A UPI, amely máig az USA (és a világ) egyik meghatározó hírügynöksége (lásd a Wiki-oldalt ITT - nem egy nevenincs, pár ezer ember által olvasott / ismert rétaglapról, ügynökségről van szó), a következő cikkel örvendeztetett meg bennünket. Függelékünkben a teljes, angol nyelvű eredetit megtalálják olvasóink; az eredetiben ITT található.

Nem sokat lehet hozzátenni ehhez. Csupán azt, hogy őszintén reméljük, a UPI hazai informátorai megismerik majd valamikor, milyen az, ha a bokáik között fütyül az Andrássy úti szél…

Támadják a magyarországi cigányokat

Gyújtogatók lobbantották lángra egy roma vezető falubeli házát Kelet-Magyarországon, egy olyan régióban, amely közismert arról, hogy az utóbbi időben ott cigányokat öltek meg.

Papp Péter, a Pest Megyei Rendőrkapitányság vezetője elmondta, hogy senki sem sérült meg, amikor egy ismeretlen személy felgyújtotta az ingatlant.

A tüzet nem olyan incidens okozta, mint például az elektromos hálózat meghibásodása, mondta Papp. A ház a Pest megyei roma önkormányzat helyttes vezetőjéé volt.

Februárban egy romát és a fiát megölték és két másik gyereket súlyosan megsebesítettek, amikor lángokban álló falusi házukból menekülni próbáltak.

A magyarországi egészségügyi vezetés, illetve a tűzoltóság prominensei azt állították, hogy apa és fia füstmérgezésben halt meg, amikor a tűz, amit állítólag egy hibás elektromos vezeték okozott, beborította a házat.

A hivatalos fórumok azt mondták, hogy véletlen tűzben haltak meg ők ketten, miközben egyértelmű volt, hogy a halál okai lőtt sebek voltak, tette hozzá az MTI.

A roma közösség és egyéb nemzeti kisebbségek a többségi nemzet gyűlöletének és terrorának célpontjai immár évek óta.

Függelék: az eredeti cikk:

Hungary's Gypsies under attack

Arsonists set fire Tuesday to a village apartment of a Romany official in eastern Hungary, a region known for recent killings of Gypsies, police said.


Peter Papp, chief of the Pest county police department said nobody was injured when a block of apartments in Tatarszentgyorgy was set on fire by an unidentified person, the Hungarian news agency MTI reported.

The fire was not caused by an incident such as an electric wire fault, Papp said. The apartment belonged to a deputy head of the Pest Romany self-government.

In February, a Romany and his son were shot dead and two other children seriously injured when they tried to flee their village house that was in flames.

Hungarian health authorities and fire brigade officials insisted the father and his son died of suffocation when the fire, allegedly caused by a faulty electric wire, swept the house.

The authorities said two died in an accidental fire even though it was obvious both died of firearm wounds, MTI said.

The Romany community and other national minorities in Hungary has been a target of hatred and terror by locals for years.