Brutális támadás Kispesten. Szombaton este két huszonéves fiút vertek meg pár száz méterre otthonuktól. Elmondásuk szerint a támadók cigányok voltak. Édesapjuk azonnal feljelentést tett. A BRFK nem nyilatkozott. Videó itt.
- Az Árpád utcai megállónál szálltak le az 50-es villamosról és ott három roma származású fiatal beszólt nekik - mondta el a HírTV-nek László, a megtámadott fiúk apja.
A két huszonéves fiú szótlanul tovább ment. A támadók azonban utánuk futottak és pár száz méterre saját lépcsőházuk előtt megverték őket. Mindketten eszméletüket vesztették, orr- és arccsonttörést szenvedtek, és azóta is kórházban vannak.
- A térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosítani lehetne az elkövetőket - folytatta László.
A fiatal fiúk nem ismerték a támadókat. Pontos nevét édesapjához hasonlóan a fiatalabb testvér, Gergely sem vállalta.
- Feltehetőleg meg akartak minket ölni, mert se pénzt, se mobiletelefont nem vettek el tőlünk. Minden értéktárgyunk megvolt, viszont ahogy a földre kerültünk, még utána is ütöttek és rugdostak - nyilatkozta a HírTV-nek a fiatalabb testvér.
Gergely korábban soha nem került bajba testvérével, bár barátaitól már hallott hasonló történetet.
- Többükkel is előfordult már, hogy romákkal így összetűzésbe keveredtek, de szerintem mással is ugyanúgy elfordulhat ez – folytatta Gergely.
A brutálisan megvert fiúk édesapja azonnal feljelentést tett a támadók ellen, a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól azonban négy nappal az eset után sem kaptunk tájékoztatást a történtekről.
(HírTV)