Szeretnék mesélni egy kicsit a tisztes [abádszalóki, "megtámadott"] romacsaládról.
Az anyuka (Babi - így hívja mindenki [Abád]Szalókon), és kedves férje (Karcsi) régen gyógynövény-, csiga-, és vashulladék-felvásárlásból éltek.

Rendben is ment minden,  csak mivel nagyobb hasznot akartak, átvertek mindenkit, így hát befuccsolt a biznisz. De semmi probléma nem volt, mert addigra (szép nagyra) megnőtt a nagyobbik kisfiuk, Karcsika.

Nagybátyától (Bulgár) és a tisztességes szüleitől sok mindent megtanult, legfőképp azt, hogyan kell munka nélkül sok pénzt keresni. (Uzsora, falopás, csempészett cigaretta árusítása, megfélemlítés, zsarolás, pénzbehajtás, hátrányos helyzetű családok abszolút tönkretétele.) Csabikának (akinek megkarcolták a nyakát) már bátyó megmutatott mindent.

Egy családot már tönkretettek és még többet tönkre fognak tenni, ha nem tesznek velük valamit! Csabika azt nyilatkozta, hogy kertépítő és fuvarozó! Igaza van, már ha mindez nem azt jelenti, hogy a Abádszalóki környékből  lopják a fát. A vámosoknak és a rendőröknek rajtaütésszerűen be kellene néha menni hozzájuk, biztos találnának zárjegynélküli cigarettát és más egyéb lopott dolgot.

De térjünk rá a támadás éjszakájára. P. Lajos 195-200 cm magas 115 kg körül lehet. Erős testalkatú magyar ember, világéletében fizikai munkával kereste a kenyeret. Nem hiszem, hogy két 160 cm körüli dagadt cigány meg a két asszony  elbírt volna ezzel az emberrel. Azt inkább elhiszem, hogy megtudta valakitől, hogy a kertépítő cigány benne volt a nemrégiben történt betörésben (mert ugyebár egy kertépítő ezzel is foglalkozik) és számon akarta kérni.

Elment  a házához, és mivel nem tudta, hogy aznap is akcióba (betörni) indulnak a Penti testvérek és baráti köre, bement a házba. Csabika megijedt és mivel tehetetlen, mert dagadt, csak ordítani tudott. Erre a lopásba induló horda berontott a szobába és elkezdték ütni P. Lajost. Csakhogy P. Lajos kemény és ment az adok-kapok a szűk szobában.

Nagynehezen kijutottak az udvarra. Ott aztán előkerült a kisbalta és a szamurájkard (utóbbinak a pengéje valami csoda folytán eltűnt) és elkezdték ütlegelni Lajost.  Körbeállva, (mert egyenként szemtől szemben nehéz lett volna) szép lassan a hat nyolc ember elérte a célját. Ki akarták vágni a szívét, meg akarták lincselni. (Ez amolyan romaszokás.) Csak a szerencsének köszönhető hogy valamelyik szomszéd meghallotta az ordibálást és értesítette a rendőrséget és a mentőket. (Kuruc.info: tudható, hogy ki volt ő? Nagy előrelépés lenne az ügy szempontjából, ha valamelyik nem fajvédő médium mikrofonvégre kapná őt, és igazolni tudná, hogy egy egész cigánybanda ütötte-rúgta P. Lajost, nem csupán a nála két fejjel alacsonyabb, idősebb és sokkal rosszabb fizikai állapotban levő, hájas nagyapa.)

Természetesen másnapra a házának az alsó épületét feltörték és az összes horgászbotját ellopták (Kuruc.info: ezt az infót még a Népszabadság - majd másnap a megyei lap - is megírta, azaz atombiztos). Vajon miért? Nem tán kaparózni mennek a kedves rokonok? De igen, és azt is tudják az abádszalókiak, hogy ki volt.

Utólag csak annyit, hogy Lajosra a cigányokon kívül senki nem haragszik. Mindenki sajnálja, és jobbulást kíván neki. A cigányokra meg minden magyar ember haragszik, mert semmire sem való uzsorás tetvek! És jól vigyázzanak, mert az APEH-től a vámosokig most már mindig rájuk lesz küldve. (Kuruc.info: ezt, ugye, nem gondolja komolyan a T. Levélíró... Ahhoz Jobbik kellene a kormányba, hogy itt bármiféle "bekeményítés" legyen.) Meg jobban teszik, hogyha nem mászkálnak éjszakánként, mert ők rosszabbul járnak, mint áldozataik. (Kuruc.info: "munkahelyi ártalom", mint pl. ami Kesznyétenen - lásd az uborkaágyás köré vezetett áram - történt?)


Tisztelettel:
egy dolgozó abádszalóki

Kuruc.info: ha valóban így történt mindez, akkor az a cigányok nézőpontjából előadott történet minden furcsaságát megmagyarázza:

- hogy fért be az alacsony ablakon az igen magas férfi?

- miért csak egy borotva volt nála, ráadásul az is gyenge minőségű, hiszen, úgymond, "kicsorbult a szúnyogháló átvágásakor"

- ha valóban gyilkolni akart, miért nem tette ezt meg azonnal, miért csak felületi sérüléseket okozott ott, ahol az garantáltan nem okozhat halált (áll; mellkas, ill. a nő esetében annak a lábszára (!))? Miért nem "ment" azonnal a díszes kompánia ütőerére, amikor azok még aludtak?

- miért van számtalan ellentmondás a cigányok verziójában:

a. hol volt a gyerek az akció közben (lásd EZT)?

b. tényleg azt mondta (az élő adás előtt) a nagyapa a TV2 riporterének, hogy P. Lajos "beverte a fejét egy fába"? Ezzel akarta annak életveszélyes, egyértelműen lincselésre, rugdosásra (lásd: Olaszliszka) utaló sérüléseit magyarázni?

c. hogy bírhatott el a nagyapa egyedül (!!) a nála két fejjel magasabb és sokkal jobb kondícióban levő támadóval? Hogy volt képes a hajánál fogva (!) kihúzni az udvarra?

d. Egyáltalán: mennyire hihető "megfogta a haját, és azon húzta ki az udvarra"-sztori? Ha valóban eleve gyilkossági szándékkal ment oda P. Lajos (ahogy nem, mert akkor kapásból elvágta volna a cigányok torkát [ütőerét]), és valóban "beolajozta a testét" (azaz szépen felkészült az akcióra), akkor hogy lehet, hogy a hajáról elfeledkezett? Miért nem vág(at)ta le, vagy legalábbis fogta össze / kente be olajjal?

e. miért feltételezte azt a nagyapa, hogy a támadó nem gyilkol meg senkit; miért próbálta szóval tartani, ahelyett, hogy azonnal támadott volna? (Hiszen később valóban nekirontott. Miért nem tette azonnal?)