2019. december 6., péntek, Miklós, Gyopár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:32 Változóban a magyarok vásárlási szokásai07:18 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)06:55 Példátlan légszennyezést okoztak a bozóttüzek Sydneyben22:30 Orosz hackerek ellen emeltek vádat Amerikában - csak éppen azt nem tudják, hol vannak22:18 Az érdi rendőröknek sem kell érzékenyítés, tisztában vannak a cigány népszokásokkal21:51 Netanjáhu neje szerint Bibi és ő az izraeli igazságszolgáltatás inkvizíciójának áldozatai21:30 Diák késelt tanárt egy győri iskolában21:10 Nem csak a székelyeknél, Csukcsföldön is baj van a medvékkel20:52 Megállt az élet Franciaországban20:23 Medvegyev: az EU-nak kellene fegyvernyugvást hirdetnie Moszkvával szemben19:30 Egy tábornok emlékére18:40 A Keleti pályaudvar volt egy német- és nemzetellenes Meki-propagandafilm helyszíne18:17 Felvidéken is lecsapnak a "rasszistákra" - de persze nem a magyarellenességük, hanem a cigányterror nevén nevezése miatt17:28 Szólás- és véleményszabadság vagy terror? Mi jellemzi ma Merkelisztánt?16:51 Készül a vádirat Trump ellen - persze csakis a demokrácia védelmében
24 óra legolvasottabbjai

Cigánybűnözés ::

Nem dolgozni vagy szakmára tanítják a purgyékat, hanem birkózni. Miért?

Reklám

Most már birkóznak is, nemcsak bokszolnak a romák
Halmajugra: Egymillió forintért vett birkózószőnyeget ajándékba a halmajugrai roma-tanodának egy cég. A tanodát működtető egyesület pályázaton nyert egy nyolcmilliós falubuszt is.
A birkózószőnyeget adományozó társaság titokban akarja tartani a nevét (Kuruc.info: nem akarunk ijesztegetni meg összeesküvés-elméleteket szőni, de vajon miért ez a nagy titkolózás? Tán csak nem az így kinevelt zsoldosokat akarja később felhasználni az adott “cég”?), de az adományt jó szívvel adták - mondták a cég képviselői a tanodában. Jó helye lesz az új, egymilliós ajándék birkózószőnyegnek, bár tény, hogy még a korábban kapott - szintén egymillió forintot érő - kondigépeket sem tudják hová tenni a halmajugrai Szebb Jövőért Tanodában.
Lakatos Alajos, a tanodát működtető roma-magyar civil szervezet vezetője szerint a helyszűke ez esetben egy kellemes gond, s arról is beszámolt: egy nyolcmilliós falubuszt is nyertek nemrég a Leader-programban.
- Ha kérik tőlünk, a falu bármelyik intézményének odaadjuk a járművet - jegyezte meg a vezető, s kiegészítette: elsősorban mozgáskorlátozott romákat, időseket és a tanodában sportoló gyerekeket fogják szállítani a busszal. Persze ahhoz is hasznos lesz, hogy betegeket vigyenek be vele a kórházba, vagy hogy gyógyszert hozzanak nekik.
Lakatos Alajos arról is szólt, hogy pályázni fognak a tanoda melletti régi, romos épület felújítására is, s ott helyeznék el külön a konditermet, hogy az így felszabaduló helyen újra megkezdhessék a korrepetálásokat és a nyelvtanítást.
Nyolc-tíz fiú küzd egyelőre ma a birkózóedzéseken
Lakatos Róbert öt hónapja minősül "tuskirálynak", miután egy érdi utánpótlásversenyen négy tust vitt be ellenfeleinek, s ezzel saját súlycsoportjában egyedülálló teljesítményt ért el. Ő az újdonsült halmajugrai birkózóklub büszkesége, bár Lakatos Imre edző - ahogy korábban a boksz beindulásánál - számít arra, hogy lesznek rosszízű megjegyzések arról, hogy itt a cigánygyerekeket erőszakra tanítják.
- Utcán az itt megszerzett tudást sem szabad használni, ahogy a boksztudást sem - hangsúlyozza a tréner. (Kuruc.info: hát igen, gyilkos Kozák Rajmundka garantáltan szintúgy nem használta az ökölvívó-tudását, amikor megölte a gádzsót…) - Megbeszéltük a srácokkal a kezdéskor, hogy egy ekkora adományt rendes munkával, megfelelő eredményeket felmutatva kell meghálálnunk. A szőnyeg nélkül csak a futballpályán tudnánk edzeni, az pedig balesetveszélyes lenne. Úgyhogy most csak úgy edzünk, hogy minden energiát bedobunk. Ha birkóznak, bunyóznak, akkor nem az utcán lődörögnek, jó helyen vannak, elkerülik a bajt - egészítette ki a sportember. (Kuruc.info: az senkiben sem vetődött fel, hogy ilyen, a többségi társadalom számára kifejezetten veszélyes kiképzés helyett mondjuk olvasni, neadjisten szakmára tanítsák a purgyékat?! Miért nem?!)
Lakatos Imre tudatta: alapokat akarnak adni az élethez a fiataloknak, mint fogalmazott, azért, hogy a fegyelmet elsajátítva később a fiúk a "nagy munkanélküliségben'" se veszítsék el a fejüket. (Kuruc.info: adnának inkább nekik egy szakmát, amivel garantáltan kapnának munkát: jó szakmunkásokra, asztalosokra, villanyszerelőkre, kőművesekre stb. hihetetlen kereslet van)
- Olyanok ezek a srácok, mint egy vulkán: le kell kötni a bennük szunnyadó energiákat. (Kuruc.info: mert versenysportok – foci, kosárlabda stb. – aztán tényleg nem tudja lekötni a felesleges energiákat. És azzal még gyilkológéppé sem válnának a purgyék... Ráadásul egymillából – ha esetleg nem lenne ilyenjük – komplett teremfoci-, vagy kosárlabda-felszerelést vásárolhattak volna, a szükséges átalakításokkal – ablakok, világítótestek elé rácsok stb. – együtt.) Ez a többségi társadalomnak is jó (Kuruc.info: igen, valóban: gyorsabban, “szakszerűbben”, azaz számunkra kevesebb szenvedéssel ütnek le, vernek, ölnek meg bennünket) - vetette fel a tréner. A szervezők hozzátették: csakúgy, mint az ökölvívóknál, itt is nyitva áll az ajtó a magyar fiatalok előtt is, hiszen - ahogy néhány évtizede az természetes volt - jó lenne, ha romák és magyarok együtt sportolnának.
(HEOL)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready