Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:07 Meghalt 56 beteg, 844-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon - az aktív fertőzöttek száma 105 302-re csökkent08:53 Újabb észak-koreai diplomatának lett elege a sztálinista jólétből08:24 Tízszeresére növekedett a Magyarországra érkező kínaiszemét-szállító vonatok száma08:01 Jelzésértékű, hogy a franciaországi Rothschild-fiúval tárgyalt először Biden07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Nem dolgozni vagy szakmára tanítják a purgyékat, hanem birkózni. Miért?

Reklám

Most már birkóznak is, nemcsak bokszolnak a romák
Halmajugra: Egymillió forintért vett birkózószőnyeget ajándékba a halmajugrai roma-tanodának egy cég. A tanodát működtető egyesület pályázaton nyert egy nyolcmilliós falubuszt is.
A birkózószőnyeget adományozó társaság titokban akarja tartani a nevét (Kuruc.info: nem akarunk ijesztegetni meg összeesküvés-elméleteket szőni, de vajon miért ez a nagy titkolózás? Tán csak nem az így kinevelt zsoldosokat akarja később felhasználni az adott “cég”?), de az adományt jó szívvel adták - mondták a cég képviselői a tanodában. Jó helye lesz az új, egymilliós ajándék birkózószőnyegnek, bár tény, hogy még a korábban kapott - szintén egymillió forintot érő - kondigépeket sem tudják hová tenni a halmajugrai Szebb Jövőért Tanodában.
Lakatos Alajos, a tanodát működtető roma-magyar civil szervezet vezetője szerint a helyszűke ez esetben egy kellemes gond, s arról is beszámolt: egy nyolcmilliós falubuszt is nyertek nemrég a Leader-programban.
- Ha kérik tőlünk, a falu bármelyik intézményének odaadjuk a járművet - jegyezte meg a vezető, s kiegészítette: elsősorban mozgáskorlátozott romákat, időseket és a tanodában sportoló gyerekeket fogják szállítani a busszal. Persze ahhoz is hasznos lesz, hogy betegeket vigyenek be vele a kórházba, vagy hogy gyógyszert hozzanak nekik.
Lakatos Alajos arról is szólt, hogy pályázni fognak a tanoda melletti régi, romos épület felújítására is, s ott helyeznék el külön a konditermet, hogy az így felszabaduló helyen újra megkezdhessék a korrepetálásokat és a nyelvtanítást.
Nyolc-tíz fiú küzd egyelőre ma a birkózóedzéseken
Lakatos Róbert öt hónapja minősül "tuskirálynak", miután egy érdi utánpótlásversenyen négy tust vitt be ellenfeleinek, s ezzel saját súlycsoportjában egyedülálló teljesítményt ért el. Ő az újdonsült halmajugrai birkózóklub büszkesége, bár Lakatos Imre edző - ahogy korábban a boksz beindulásánál - számít arra, hogy lesznek rosszízű megjegyzések arról, hogy itt a cigánygyerekeket erőszakra tanítják.
- Utcán az itt megszerzett tudást sem szabad használni, ahogy a boksztudást sem - hangsúlyozza a tréner. (Kuruc.info: hát igen, gyilkos Kozák Rajmundka garantáltan szintúgy nem használta az ökölvívó-tudását, amikor megölte a gádzsót…) - Megbeszéltük a srácokkal a kezdéskor, hogy egy ekkora adományt rendes munkával, megfelelő eredményeket felmutatva kell meghálálnunk. A szőnyeg nélkül csak a futballpályán tudnánk edzeni, az pedig balesetveszélyes lenne. Úgyhogy most csak úgy edzünk, hogy minden energiát bedobunk. Ha birkóznak, bunyóznak, akkor nem az utcán lődörögnek, jó helyen vannak, elkerülik a bajt - egészítette ki a sportember. (Kuruc.info: az senkiben sem vetődött fel, hogy ilyen, a többségi társadalom számára kifejezetten veszélyes kiképzés helyett mondjuk olvasni, neadjisten szakmára tanítsák a purgyékat?! Miért nem?!)
Lakatos Imre tudatta: alapokat akarnak adni az élethez a fiataloknak, mint fogalmazott, azért, hogy a fegyelmet elsajátítva később a fiúk a "nagy munkanélküliségben'" se veszítsék el a fejüket. (Kuruc.info: adnának inkább nekik egy szakmát, amivel garantáltan kapnának munkát: jó szakmunkásokra, asztalosokra, villanyszerelőkre, kőművesekre stb. hihetetlen kereslet van)
- Olyanok ezek a srácok, mint egy vulkán: le kell kötni a bennük szunnyadó energiákat. (Kuruc.info: mert versenysportok – foci, kosárlabda stb. – aztán tényleg nem tudja lekötni a felesleges energiákat. És azzal még gyilkológéppé sem válnának a purgyék... Ráadásul egymillából – ha esetleg nem lenne ilyenjük – komplett teremfoci-, vagy kosárlabda-felszerelést vásárolhattak volna, a szükséges átalakításokkal – ablakok, világítótestek elé rácsok stb. – együtt.) Ez a többségi társadalomnak is jó (Kuruc.info: igen, valóban: gyorsabban, “szakszerűbben”, azaz számunkra kevesebb szenvedéssel ütnek le, vernek, ölnek meg bennünket) - vetette fel a tréner. A szervezők hozzátették: csakúgy, mint az ökölvívóknál, itt is nyitva áll az ajtó a magyar fiatalok előtt is, hiszen - ahogy néhány évtizede az természetes volt - jó lenne, ha romák és magyarok együtt sportolnának.
(HEOL)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready