Magyar György (régebbi cikkünk pl. ITT), aki druszájához, Magyar Elemérhez (legújabb cikkünket lásd ITT) hasonlóan olyan szinten “magyar”, hogy nyíltan a cigánybűnözők pártjára áll minden ilyen (Veszprém) és hasonló esetben, a következőt nyilatkozta:

"Magyar György szerint egyelőre nem lehet megmondani, mikor kerül haza a két gyanúsított, a jogorvoslati lehetőségek ugyanis elégségesek a határidő kitolásához. Hozzátette: a két férfi a többi mellett politikai üldöztetésre vagy az emberi jogok figyelmen kívül hagyására hivatkozhat."

Gratulálunk, “Magyar”. Jól a cigányok szájába adod, hogyan, mivel kell védekezni. Te fogod védeni őket, vagy esteleg a harmadik díszpinty, Gyury József Gergely, az olaszliszkaiak védője, aki “elérte”, hogy az egyik lincselőt már haza is engedték?

Függelék: az eredeti cikk: Rivális bűnözők segíthetik Sztojka felkutatását

Több hétig is eltarthat a két Ausztriában elfogott férfi kiadatása. A harmadik, szökésben lévő gyanúsított felkutatásában segíthet, hogy riválisai is érdekeltek lehetnek az elfogásában.

Bár a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint legfeljebb másfél héten belül Veszprémben lesz Raffael Sándor és Németh Győző, az a két férfi, akiket a Marian Cozma elleni gyilkossággal hoztak összefüggésbe, az InfoRádió által megkérdezett ügyvéd szerint elképzelhető, hogy a jogorvoslati kérelmekkel vagy egyéb kifogásokkal lelassítható a kiadatás.

Magyar György szerint egyelőre nem lehet megmondani, mikor kerül haza a két gyanúsított, a jogorvoslati lehetőségek ugyanis elégségesek a határidő kitolásához. Hozzátette: a két férfi a többi mellett politikai üldöztetésre vagy az emberi jogok figyelmen kívül hagyására hivatkozhat.

Elmondta azt is: a két ország közötti jogsegélyegyezmények minden bizonnyal lehetőséget adnak arra, hogy az eljárás gyorsítása érdekében akár Ausztriában is kihallgassák a magyar nyomozók a gyanúsítottakat.

Derzsy Péter rendőr alezredes ugyanakkor azt mondta: a két férfit egy-másfél hét múlva, hazahozataluk után hallgatják ki.

A két gyanúsítottat vasárnap este fogták el az osztrák rendőrök a Bécshez közeli A2-es autópályán, miután a magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki ellenük. A két férfi - és egy harmadik, még szabadlábon lévő társuk - az eddigi információk szerint vasárnap hajnalban szíven szúra Marian Cozmát, a Veszprém kézilabdacsapatának 26 éves román válogatott játékosát, aki a kórházban életét vesztette. Két sportolótársa is súlyosan megsérült: a szerb Zarko Sesumnak az arccsontja tört el, a horvát Ivan Pesicet pedig vesén szúrták.

Nehéz küzdelem a szervezett bűnözés ellen

A rendőrség jelenleg is keresi a harmadik feltételezett elkövetőt, Sztojka Ivánt, akinek felkutatására külön nyomozócsoportot állított fel a rendőrség, valamint 1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemi információkkal rendelkezik a tartózkodási helyéről.

Lapinformációk szerint a három férfi szervezett bűnözésből élt, lányokat futtatott és védelmi pénzt szedett. Végh József kriminálpszichológus szerint éppen emiatt találhatják meg gyorsan a keresett férfit, hiszen többeknek, akik a helyükre akarnak lépni, érdekük lehet a férfi feladása, illetve az, hogy kikerüljön jelenlegi pozíciójából.

Sztojka Iván környezete számára ugyanakkor egyre nehézkesebb lehet a férfi bújtatása.

Hozzátette: a szervezett bűnözés ellen éppen a csoportok gyors újraszerveződése miatt nehéz a rendőrség munkája. Ráadásul a rendőrségen túl sok a fiatal, akik nem tudnak operatív információkat szerezni a szervezett bűnözői csoportok ellen.
(inforadio.hu)