A Vastagbőr remek, összefoglaló cikke következik a hétvége pártpolitikai eseményeiről, plusz kommentárjainkkal.
Erős volt a hétvége...
Már azon kívül, hogy bajnok lett a Barca, az Inter és a Manchester United, a Győr meg bukta a BL-t, pár esemény még a hétvégén is korbácsolta a kedélyeket.

Megszólalt Orbán Viktor, aki úgy gondolja, a Fidesz 68-21-es vezetése mellett "szabadon" fejtheti ki a gondolatait a Zembereknek. Nos, nem kellene ...
Ez a Fidesz nagy baja, állandóan pofáznak össze-vissza. Még az a szerencse, hogy ilyen durván vezetnek, különben képesek lennének arra az egyedülálló világbajnoki teljesítményre, hogy felhoznák a nyakukra az MSZP-t ... a fiúk nem tanultak sem 2002-ből, sem 2006-ból?
"Az európai parlamenti választáson nemcsak a képviselők személyéről, hanem egyúttal az ingatlanadó jövőjéről is érdemes szavazni." - mondta Orbán
Szóval ha Fidesz EP-listájára szavazunk, és kijuttatjuk Deutsch "Casanova" Tompikát, nem lesz ingatlanadó? Elég érdekes, hogy Orbán veri az asztalt, hogy megvédjük a bérből-fizetésből élőket, meg a nyugdíjasokat, és el fogjuk törölni a 30 milliónál értékesebb házakra kivetett ingatlanadót ... Hány és hány nyugdíjas és dolgozó sóhajtott fel megkönnyebbülten!

"Június hetedikén mindenkire szükség van, a legszegényebb és legelesettebb emberekre is, mert ha nem élnek a változtatás lehetőségével a Fidesz nem tudja őket kisegíteni a bajból."
Lesz itt még ígérgetés meg osztogatás, utána meg "öszödi beszéd fidesz version" meg nagy sírás-rívás ...

"azért a polgári pártot támogassák, mert erős Magyarországhoz egy erős kormány kell, amely alapja az erős parlamenti többség. másra is lehet, de csak a Fideszre érdemes szavazni."
Az erős Magyarországhoz meg az erős kormányhoz az erős és nagyszámú Fidesz EP-delegáción vezet az út ... vagyis minél több a Fideszes Brüsszelben, annál erősebb lesz a kormány. Végül is ha Deutsch nincs itthon ...

A stafétabotot a szintén Fidesz-es Iván László vette át, aki a tervezés alatt álló ingatlanadó kapcsán rántotta össze a sajtót:

"A kormány az idős emberek halálára spekulál. Az állam ugyanis akkor jut az idős emberek ingatlan utáni adójához, ha ők meghalnak, az örököseiknek valahogyan ki kell fizetniük a felhalmozott, felhalmozódó adót. Az MSZP már több brutális támadást is indított a nyugdíjasok ellen, de ez a mostani egy nagyon aljas támadás. Az idős emberek halálára spekulálni, mondjuk ki őszintén, egyenesen: aljas dolog."
Brutális, aljas támadás a nyugdíjasok ellen! Nem elég, hogy elvették a 13. havi nyugdíjat a szemetek (amiről hallgatnak, hogy mit tennének vele), most még ez is!

"Ez a mostani PPP-kormány, vagyis pótkormány, pártkormány, préskormány és ítéletvégrehajtója újabb támadást indít a nyugdíjasok ellen az ingatlanadó bevezetésével."
"PPP-kormány", ez már szinte szíjjártói mélység... vajon ez lesz az újabb kormány-ellenes szlogen, vagy ez csak Laci bá' önálló találmánya?
***

Az antirasszista-piknik is lezajlott, a szokásos arcokkal együtt. Nem értem viszont, hogy az ernyőnyitogatásról mikor akarnak már lekattanni? Vagy ez minden Chartás rendezvényen kötelező elem?

Itt Iványi Gábor jogvédő-lelkész vitte a prímet:   

"Magyarország helyzete már régóta nem belügy, és szégyen lenne, ha az ENSZ kéksisakos békefenntartóit kellene felkérni, védjék meg a faluvégi cigánytelepeket."
Hogy jól jönne pár század ENSZ-katona, arról írtam már februrárban, bár nem igazán cigánytelepek megvédésére gondoltam ... (Kuruc.info: meg persze azt se felejtsük el, hogy egy ilyen rendőrségi védelem – számukra – rosszul sülne el, és, ha valóban jönnének békefenntartók, pont ők tiltakoznának, hiszen azok a “megélhetésüket” veszélyeztető rablásokat, lopásokat, betöréseket is megnehezítenék. Lásd pl. a nevezetes térfigyelőkamerás Horváth Aladár-beszólást)

"Ma a világ két okból figyel Magyarországra: Overdose, a csodaló tündöklése miatt, illetve, hogy sorozattámadások történnek a cigányság ellen. Nagyobb nemzeti gyász törne ránk a versenyló halála esetén, mint amit a meggyilkolt roma honfitársak vesztesége felett éreztünk."
Belekever egy lovat? Kit érdekel egy ló? Mégha táltos paripa is, akkor is csak egy , nem törne semmiféle nemzeti gyász ránk... (Kuruc.info: nem mintha a legyilkolt cigányokat sokan megsiratták volna. A minden tekintetben kakukktojás Kóka Jenő kivételével, persze.)

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke sem szeretett volna lemaradni a lelkész úr nagyívű víziói mögött:
"sem a bal-, sem a jobboldal nem adott tisztességes választ a romák társadalmi integrációjának kérdéseire, hagyták, hogy a szegénység etnicizálódjon, majd engedték, hogy összekössék a bűnözéssel, így rászabadították az országra a szélsőjobboldalt."
A megfejtéseket várjuk kommentben, bevallom, én nem tudtam kibogozni. (Kuruc.info: Horváth ezt úgy értette, hogy csak és kizárólag a cigányok szegények, és emiatt, szegíneknek, bűnözniük kell. Igen, a szokott ótvar hazugság [lásd: 1.) az egy cigánynak átlagban kifizetett segílyke összege és a természetben neki juttatott dolgok – kaja, iskoláztatás, ingyengyógyszer, ingyenkégli, rezsi; 2.) a közelmúlt Európájának történelme, mondjuk a II. VH után], amit a teljes balliberális oldal, az összes cociológus és az ál-független, új pártocskák, az SZDSZ-utánérzés LMP és a HP is előszeretettel sulykol. Ráadásul bennünket okol azért, hogy szegínromákok így állnak – és nem a népét, hogy az azonnal elissza, eljátékgépezi a segílykét, és azt képtelenek rendesen beosztani.)

"Roma évtizedről szóló "blablák" helyett komplex programok indítását követelte Horváth Aladár. Azt mondta, a hatalomnak szakítania kell azzal, hogy "hiteltelen, hozzá nem értő pártfunkcionáriusok szabotálják el a cigányság integrációját", és elősegítsék a faji és szociális elnyomást. Meggyőződése szerint a nemzet biztonságát nem a cigányság, hanem a cigányellenesség veszélyezteti." (Kuruc.info: mintha Horváth Áládárt nem az MSZP-SZDSZ emelte volna a hatalomba...)
Még jó hogy az egyik szabotőr főnöke [Hiller] a helyszínen hallgatta a szónokot:



Vajon csak Borovszky Tímea és Kolompár Orbán hány száz millió forint eltüntetésével akadályozta az "integrációt"?
***

És a legvégén jöjjön a nehéztüzérség, az MSZP önjáró ütege: Vadai Ágika, a HM államtitkára. Szerencsétlen Nyakó, Ron Werber meg Gyurcsány is csuklott egyet, mikor elolvasták, Ágika mit hordott össze vasárnap. "23 millió román"? "Köteles-beszéd"? Komolyan, visszasírom azokat a daliás időket, amikor még olyan szelíd volt az MSZP ...

Esélyük nincs már, minden egyes nappal közelebb kerülnek az Audi-kulcsok leadásához és a munkanélküliség fenyegető réméhez. (Roppant szórakoztató, ahogy már most ölik egymást a jó helyekért a megye meg a fővárosi listákon. Mivel úgy számolnak, hogy lesz kb.90 képviselőjük, de egyéniben sehol sem nyernek. Vagyis a 188 képviselő minimum fele meg a resztlibe.)

Naszóval, még a végén kiderül, hogy a "Vadító Vadai" Gyurcsány és Ron Werber legjobb tanítványa! Vagy fattya. Ja, és kb. erre lehet számítani a hátralévő időben a szociktól.




Már tegnap estére klasszikussá váltak Vadai Ágika gondolatai, nem is hagyok semmit, ízlelgessük, elemezzük:
 
"Orbán Viktor kétharmados Fidesz győzelmet jósol, és közli is, hogy élni fog ezzel. Az elmúlt években láthattuk, a Fidesznek nem fontos a parlamenti demokrácia, hiszen kivonulgatnak, sokszor meg sem jelennek a Parlamentben, kiváltképpen Orbán, akit évekig szinte látni sem lehetett.

Mi erősek vagyunk és küzdeni fogunk azért, hogy a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka ezzel a programmal soha ne kormányozhasson Magyarországon.

