BUDAPEST – Akciófilmbe illő jeleneteknek volt szemtanúja a Blikk munkatársa a Józsefváros szívében. Az üvöltve szirénázó autókból rendőrök ugrottak elő, megbilincseltek két férfit, majd pár perc múlva eltűntek.
 

Rendőrautóban. Az egyiküket a rendőrök bezsuppolták a zsaruautóba, majd a kapitányságra vitték


Kiderült: több hete tartotta rettegésben az embereket a két férfi. Többnyire idősebb nőket támadtak meg, elgáncsolták vagy leütötték őket, majd a náluk lévő táskát megragadva elmenekültek. Egyik áldozatuk nem engedte el a retiküljét, őt átrángatták az úton a busz előtt.

A rendőrök hosszú ideig nem tudták megfogni őket, ám pénteken fülest kaptak: a Práter utcai szupermarketben két gyanús alak leskelődik.


Bilincsben. A gyanús alakot abban a percben megbilincselték a rendőrök, ahogy rátámadt egy idősebb nőre


– Már akkor feltűnt a két férfi, amikor bementem a boltba, de nem foglalkoztam velük. Elindultam haza, az egyik kezemben a szatyorral, a másikban a pénztárcámmal – idézte fel lapunknak az áldozat, O. É. (63).

– Egy parkolóban hirtelen előttem termett az egyikük, és megpróbálta kitépni a kezemből a pénztárcámat. A kulcsommal ütni kezdtem a kezét. És akkor ott termett az a sok rendőr! – A nyomozók most azt vizsgálják, hogy az elfogott férfiaknak lehet-e köze a korábbi bűncselekményekhez.

– A gyanúsítottak ellen lopás miatt folytat eljárást a VIII. kerületi kapitányság – mondták el a BRFK sajtóosztályán. (Kuruc.info: lopás miatt?! Ez, mivel kényszert alkalmaztak, rablás, kérjükalássan. Ja, hogy szegínromákokat nem szabad bevarrni? Akkor már értjük. És még van pofájuk azt hazudozni a cigányfajvédőknek, hogy aránytalanul nagyobb büntetéseket kapnak szegínek...)

(Blikk)
Kuruc.info: a megbilincselős képen érdemes összehasonlítani a rendőrök és a rabló bőrszínét. Igen, megint bebizonyosodott, hogy az indokolatlan, a gádzsó áldozat életével, egészségével nem törődő brutalitás jellemzően cigány elkövetési mód. Ezek a kultúránkat állítólag “gazdagító” romák...