minap késő este a mosonmagyaróvári vasútállomásra, ahol egy erősen vérző fejű, eszméletlen fiatalember feküdt a peronon. A 17 éves dunaszigeti fiút súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba. A kómából egy hónap után tért magához, de nem kizárt, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedett.


2008. 11. 18.: Miskolc – Dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgatója volt, aki a múlt heti, miskolci baleset helyszínén visszahozta az elgázolt kislány szívműködését.
– Egy barátommal épp Lillafüredre igyekeztünk, a Palota Szállóba egy megbeszélésre. A vasgyári piac környékén, a belső sávban haladtunk. Jól láttuk a villamossíneken tétovázó kislányt, aki pont elé lépett a minket előtte jobbról nagy sebességgel megelőző autónak. A gyerek felröpült a levegőbe, aztán vissza az autóra, onnan az út szélére. Mi közvetlenül előtte álltunk meg. Kipattantam, a 10 év körüli kislány nem lélegzett, a szíve leállt. Azonnal hozzáláttam az újraélesztéséhez. A Daráló nevű kocsmából kitódult egy csomó ember, s fenyegetően kiabáltak: „Ha a gyerek meghal, ti is meghaltok!" „Addig éltek, amíg a gyerek!" Egy asszonyság még a barátom hátát is ütlegelni kezdte, azt hitte, ő okozta a balesetet.
Sajnos minden igyekezet ellenére a kislány olyan súlyos koponya- és agyzúzott lett, hogy a kórházban meghalt. (Ha visszalapozunk, láthatjuk, hogy májusban szintén ugyanezzel az orvossal történt egy kísértetiesen hasonló eset.)


2008. 11. 18.: A Bábonyibérc környékén lakók nem bíznak abban, hogy a napokban, a Miskolci Városgazda Kht. által eltakarított hulladék nem termelődik majd újra. Mindenesetre örülnek, hogy sok-sok bejelentés után, végre rend van. Kedden csak a kertek udvarán láthattunk szemetet, de az nem közterület, így az ott lakóknak kell(ene) az eltakarításról gondoskodniuk. Van, aki tenné is, de hiába, hiszen a felső szomszédban lakó cigányok (mivel dombos a terület) átdobálják a szemetet. Ha rájuk szólnak – akár szépen, akár csúnyán – a válasz pimasz, s még jobban szemetelnek. Ezt egy hölgy mesélte nekünk, aki nevét nem merte adni a cikkhez, mondván: bármikor elővehetik az itt élők. Annyit azonban elmondott: nem olyan régen lakik itt, de a helyzet folyamatosan romlik.

És: Dínom-dánom és patkányok a szeméthegyen.

"Mindent tönkrevágnak, törnek, zúznak, lopnak, betörnek mifelénk. Éjjel megy a dínom-dánom. Egyre nagyobb számban él itt a kisebbség és mi félünk, egyre jobban. A büdös pelenkák mellett patkányok szambáznak. hiába hordják el a szemetet, a szeméthegy újra nő itt egy hét alatt. Határtalan az emberi igénytelenség…" mondogatják a Bábonyibérc félelemben élő lakói.


2008. 11. 19.: Az egyik olaszliszkai tanú fenntartotta az idén májusban tett vallomását, amely szerint a másodrendű vádlott – az elsodort kislány apja – azt mondta: „ha kell, száz magyart megölök". Azt is megerősítette, hogy az első- és a másodrendű vádlott a bűncselekmény után átöltözött.


2008. 11. 19.: Miskolc – Egy kisgyőri férfi fennen hangoztatta antirasszista voltát, és ezt bebizonyítandó italozásra invitált a Búza téren egy roma házaspárt. „A pár és a férfi hamarosan egy csermőkei úti elhagyatott hétvégi házba ment, ahol a házaspár megszabadította ivócimboráját körülbelül harmincezer forintnyi készpénztől és a mobiltelefonjától" – tudtuk meg Dr. Pásztor Alberttől, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjétől a szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatón. A férfi elkövető májusban szabadult kedvezménnyel.


