Gyilkosság, brutális kegyetlenség, és ami a leginkább elszomorító: ismét tinédzserek az elkövetők. A nyomozók elfogták Hemela Péter gyilkosait, a rockzenét kedvelők körében igen népszerű Alkoholica basszusgitárosával tavaly decemberben végeztek Pesterzsébeten. A zenészt a gyermekeinél is fiatalabb kamaszok, egy 13 és egy 16 éves fiú késelte halálra.

A világhírű Metallica számait játszó Alkoholica együttes tagjai a pesterzsébeti Éva presszóban gyűltek össze zenekari megbeszélésre tavaly december 4-én. A banda tagjai minden részletre kiterjedően egyeztettek a másnap kezdődő külföldi turnéról. Miután megszületett a terv, mindenki hazafelé indult. Így tett a közelben lakó Hemela Péter is. A nyomozók szerint pár utcával arrébb útját állta két kamasz. A fiúk a buszmegálló mögé bújva várták, majd hírtelen elé léptek és pénzt követeltek. Péter azonban nem akart nekik adni, ezért elővették a kést és azonnal támadtak. Annyiszor döftek a középkorú, jó fizikumú férfiba, hogy az életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen meghalt.
- A mai napig nem tudtuk feldolgozni Péter halálát, hihetetlen, ami történt - mondta el a Borsnak Hartmann Zoltán a férfi zenésztársa. - Bár Péter kemény zenét játszott, az életben távol állt tőle minden agresszió. Borzalmas belegondolni, mit érezhetett, amikor a gyermekeinél fiatalabb fiúk nekiestek. Péter holttestére egy autós talált rá. A rendőrök elfogták a 13 és 16 éves fiúkat, akiket a gyilkossággal gyanúsítanak. Információink szerint a két gyereknek elég rossz híre volt a kerületben, fiatal koruk ellenére valósággal rettegésben tartották a környéket. Pétert két gyermeke és élettársa, Erika gyászolja. A Bors telefonon érte utol az asszonyt. - A fájdalom az idő elteltével sem múlik, még nem tudok bővebben beszélni a történtekről. Felfoghatatlan, hogy miért pont Pétert támadták meg - zárta le a beszélgetést elcsukló hangon Erika. Az elkövetők beismerték a tettüket, a 16 éves fiút pedig előzetes letartóztatásba helyezték, társa - életkora miatt - nem büntethető.
(BORS Online)
Kuruc.info: Tipikus, hogy eleddig sehol nem írtak erről a hírről. Kiskunlacháza után kb. két héttel történt; sok lett volna. Kiadhatták az ukázt, hogy a teljes média kussoljon, hogy megakadályozzák a pogromokat. De legalább annak örülhetünk, hogy elkapták a gyilkosokat (igaz, az egyik még gyerekkorú – ugyebár, tilos leszállítani a büntethetőségi korhatárt). Ide jutottunk: már az ilyennek is örülni kell.