A pécsi gyilkossággal (főcikkünk ITT) kapcsolatban nem árt ismertetni pár újabb fejleményt többek között a Fekete Kalappal (zenekar, amelyben mindketten játszanak) kapcsolatban:

1.) Nézzük, mit kell tudni a Fekete Kalapról, amelyről a fajvédő médiumok nem siettek közölni, hogy biza cigány együttes. Sajnos az MNO sem igyekezett utánajárni, miről is van szó, csupán átvették az MTI hírét, amelyből, természetesen, már eleve kigyomláltatott minden, az elkövetők roma származására vonatkozó információ.

Nem úgy, mint mi! Utánajártunk, mi is ez a Fekete Kalap. Idézzük hát az eredetileg ITT található dokumentum releváns részét:

Soros Alapítvány Évkönyv 1995
Roma program
Fekete Kalap Hagyományőrző Cigány Folklóregyüttes, Kővágószőlős – Mandolin és mikrofonok vásárlására
48 000 Ft

2.) Ugyebár, ha nem cigányok lennének az elkövetők, hanem magyarok, akkor nem azt válaszolta volna a sajtótájékoztatón a rendőr, hogy “magyar állampolgárok”, hanem azt, hogy “nem cigányok” vagy “magyarok”.

3.) Fél füllel hallottuk / olvastuk, hogy az egyikük az egyik helyi CKÖ-ben is dolgozik/dolgozott. Jelenleg nem találjuk a forrást; majd konkrétan idézzük, ha megleljük. (Ha valakinek van konkrét forrása, ossza meg velünk. Állítólag valamelyik kereskedelmi(?) TV-n hagzott el mindez.)
Frissítés (febr. 28. 10.36): Olvasónk a harmadik pontra válaszolt: Sziasztok!
A febr.27-i Tényekben 45 mp-nél mondják be, hogy kisebbségi önk-i képviselő az egyik.

Ezen az oldalon ott a video:
http://tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-02-27-pecs_granat

Találtam egy ilyet is (bár ezeknél a nevekkel óvatosnak kell lenni):
http://www.valasztas.hu/onkval2006/hu/10/10_0.html

Küldök egy képet is innen: http://www.gorcsony.hu/hirek/2004/0530punkosdi_fesztival.htm
Ennek az oldalnak az alján van a kép az együttesről.
Azért ellenőrizzétek le, hogy jó képet küldtem-e, mert olyan hülyén van ez az oldal megszerkesztve.
Üdv.

Másik olvasónk szintén ugyanerre adott bizonyítékot:

Egy ex-rendőr és egy politikus a pécsi kézigránátos merénylő:
http://www.pecsinapilap.hu/?id=38522
Idézet:
"B. Jenő a kővágószőlősi önkormányzat képviselőtestületének tagja és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat képviselője."

KŐVÁGÓSZŐLŐS település választási eredményei:
http://www.valasztas.hu/onktjk1/tjk02145.htm

Kuruc.info: Nagyon-nagyon köszönjük! Hát igen – zenélnek a Fekete Kalapban, cigány kisebbségi önkormányzatis képviselők (ráadásul ezt pont a balliberális, amúgy cigányfajvédő TV2 mondja be), de, ahogy Mohácsi Viktória a ma reggeli Nap-Keltében megfogalmazta (a videót mindjárt közzétesszük), bárki vallhatja magát cigánynak, így, úgymond, semmi bizonyíték nincs a származásukra...
3. olvasó (febr. 28. 14.34): Üdvözletem,
 
A Magyar rádió 2008. 02. 28-i reggel 6 órai híradásában biztosan elhangzott, hogy a cigány önkormányzat tagja volt az egyik gyanusított. Ha ott nem, akkor a 27-i 22 órakor kezdődő hírösszeállításban biztos.
 
További sok sikert.