Mindenkinek lehetnek elképzelései, mit jelent a demokrácia megerősítése Fidesz-módra: 1998-2002 között például három hetenként volt ülés az országgyűlésben, kétéves volt a költségvetés, és minden építő szándékú javaslatot, valamint a munkájukkal kapcsolatos vizsgálatot megvétóztak.

A Fidesz a saját pártbeli rendszeréből kiindulva hangoztatja, hogy kétharmaddal tudná elképzelni a kormányzást. Jellemző ez a gondolkodás, mert a Fidesz ilyen párt. Egy személyre épül, minden "más" hangot elnyom. Elképzelni sem tudja ez a csoportosulás, hogy létezik konstruktivitás, hogy nem minden párt utasít el minden más által kitaláltat, ész és értelem nélkül.

Azzal, hogy saját, görcsös gondolkodásukat kivetítik másokra, csak magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. A demokrácia - és remélhetőleg a magyar demokrácia sem úgy működik, ahogy a Fidesz elképzeli.

Orbán elszámoltatásról beszél, de leszámolásra gondol. Már most sejthető, milyen az ő elszámoltatása. Jobbikos haverjai már meg is kezdték azoknak a magántulajdonoknak a kijelölését, amelyeket majd elvesznek. Kérje el a tulajdonok listáját, hogy tudjuk, ki számíthat arra, hogy kormányzásuk esetén elveszik tőle ingatlanát, tulajdonát.

Orbán Viktor panaszkodik, hogy bizottságok elé kellett járni. Miközben a vagyonosodását vizsgáló bizottság munkáját saját párttársai bojkottálták. Így még mindig nem tudható, hogy hatalmas villáját milyen jövedelemből vásárolta, mert ő maga nem állt ki magyarázatot adni arra, miként lett milliós értékek tulajdonosa négy év miniszterelnökség után. Persze zavarná, ha adót kellene fizetnie vagyona után. Talán azért, mert akkor az ő vagyonának nagysága is kiderülne?

Vadai kifejtette, nem tudja, milyen intézkedéseket szeretne visszavonni a Fidesz hatalomra kerülése esetén. "Visszabontanák az autópályákat, az utakat, a csatornákat, a megújult városközpontokat? Talán lebontanák a Megyeri-hidat? Újra leállíttanák a metróépítést, amiről hangosan mondják, hogy drágább lett a tervezettnél, de hallgatnak arról, hogy miattuk csúszott? Elvennék az emberektől az egészséges ivóvizet? Mindezt csak azért, mert a mi kormányzásunk idején épült-szépült az ország, születtek a valódi eredmények? Visszafizettetnék a gazdákkal a támogatást, elvennék gépeiket, visszafizettetnék az eddig kifizetett 13. havi nyugdíjat, a megemelt családi pótlékot, a jövőre várható adómegtakarítást? Mi minden mást akarnak még tenni? Illetve elvenni?!"

A választópolgároknak nem csak azt kell tudniuk, hogy a Fidesz úgy képzeli saját kormányzását, hogy kétharmaddal, erőből, sokszínű parlament nélkül akar ténykedni, hanem tudniuk kell azt is, hogy mely településeken, mely térségekben akar visszarendeződést. Tudniuk kell, hol állnak majd bosszút azért, mert a választópolgárok két cikluson át a szocialistákra szavaztak. Tudnunk kell, hogy jobbikos szövetségesei kinek a tulajdonát akarják majd elvenni. Tudnunk kell, hogy mindezt milyen, hol és kik által készített listák alapján akarják megtenni! A Fidesz programjának körvonalai ezek: hatalom a hatalomért, erő, bosszú az embereken, listázás. A tartalomra is kíváncsiak vagyunk."

Zorbán, a Patás, Palpatine szenátor és Szarumán egyszemélyben, az Ördög Maga, aki a sötétség seregei élén légkalapáccsal fogja elbontani a kőröshegyi völgyhidat, a 4-es metró alagútját meg a felrobbantott Megyeri híd roncsaival fogja betömni.




És a legdurvább (bár még nem tudom hogy fogja kivitelezni a Sötétség Tábornoka): még a vizet is el fogja venni a Zemberektől!!! Tőlünk! Ezért szavazz az MSZP-re!!!
Eszem-faszom megáll, Ágika! A napfényt meg a gravitációt nem akarja elvenni a Sötétség Tábornoka? Csak nem Gyűrűk Ura meg Star Wars maraton volt szombaton? Meg az Internetet is le fogja kapcsolni, közvetlenül a koronázása után, nem?

Segítsünk be Áginak és az MSZP-nek! Mit fog még Orbán elvenni?

Amúgy mesteri: a gaz, náci Jobbik immár "jobbikos szövetséges", akik Orbánnal együtt fogják elvenni az emberek házait ...

Nyakó Pisti merre vagy????
Vajon képes leszel valaha is ezt überelni?