2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella, Ildikó napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:35 Sok a panasz az újsághirdetések alapján rendelt termékekre15:06 Évente 30 iraki kurd diák tanulhat ösztöndíjjal magyar egyetemeken14:33 Tíz kicsi indián a kölkedi kukoricásban14:12 MÁV és Betyársereg, ajánlóívek és Facebook-cenzúra: Tvrtko kérdezte Toroczkait13:41 Az egyik államtitkárt kifütyülték, a másikat kinevették a joggal türelmetlen orvosok13:22 Az egyik összetört kocsinak még a kulcsát is visszavitte a talpig becsületes szügyi fiatal12:47 "Joggal remélem, hogy felmentenek a vádak alól" - mondta a fideszes politikusbűnöző12:15 Szíven szúrta magát egy bákói diák egy csíkszeredai középiskolában11:40 A nemzetiségi szervezetek nem küldhetnek delegáltakat a választási bizottságokba11:03 Megtalálhatták a gyógymódot a szívritmuszavarra10:54 Lakatos Raul nem öregszik - és lassan öregezik10:37 Sokan utaznak mostanában Csernobilba10:09 Eke Uzoma a legújabb magyar09:41 Az Egyesült Államok katonákat küld Szaúd-Arábiába09:13 Ezt a két szőke kólát bankkártyalopás miatt keresik a győri nyomozók
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Nem dolgozni vagy szakmára tanítják a purgyékat, hanem birkózni. Miért?

Reklám

Most már birkóznak is, nemcsak bokszolnak a romák
Halmajugra: Egymillió forintért vett birkózószőnyeget ajándékba a halmajugrai roma-tanodának egy cég. A tanodát működtető egyesület pályázaton nyert egy nyolcmilliós falubuszt is.
A birkózószőnyeget adományozó társaság titokban akarja tartani a nevét (Kuruc.info: nem akarunk ijesztegetni meg összeesküvés-elméleteket szőni, de vajon miért ez a nagy titkolózás? Tán csak nem az így kinevelt zsoldosokat akarja később felhasználni az adott “cég”?), de az adományt jó szívvel adták - mondták a cég képviselői a tanodában. Jó helye lesz az új, egymilliós ajándék birkózószőnyegnek, bár tény, hogy még a korábban kapott - szintén egymillió forintot érő - kondigépeket sem tudják hová tenni a halmajugrai Szebb Jövőért Tanodában.
Lakatos Alajos, a tanodát működtető roma-magyar civil szervezet vezetője szerint a helyszűke ez esetben egy kellemes gond, s arról is beszámolt: egy nyolcmilliós falubuszt is nyertek nemrég a Leader-programban.
- Ha kérik tőlünk, a falu bármelyik intézményének odaadjuk a járművet - jegyezte meg a vezető, s kiegészítette: elsősorban mozgáskorlátozott romákat, időseket és a tanodában sportoló gyerekeket fogják szállítani a busszal. Persze ahhoz is hasznos lesz, hogy betegeket vigyenek be vele a kórházba, vagy hogy gyógyszert hozzanak nekik.
Lakatos Alajos arról is szólt, hogy pályázni fognak a tanoda melletti régi, romos épület felújítására is, s ott helyeznék el külön a konditermet, hogy az így felszabaduló helyen újra megkezdhessék a korrepetálásokat és a nyelvtanítást.
Nyolc-tíz fiú küzd egyelőre ma a birkózóedzéseken
Lakatos Róbert öt hónapja minősül "tuskirálynak", miután egy érdi utánpótlásversenyen négy tust vitt be ellenfeleinek, s ezzel saját súlycsoportjában egyedülálló teljesítményt ért el. Ő az újdonsült halmajugrai birkózóklub büszkesége, bár Lakatos Imre edző - ahogy korábban a boksz beindulásánál - számít arra, hogy lesznek rosszízű megjegyzések arról, hogy itt a cigánygyerekeket erőszakra tanítják.
- Utcán az itt megszerzett tudást sem szabad használni, ahogy a boksztudást sem - hangsúlyozza a tréner. (Kuruc.info: hát igen, gyilkos Kozák Rajmundka garantáltan szintúgy nem használta az ökölvívó-tudását, amikor megölte a gádzsót…) - Megbeszéltük a srácokkal a kezdéskor, hogy egy ekkora adományt rendes munkával, megfelelő eredményeket felmutatva kell meghálálnunk. A szőnyeg nélkül csak a futballpályán tudnánk edzeni, az pedig balesetveszélyes lenne. Úgyhogy most csak úgy edzünk, hogy minden energiát bedobunk. Ha birkóznak, bunyóznak, akkor nem az utcán lődörögnek, jó helyen vannak, elkerülik a bajt - egészítette ki a sportember. (Kuruc.info: az senkiben sem vetődött fel, hogy ilyen, a többségi társadalom számára kifejezetten veszélyes kiképzés helyett mondjuk olvasni, neadjisten szakmára tanítsák a purgyékat?! Miért nem?!)
Lakatos Imre tudatta: alapokat akarnak adni az élethez a fiataloknak, mint fogalmazott, azért, hogy a fegyelmet elsajátítva később a fiúk a "nagy munkanélküliségben'" se veszítsék el a fejüket. (Kuruc.info: adnának inkább nekik egy szakmát, amivel garantáltan kapnának munkát: jó szakmunkásokra, asztalosokra, villanyszerelőkre, kőművesekre stb. hihetetlen kereslet van)
- Olyanok ezek a srácok, mint egy vulkán: le kell kötni a bennük szunnyadó energiákat. (Kuruc.info: mert versenysportok – foci, kosárlabda stb. – aztán tényleg nem tudja lekötni a felesleges energiákat. És azzal még gyilkológéppé sem válnának a purgyék... Ráadásul egymillából – ha esetleg nem lenne ilyenjük – komplett teremfoci-, vagy kosárlabda-felszerelést vásárolhattak volna, a szükséges átalakításokkal – ablakok, világítótestek elé rácsok stb. – együtt.) Ez a többségi társadalomnak is jó (Kuruc.info: igen, valóban: gyorsabban, “szakszerűbben”, azaz számunkra kevesebb szenvedéssel ütnek le, vernek, ölnek meg bennünket) - vetette fel a tréner. A szervezők hozzátették: csakúgy, mint az ökölvívóknál, itt is nyitva áll az ajtó a magyar fiatalok előtt is, hiszen - ahogy néhány évtizede az természetes volt - jó lenne, ha romák és magyarok együtt sportolnának.
(HEOL)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready