2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:03 Kivizsgálják a repülőtéren órákat veszteglő légijárat ügyét18:43 A fasiszta brigantik már a DK-ba is befurakodtak: 2,6% nem akarta Ferit elnöknek18:34 A hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Afganisztánban17:53 Iskolai mészárlásra készülő kercsi tizenéveseket vettek őrizetbe17:32 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt16:46 A kubai orvoslás jelensége - a gazdagság és egészségipar eddig ismert összefüggéseinek cáfolata16:25 Fogolycserét hajtott végre Irán és Németország15:52 Remek fickó az egyik mentős támadója: beleegyezett, hogy megússza felfüggesztettel15:31 Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye15:16 Felmentették a szentesi jegyző elleni kézigránátos merénylettel vádolt férfit14:45 TASZ: szégyenteljes, hogy a HírTV mert normális hangnemben tudósítani a kitörés-megemlékezésről, de azért még nem kellene bojkottálni14:14 Bíróság előtt a nádudvari "csínytevő lányok"13:57 Partiumi-bánsági könyvbemutató körúton Gaudi a Nemzeti jogvédelem című kötetével13:42 Egy vuhani kórház igazgatója belehalt a koronavírusba13:28 Hűtött migránsok a bolgár-román határon - nem okozott nekik gondot a hatezer eurós menetjegy
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Román sajtó: Cozma gyilkosai öltek meg két cigányt Tatárszentgyörgyön, hogy eltereljék a figyelmet a Cozma-mészárlásról

Reklám


Tóth Helga
Frissítés (márc. 19. 16.36): időközben a Heti Válasz is lefordította a bulvárlap cikkét; ezt függelékünkben közöljük, teljes egészében. Ahogy látható, gyakorlatilag ugyanaz a tartalma, mint az általunk leközölt első nyersfordításé.

Eredetileg írtuk (márc. 18. este): "Február végén egy faluban kigyulladt egy cigány ház, az apát és 5 éves fiát lelőtték. A Libertateának olyan információi vannak - a magyar rendőrség is ismeri őket -, hogy ezeket az embereket ugyanaz a maffia tette el láb alól, amelyik Madárkát. Más szóval: a két cigányt beáldozták, ahogy forrásunk mondja, hogy együttérzést keltsenek a cigányok iránt, és hogy csökkentsék a lakosság rendőrségre kifejtett nyomását, amely most ügynököket épít be a cigány közösségekbe."

Ahogy a Cozma-ügyben eddig mindig (lásd pl. EZT), megint a román médiából kell tájékozódnunk az eseményekről, a “hazaiban” olyan szintű szerecsenmosdatás és cigánymentegetés folyik. A  bukaresti Libertatea napilap cikke (eredeti ITT) következik; szó szerinti (!) fordító: “sul”. Figyeljük meg: a román sajtó (akárcsak az erdélyi magyar vagy a szerb média) kezdettől fogva következetesen nevén nevezi a tetveseket. A tényeknek megfelelően. Ezzel szemben több budapesti zsidórasszista, cigányfajvédő lap, tévé, rádió "híradásai" alapján még ma is azt gondolhatják a naivabbak, hogy marslakók lincseltek Veszprémben.A nő, akit a Cozma-gyilkosság kulcsszereplőjének tartanak, elmenekült riportereink elől, mert azt hitte, hogy olyan alvilági figurák, akik rá vadásznak.

A barbár cigány banda által megölt Cozma ügyébe egyszer csak belekeveredett egy nő, TH neve. A Libertatea újságíróinak tényfeltárása nyomán kiderült, hogy a lány, akiről azt állították, ő helyezte mozgásba a kivégzőosztagot aznap éjjel, valójában a cigány maffia áldozata, amelynek az a célja, hogy bűnbakká tegye Mariant.

Hatalmas a feszültség a városban. Az emberek meg vannak rémülve, a rendőrség pedig, amely hallgat, mint a csuka, semmi jelét nem mutatja, hogy haladt volna a nyomozással. Csak az alvilág "mozog", méghozzá az öt letartóztatott haver tisztára mosása érdekében "feláldozta", belekeverte TH-t a gyilkosságba.

"A cigányok az elterelő hadművelet részeként előtérbe tolták Helgát - aki amúgy valóban nem egy szent -, és kitaláltak egy mesét, amely szerint Helga provokálta Mariant. Hamis. Állítom, hogy nem is köszöntek egymásnak a diszkóban. Ez félrevezetés, megtévesztés, amellyel a maffiózók azt akarják bizonyítani, hogy ha Marian nem üti meg a lányt, nem történik semmi. Be akarják szennyezni a sportolót. Ez az a ravasz húzás, amellyel a cigányok - ügyvédeik segítségével - a büntetésük enyhítését akarják elérni a bíróságnál, és a bűnösség egy részét áttolni a beállósra. Úgy tűnik, hogy Helga nem kért a cigányok által rá osztott szerepből, ezért viszont most számot kell adnia a Raffael-klánnak. Kétségbeesésében mindenkinek elmondta, hogy fél kilépni az utcára, hogy az életéért retteg. Bár anyja rendőr, ő sem tud segíteni rajta, ha a cigányok eldöntötték, hogy bosszút állnak rajta" - mondta egy befolyásos veszprémi polgár, aki végig a vezetőnk és informátorunk volt. Hogy igaza lehet, arról másnap győződtünk meg.