2008. 11.. 19.: Trükkös tolvajok Miskolcon – szerda délelőtt sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet az elburjánzó jelenségre a Miskolci Rendőrkapitányságon, ahol Dr. Pásztor Albert, a kapitányság vezetője, Dr. Bak Richárd, a Betörési Alosztály vezetője, és Pere István, az Életvédelmi és Államigazgatási Alosztály vezetője számoltak be az elmúlt időszak érdeklődésre leginkább számot tartó felderített bűntényeiről.
„Tegnap is történt egy hasonló eset az Állomás utcában, ahol egy pár azt állítva, hogy ők a bérház új takarítói, megelégedettségi kérdőívet töltettek ki" – tette hozzá Dr. Pásztor Albert. „Ezekben az esetekben nagyon nehéz sikert elérni, mert az idősek gyakran személyleírást sem tudnak adni. Az effajta bűntény elkövetői szinte mind roma származásúak."
Októberben, a miskolci Szentpéteri kapuban a lopásból rablás, sőt erőszak lett. Az elkövetők azt állították, hogy pénzt hoztak, és visszajárót kértek, így jutottak be a lakásba, ahonnan egymillió-nyolcszázezer forint készpénzt vittek el. Amikor felfedezték a bűntényt, az idős házaspár hölgy tagját ellökték, férjére pedig rávágták az ajtót, aki könnyebb kézsérülést szenvedett..
Szintén októberben az Állomás utcában történt hasonló eset, ahol egy pár azt állítva, hogy ők a bérház új takarítói, megelégedettségi kérdőívet töltettek ki az idős lakókkal, hogy bejuthassanak a lakásokba.
Október 16-án Tokajban egy férfi és két nő azzal az ürüggyel csengetett be egy idős nénihez, hogy hordókat szeretnének vásárolni. Miközben az elkövetők elterelték a sértett figyelmét, felkutatták az idős nő értékeit és több mint egymillió forint értékben készpénzt és takarékbetétkönyvet vittek el tőle. (Hogy is van ez a kirekesztés? A rasszista magyarok kirekesztik a romákat, aztán beengedik őket a lakásukba, és hagyják magukat kirabolni? Nem sántít itt valami?)


2008. 11. 20.: Törökszentmiklós Surjány városrészében szombaton hajnalban raboltak ki egy büfét akkor még ismeretlen, maszkos támadók. Az elkövetők fegyverrel a bevétel átadására kényszerítették az üzlet eladóját, majd autóval elmenekültek a helyszínről. Balszerencséjükre azonban a közelben egy közúti ellenőrzésbe futottak, s a járőrök addigra már értesültek a rablásról. Így amikor az egyenruhásoknak feltűnt, hogy a három, 20 év körüli tiszabői fiúra ráillik a sértett által adott személyleírás, mindhármukat előállították a kapitányságra. (Megjegyzés: Tiszbő lakossága 100%-ban cigány…)


2008. 11. 24.: A gyászoló rokonság elől a rendőrautóba menekítették annak az IC-nek a mozdonyvezetőjét, ami csütörtökön ütközött össze egy Suzukival a Veszprém megyei Öskünél. Az intézkedő rendőrök az elmúlt hónapok eseményei miatt döntöttek a masiniszta védelméről.


2008. 11. 24.: Készül a vádirat Kolompár Orbán ellen – Már részben elkészítette a vádiratot a Kecskeméti Városi Ügyészség Kolompár Orbánnak, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökének büntetőügyében. Napokon belül gyanúsítottból vádlottá válik Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, az ügyészségen ugyanis már készül az ellene szóló vádirat. Kolompárt 13 millió forintos gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítják – írja a Magyar Nemzet. (Megjegyzés: vádemelés megtörtént.)


2008. 11. 25.: Nyíregyháza – A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás kísérletének megalapozott gyanújával hallgatott ki egy 31 és egy 35 éves férfit, akik a megalapozott gyanú szerint hétfőn délután az 5-ös buszon próbáltak kizsebelni egy férfit. (Szemtanúk kommentjeit érdemes elolvasni. Ha még nem moderálták ki őket.)


2008. 11. 25.: Zalaegerszeg – Etnikai alapon szerveződő fiatalkorú, erőszakoskodó csoportok tartják rettegésben a megyeszékhelyen tanuló fiatalokat. A fiatalokat a csoport tagjai korábban már megfenyegették, leköpködték, iskolatársaikat pedig bántalmazták is, többek közt szintén a buszpályaudvaron, de a város más részein, például a Munkácsy-iskola környékén is.
Folytatás december 19-én: elkapták azokat a tizenéveseket, akik bántalmaztak és kiraboltak egy fiatal román fiút Zalaegerszeg belvárosában. A két 14 év körüli fiú szerda este támadta meg a náluk alig néhány évvel idősebb fiatalembert: a falhoz szorították, majd 470 lejt elvettek tőle. A helyszínre érkező rendőrök egy 14 évnél fiatalabb fiút a közelben megtaláltak, míg az elkövetéssel gyanúsítható fiatalkorú társát a nyomozók csütörtökön fogták el zalaegerszegi lakhelyén. A helyszínen elkapott gyanúsított ellen nem először indítottak eljárást, azzal is gyanúsítják, hogy december 9-én egy parkolóban veréssel fenyegetett meg egy fiút, aki ennek hatására előbb a mobiltelefonját, majd 350 forintját adta át neki, két nappal később pedig több társával együtt elvette egy fiatal karóráját.


2008. 11. 26.: Alsópáhok – Egy asszonytól 200 ezer forintot és két tyúkot lopott el a hozzá betérő 50 év körüli cigány nő. A sértett az utcán futott a tolvaj után, akit négy helybeli fiatal tartóztatott fel a rendőrök megérkezéséig.


Olvasói levél:

2008. 11. 26.: Ma hazafelé tartottam veresegyházról Budapestre, azon a személyvonaton utaztam, amely 15:08-kor  indult. Egy 3 főből álló cigánybanda nem volt hajlandó jegyet venni, majd mivel a kalauz nem indította a vonatot tovább, a cigányokat leszállásra szólította fel, a cigányok bedühödtek, majd előbb szitkozódni, káromkodni kezdtek, majd nekitámadtak az utasoknak, majd a vasutasnak is. Végül mikor az utasok gyülekezni kezdek, a cigányok elmenekültek a vonatról (Csomádon), de közben ordibáltak és mindenkit életveszélyesen fenyegettek.


2008. 11.20.: A kilencéves cigány Márkó rettegésben tartotta a fél Ádándot, a helyi iskolásokat és tanárokat mindenképpen (kilenc évesen… egy szép karrier kezdete). Zaklatás, zsarolás, rablás – ma már nem ritka ez az iskolás diákok körében sem. Hozd el magaddal a videojátékodat, mert ha nem, megverünk – mivel a megzsarolt gyereknek nem volt olyan játéka, amit társai követeltek tőle, meg is kapta a beígért verést. Ez csak egy azon esetek közül, amelyek a tanévnyitó óta történtek a siófoki általános iskolákban. Előfordult azonban olyan is, hogy a suliból hazafelé tartva saját anyja szeme láttára forgatta ki általános iskolás fia zsebeit egy csapat siheder támadó. A pénzre éhes banda a szülői kísérettől sem rettent meg, sőt a fiú anyukáját is melegebb éghajlatra küldték, amikor megpróbálta rendre utasítani őket.


2008. november: „A parasztokat kiüldözzük innen! Meg fogtok dögleni!" Ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket tesznek Somogyszilben a Martinovics utca cigány lakói. Tavaly januárban költözött az első család a Martinovics utcába, aztán jött a rokonság, ma már mintegy ötven ember tartja lelki terror alatt az utca lakóit. A szili kertek, ólak, udvarok nincsenek biztonságban. Eddig főként baromfit és terményt loptak, de legutóbb egy másfél mázsás disznónak is lába kelt. A rendőrkutya az egyik Martinovics utcai házhoz vezette a nyomozókat, de húsnak nyomát sem találták, csak serényen takarító asszonyokat…


Olvasói levél:

2008. november: Arról miért nem írt az újság, amit a múlt szombaton az Avason műveltek a cigányok a buszon? A vezetőt és az utasokat fenyegették, rettegésben tartották, leköpdösték, olyan szinten, hogy a szerencsétlen sofőr csak 2 megállóval később mert megállni (miután utasi segédlettel) letessékelték a cigányokat! Történetesen a gyermekem is a járaton volt, és még most is halálsápadt, ha elmondja, mi történt akkor, milyen iszonyatos félelem volt az emberekben. Ja, és az avasi rendőrség nem vette fel a telefont, pedig majd minden utas próbálta hívni őket.


Olvasói levél:

2008. november: E hónapban történt, hogy a Tapolcai elágazásnál egy négytagú cigány család jegy nélkül próbált felszállni a 32-es autóbuszra. A járművezető az első ajtós felszállás alkalmával megpróbálta őket az utazásból kizárni, mire a család viselkedése tettlegességig fajult. Feltépték a fülkeajtót, és inzultálták a járművezetőt. Az utastérben tartózkodó egyik utas látva az eseményeket, a járművezető segítségére sietett, mire az elkövetők haragja ellene fordult, és 8 napon belül gyógyuló sérülést okoztak neki.


Olvasói levél:

2008. november: Szombat éjjel már a katolikus gimnázium szalagavatójáról haza indulókat is megtámadták a cigány hordák Piliscsabán. Szabályos véres ütközet bontakozott ki, a Polgárőrség nem mert beavatkozni, Magyar Gárda meg nem volt. Van olyan magyar srác, aki kórházba került, mert a szemét majdnem kiverték.


Olvasói levél

2008. november: Újabb késelés történt Kiskunfélegyházán! Több ittas cigány randalírozott egy kocsmában, mire a pincérnő megelégelte, s a tulajdonost odahívta. Odaérkezett a tulaj, s szépen megmondta a kisebbségnek, hogy ha nem bírnak magukkal, távozzanak, akik okos bólogatásba kezdtek, mire a tulaj hátat fordított. A cigány ekkor kétszer hátba szúrta áldozatát, s mindössze 2 percen múlt az élete. Azóta Kecskeméten a Megyei kórházban ápolják, jobban van, de Szegedre kell vinni, ugyanis lebénult a bal karja… valószínűleg a kés elvágott egy fontos izomszalagot.


2008. 12. 01.: A Kiskunlacházán történ gyilkosság nem szerepel itt, mivel hivatalosan nincs gyanúsítottja – és szerintem nem is lesz a következő pár évben. Két dolog miatt mégis meg kell említenem. A november 27-én tartott, cigánybűnözés elleni tiltakozó demonstrációt követően Kiss Róbert, a Magyar Gárda Mozgalom országos főkapitánya feljelentést tett a demonstráció biztosításáért felelős rendőrtiszt ellen. Szerinte, idézem: „a rendőrtiszt fenyegető magatartást tanúsítva közölte, hogy jogszabálysértés esetén azonnal feloszlatja a demonstrációt, továbbá kilátásba helyezte, hogy 150, Kolompár Orbán által vezetett, felfegyverkezett cigány fog majd rendet tenni a sorainkban, amennyiben eltérünk az általa felvázolt forgatókönyvtől."
A december 4-én megjelent Magyar Nemzet is érdekes beszélgetést kötölt, mely a helyi polgármester és Kolompár Orbán, Daróczi László és Rafael Gyula között zajlott le. Idézem dr. Répás Józsefet: „Megpróbáltak rávenni, hogy tompítsam az elmondandó beszédem élét. Azt akarták, hogy általánosságokban beszéljek biztonságról meg bűnözésről és az utóbbiakkal kapcsolatban meg se említsem a cigányokat. Arra is megpróbáltak rávenni, hogy a vonulás tervezett útvonalát változtassam meg. Sőt, fenyegetést is kaptam tőlük. Azt mondták, be ne merjük tenni a lábunkat azokba az utcákba, ahol a legproblémásabb cigány családok laknak, mert ott százszámra lesznek a felfegyverzett romák és megindulnak ellenünk."


2008. 12. 01.: Rövid időn belül kézre kerítette a rendőrség azt a nyolcfős cigány bandát, melynek tagjai a gyanú szerint feltörtek egy játékgépet egy solymári sörözőben, majd a pénz megtartása érdekében rátámadtak a tulajdonos fiára.


2008. 12. 02.. Egy 76 éves méhteleki asszony hétfőn tett feljelentést, hogy nyolc nappal korábban a két helybeli roma bement házába, pálinkát és pénzt követelve. A nénit erőszakkal és késsel fenyegették, végül fél liter pálinkával és párezer forinttal távoztak. Az idős asszonyt annyira megviselte a lelki terror, hogy csak most mert a hatósághoz fordulni. Az őrizetbe vett gyanúsítottak korábban többször voltak büntetve erőszakos bűncselekmények miatt.


Olvasói levél:

2008. 12. 03.: Épp hazafelé siettem, majdnem letört a fülem, a kabátom pedig átfagyott, ahogy annak a rendje, amikor is szembetaláltam magam 5-6 jól megtermett cigánnyal. Gondoltam rendben elmegyek mellettük, legrosszabb esetben beszólnak valami elméset, ahogy szoktak, de nem lesz probléma. Ahogy a közelükbe értem, varázsütésre körbezártak. Az egyik tetves előkapott egy batár nagy kést és a gyomromnak szegezte, majd pénzt és az értékeimet követelte, azzal fenyegetett, hogy elmetszi a torkomat, ha nem engedelmeskedem. Kissé remegő hangon válaszoltam, hogy pár száz forint van nálam, ha kell vigyék, van még néhány szál cigim , de más semmi, szegény vagyok mint a templom egere. (…) Összeszedtem minden bátorságomat és amilyen erősen csak tudtam, gyomron rúgtam a bökőt szorongató cigót, aki hála a jó égnek elterült a földön, mint egy zsák krumpli. Rögtön ezután futásnak eredtem…


2008. 12. 03.: Monoron, lakóházának kertjében találtak holtan egy 80 éves hölgyet. Az idős hölgy a fejére mért ütés következtében vesztette életét még vasárnap éjjel. Holttestét a szomszédok fedezték fel az udvaron másnap reggel. A rendőrség elfogta F. E.  33 éves K. A.  23 éves monori lakosokat, akik részletes beismerő vallomást tettek és a bűncselekmény helyszínéről eltulajdonított tárgyak egy része a lakásukon megtartott házkutatás alkalmával előkerült. Társukat, Kolompár Zsolt (Budapest, 1992. 04.. 23.) monori lakost a rendőrség jelenleg körözi.


2008. 12. 03.: Egy sátoraljaújhelyi tanárt kedden saját kertjében brutálisan megvert két, az áldozat szerint roma férfi. A tanár feljelentést tett, és meg is nevezte egyik bántalmazóját. A kórházban lábadozó tanár két évvel ezelőtt szemtanúja volt, hogy kislányát az iskolaudvaron más gyerekek bántalmazzák. Szétválasztotta a verekedőket, egyikük édesapja pedig azóta folyamatosan fenyegeti, hogy „nyomorékká veri". Kedd este majdnem be is váltotta „ígéretét", amikor egy ismeretlen férfival együtt viperával és autókulccsal felfegyverkezve a tanárra támadt, annak saját kertjében.


Olvasói levél:

2008. 12. 05.: Eger – Kora délután az Északi lakótelep forgalmas útján, a Malomárok utcán a belvárosba tartottunk. Az Eger patak hídjánál két cigány fiú cigarettát kért tőlünk. Nem adtunk, mert nem volt. Ekkor kaptuk az első ütéseket. A támadó csapathoz az út másik oldaláról, a híd korlátjának dőlt másik három személy is csatlakozott. Megpróbáltunk elfutni és az iskola felé menekültünk. A banda tagjai a nyomunkba eredtek. Az egyik kerékpárra pattant… Három lány osztálytársunk látván a vérszomjas üldözök rohamát, segítségért kiáltott, de senki nem sietett védelmünkre. Innen kezdődően magamra maradtam - meséli az egyik fiú -, mert a társam gyorsabb volt, ő kimenekült a falka támadásából. Engem a biciklis lerántott és a többi rám vetette magát. Letepertek a földre, az első rúgásokra emlékezem csak, de az állkapcsomat érő hatalmas rúgás után rövidzárlat következett be.
Folytatás: 14.30-kor váratlanul feltűnt egy rendőrautó. A szervezett bűnöző banda a Wigner középiskola felé távozott. A bántalmazás súlyosabb szakaszából kimenekülő osztálytárs leintette a rendőrségi kocsit. Az egyenruhások azonban segítségnyújtás és segélyhívás nélkül továbbálltak. A véresre vert diák maradt a földön, mígnem telefonhívásra megjelent az édesanya és összevert gyermekét saját kocsiján bevitte a kórházba.


2008. 12. 07..: Az Országos Cigány Önkormányzat elnökének unokatestvére vesztette életét délben a Kiskunhalas és Harkakötöny között történt balesetben. A balesetnek további négy sérültje volt – kettő életveszélyes, kettő súlyos –, s a helyszínelést végző rendőrök egyikük kabátjában kábítószert találtak. A baon.hu helyszínen szerzett információi szerint ráadásul a balesetben elhunyt férfi sem volt ismeretlen a rendőrök előtt, úgy tudni, ő is foglalkozott kábítószer-terjesztéssel.


2008. 12. 07.: Elfogta a rendőrség azt az elkövetőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy leszúrt egy 24 éves férfit Budapesten – közölte a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a 21 éves gyanúsított szombat délután a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utca egyik lakásában előzetes szóváltást követően megszúrta a tőle nem sokkal idősebb férfit, aki helyszínen meghalt.


2008. 12. 07.: Murarátka – Péntek éjszaka megrongálták a község központjában álló második világháborús emlékművet. A rendőrök egy helybéli fiatalembert gyanúsítanak, ám az éjszaka során a közelben lakók több fiatalt is láttak a környéken. Az önkormányzat feljelentést tesz, de értesítették a cigány kisebbségi önkormányzatot is, a rendőrök által a helyszínen még éjszaka elfogott fiatalember ugyanis roma származású.


2008. 12. 08.: Leitattak, összevertek és kiraboltak egy idős somogyacsai férfit. Pénzt követeltek tőle, de azt nem adta oda. Ezért összeverték.  Átkutatták a zsebeit, majd erőszakkal kivették a lakáskulcsát. Ezután a társaság egy része a lakására ment, pénz után kutatott, de nem talált. Így magukhoz vettek egy Stihl fűrészt és a pénzfelvételre jogosító postakártyát. A rendőrség a gyors és összehangolt akció keretében vasárnap délután Somogyacsán és Somogyszilben elfogta a csoportos rablás elkövetőit. A cigány bűnbandából négyen somogyacsaiak, ketten somogyszili lakosok; négyen fiatalkorúak.


2008. 12. 08.: Dunaújváros – Az orvosi ügyelet gépkocsiját érte baleset a Dózsa György út és a Szórád Márton út kereszteződésében mára virradó éjjel. Az ügyelet gépkocsivezetője életveszélyes, a kocsiban utazó orvos könnyű sérülést szenvedett. Valószínűleg volt sérült a másik – stop táblánál tovább haladó – kocsiban is, a baleset után ebből az autóból mindenki kiszállt, majd a jármű forgalmi rendszámát is leszerelve(!) távozott a helyszínről. Ez utóbbi gépkocsiból egy sérültet ma délelőtt Ercsiből szállított sérüléssel a mentő a dunaújvárosi kórházba. Vallomása alapján azonosították két társát, Sz. Istvánt és N. I.-t. A dunaujvaros.com bűnügyi híreiben megjelent fényképek alapján mindkettő cigány.


2008. 12. 09.: Dancs Mihályt – a Roma Polgárjogi Mozgalom Borsod megyei vezetőjét – első fokon három év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság az év elején csalás miatt. Az építési vállalkozóként dolgozó Dancs a bíróság szerint visszaélt a szociálpolitikai támogatásokkal. A tárgyalássorozatot eljárási hiba miatt kell újrakezdeni.


2008. 12. 16.: Pisztolyokkal, feszítővasakkal és viperákkal felfegyverkezett emberek egy alvó családra rontottak rá tegnapelőtt Vecsésen. A családfő (Sz. Attila, a Magyar Gárda tagja) és felesége elmondása szerint cigány elkövetők támadták meg és rabolták ki őket. A családfőt perceken keresztül ütlegelték viperával és feszítővassal, ennek hatására feje betört, többször műteni kellett.


2008. 12. 17.: Kiderült: a két hete eltűnt sátoraljaúhelyi nő holttestét találták meg szerda délelött a Ronyva patakban. A 36 éves nő holttestét a helyi tűzoltók emelték ki, amit a helyszíni szemlén résztvevő orvos jelenleg is szemrevételez, hogy külsérelmi nyomok, vagy idegenkezűségre utaló jelek találhatók-e a nő testén. (Olvasói levél: A 36 éves áldozat hatalmas összegű uzsoratartozást halmozott fel, az utóbbi időben pedig többször is halálos fenyegetést kapott az egyik helyi cigány származású uzsorástól. A családtagjai akkor látták őt utoljára, amikor egy ismeretlen személy kaputelefonon keresztül lehívta a panelház elé, ezután nyoma veszett.)


2008. 12. 17.: Múlt szerdán történt a támadás, amikor a srác a diáktársaival együtt az iskolából hazafelé indult a Jókai utcán. Egy sötét BMW jelent meg az utcán, ami üldözőbe vette a fiút, aki haverjait hátra hagyva, futva menekült üldözői elől. Néhány sarokkal arrébb, a városi sportpálya közelében érték utol az autóval, öten ugráltak ki belőle és agyba-főbe verni kezdték a védekezésre képtelen gyerekeket, akit, mikor a földre került akkor is rugdosták. A támadás előzménye az volt, hogy a megvert fiú előző nap összebalhézott az egyik osztálytársával, aki másnap így próbált revansot venni.


2008. 12. 17.: A rendőrök mentettek ki a feldühödött tömegből egy, a Magyar Gárda egyenruhájába öltözött férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztelyen szerdán este. A közel száz fős tömeget a polgármester nem tudta feloszlatni, így csak a rendőrség, és a helyszínre érkező borsodi cigány vajda utasítására tért mindenki haza.


2008.. 12. 18.: Roma fiatalok provokáltak ki tömegverekedést kedden este egy jásztelki kocsmában. A támadók szemtanúk szerint botokkal voltak felfegyverkezve. Két helyi nem roma fiatal a kórházba került.
– Állandó fenyegetettségben élünk, a helyzet már elviselhetetlen – fogalmazott az a helyi férfi, aki lapunkat megkereste. Nevének eltitkolását kérte, mert – ahogy mondta –, félti a családtagjait. A szemtanúk beszámolójából kiderül, azon az estén törzskocsmájában gyűlt össze néhány helyi „magyar" fiatal, amikor egy cigány társaság is megérkezett. A jászberényi rendőrkapitányság sajtóreferense, Budai Orsolya a személyzet beszámolójára hivatkozva elmondta: a pultos látásból ismerte őket, és nem adott nekik alkoholt, mivel még fiatalkorúak. A társaság tagjai agresszívan viselkedtek, s miután elmentek, megrongálták a kerítést. Majd a kitört lécekkel felfegyverkezve visszatértek (más források szerint ekkor már velük volt 10-15 családtag is), ekkor került sor a verekedésre. Két vendég megsérült: őket kórházba szállították, de tegnap hazaengedték. (A Magyar Nemzet 2008. 12. 18. számában jelent meg.)


2008. 12. 18.: Az országban több helyen is lopják a fenyőfákat. Egy példa: Somogyzsitfán az egyik vállalkozónak szintén legalább száz, kivágott, kötözött, szállításra váró egyedét lovasítottak meg. Péter József, a termelő munkavezetője lapunknak elmondta: a tolvajokat a kerítés sem tartja vissza, többször, több helyen is kibontották már, és azon keresztül behatolva lopják a fákat és a gallyakat. - Az általában a kisebbséghez tartozó tolvajok miután behatoltak a területre, megvárják a csöndet, és akkor kezdenek „dolgozni". Olyanok, minta szarkák: rövid idő alatt négyen levágnak akár 30-40 bálányi fenyőgallyat a fákról, s miután végeztek, telefonon értesítik társaikat, akik elszállítják a zsákmányt – panaszolta Péter József, aki hozzátette, azért is nehéz a dolguk, mert nyolcvan hektárt képtelenség őrizni.


2008. 12. 19.: Siófoki romák vertek meg két fiatal férfit még szerdán este Siófok kiliti városrészében. A balhé a Jegenyesoron egy autóbaleset miatt robbant ki, amelyben a vétlen autóban utazó idős roma asszony megsérült, de nem súlyosan. A helyszínen pillanatok alatt mintegy 80 fős roma banda verődött össze, akik nemcsak a balesetet okozó fiatal férfinak, de a segítségére siető barátjának is nekiestek. A siófoki rendőrök 3 férfit azonosítottak be (a nyolcvanból???), akik részt vettek a verekedésben, őket hajnalban kommandósok vitték be a rendőrségre.


2008. 12. 20.: Hatéves gyermek zavarta meg azt a két roma elkövetőt, akik Sziget egyik társasházi lakásába surrantak be az esti órákban. Az ismeretlenek minden nehézség nélkül bejutottak az I. emeleti lakásba, melynek ajtaja nem volt kulcsra zárva. A konyha asztalon hagyott, mintegy 24.000,-Ft értékű mobiltelefonokra azonnal lecsaptak, majd gyorsan menekülőre kellett fogniuk a dolgot, mikor tekintetük a gyermekszobából kilépő „kis ember" kérdő tekintetével találkozott.


Egy lány blogbejegyzése:

2008. 12. 22.: A trolin álltam, mikor szóltak nekem, hogy valaki kilopott valamit a táskámból. Ránéztem, és tudtam egyből, mi hiányzik! A szemüvegem volt az. Szép tokban nyilván azt hitték, pénzt tartok benne. A Lehel térnél leszálltam, és loholtam a tettesek után, le az aluljáróba, és kiabáltam, fogják meg, fogják meg! Ellopta, ellopta! Az történt, hogy az egyik kivette a táskámból a szemüvegtokot, és odaadta a másiknak, aki mellette állt. Voltak polgárőrök a metró aluljáróban, így megfogták az etnikum tetteseket.


2008. 12. 23.: Brutális gyilkosság történt Balmazújvárosban: a 85 éves Manci nénit vasárnap délután egy szőlőkaróval agyonütötte két pártfogoltja. A 16 és a 30 éves büntetett előéletű fiatalembert a rendőrség pár órán belül elfogta, és még aznap éjjel beismerő vallomást tettek.


Ez 2008 egyenlege Karácsonyig.

Kedves Lakatos Attila, szeretném, ha nyilatkozna: ezek után kiket is kell felakasztani?

Mivel a cigány roppant bosszúálló nép és ráadásul az igazságot is utálja, szeretnék névtelen maradni. Azt hiszem ezek után ez érthető.