"Összetévesztette önöket a banditákkal"

Március 9., hétfő. A veszprémi sportaréna közelében szőke nő beszélget egy riporterrel és operatőrrel. Úgy tűnik, felvételre készülnek. "Ő Tóth Helga" - mondja vezetőnk. Megpróbáljuk megszólítani, de megrémül, és gyorsan beugrik egy kocsiba, amely azonnal elhúz. "Összetévesztette önöket a banditákkal" - néz kísérőnk a két elrobogó autó után, mert a tévések szintén elkotródnak ijedten.

Marian barátnője: "Semmi sem igaz ebből a Helga-meséből"

TH két nappal előbb tűnt fel a román sajtóban - aztán átvette a magyar is - mint az a személy, aki kirobbantotta a botrányt a lokálban. A cikk úgy jelenítette meg, mint a törvénnyel hadilábon álló, az alvilággal kapcsolatot tartó nőt, akinek egy időben viszonya volt a román sportolóval. Amikor állítólag összefutottak a bárban, a lány provokálta, Marian pedig, kissé az alkohol hatása alatt, megütötte, Helga barátja Beéry Csaba pedig hívta a cigányokat. "Semmi sem igaz ebből a Helga-meséből. Ott voltam, nem így történt" - mondta Claudia, Cozma barátnője.

A klánok feláldoztak két cigányt?

Február végén egy faluban kigyulladt egy cigány ház, az apát és 5 éves fiát lelőtték. A Libertateának olyan információi vannak - a magyar rendőrség is ismeri őket -, hogy ezeket az embereket ugyanaz a maffia tette el láb alól, amelyik Madárkát. Más szóval: a két cigányt beáldozták, ahogy forrásunk mondja, hogy együttérzést keltsenek a cigányok iránt, és hogy csökkentsék a lakosság rendőrségre kifejtett nyomását, amely most ügynököket épít be a cigány közösségekbe.
(Libertatea nyomán)
Függelék: a Heti Válasz cikke:
Marian Cozma támadói gyilkoltak Tatárszentgyörgyön?

Noha idehaza már nem címlapsztori Marian Cozma halála, a román sajtó továbbra is melegen tartja az ügyet. A Libertatea című napilap minden eddiginél elképesztőbb feltételezésekkel állt olvasói elé: magyar rendőrségi forrásokra hivatkozó újságíróik szerint ugyanaz a banda gyilkolt Tatárszentgyörgyön, amelynek tagjai megölték a veszprémi kézilabdázót.

T. Helga a cigányok áldozata? - teszi föl cikke címében a kérdést Románia egyik legnagyobb napilapja. Miután a Gazeta Sporturilor újságírói korábban azt állították, hogy a román kézilabdaklasszisnak azért kellett meghalnia, mert összeszólalkozott T. Helgával, aki barátai révén mozgósította a cigánybandát, a Libertatea című napilap munkatársai merőben más megvilágításba helyezik a fiatal nő szerepét. Ők azt állítják, hogy T. Helga tulajdonképpen a cigány maffia áldozata, amely társaság szándéka, hogy bűnösnek állítsa be Marian Cozmát.

A román napilap a magyarországi állapotokat így írja le: „Az emberek rémületben élnek, a rendőrség pedig meg sem mukkan, nem úgy tűnik, mintha jelentős lépéseket tett volna a nyomozás során. Csupán az alvilágban tűnik úgy mintha mozogna valami."

A lap azt állítja, hogy a cigány alvilág úgy próbálja menteni az eddig letartóztatott öt gyanúsítottat, hogy elterelő hadművelettel T. Helgát helyezték előtérbe, és elhíresztelték: a Patrióta bárban a lány provokálta Mariant, s ha a sportoló nem ütötte volna meg a nőt, később nem történik tragédia. Arra számítanak, hogy ez enyhítő körülmény lehet a bíróságon.

Úgy tűnik azonban - írja a román lap -, hogy T. Helga nem ment bele a cigány maffia „játékába", ezért most rettegnie kell a Raffael-klántól. „T. Helga az életét félti, és rendőr édesanyja sem segíthet rajta, ha ezek eltökélték, hogy megbüntetik" - idézi a Libertatea a veszprémi „befolyásos informátorukat", akik kísérte őket itt tartózkodásuk során.

A lap újságírói személyes tapasztalatot is szereztek arról, hogy T. Helga rettegésben él. A fiatal nőt március 9-én a Veszprém Aréna közelében látták egy újságíró és egy operatőr társaságában, amint épp egy interjút akartak fölvenni. A Libertatea újságíróinak közeledtére azonban T. Helga megijedt, beült egy autóba, amelyik elszáguldott a helyszínről. Ugyanígy tett a tévés újságíró és az operatőr is. „Helga összetévesztett bennünket a banditákkal" - magyarázta a román újságíróknak veszprémi kísérőjük.

Ugyanakkor a Libertatea magyar rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a tatárszentgyörgyi gyilkosság (amelyben egy férfit és ötéves kisfiát lelőttek, miközben Molotov-koktéllal felgyújtott égő házukból menekültek) elkövetői ugyanannak a bandának a tagjai, amelyik a Cozma-gyilkosságért is felelős. A romániai napilap szerint tehát apa és kisfia is a klán áldozata, s azért kellett meghalniuk, hogy együttérzést keltsenek a cigányság iránt, s ezzel mérsékeljék a társadalom által a rendőrségre gyakorolt nyomást.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready