EBBEN a cikkünkben (a magyar nyelvű sajtóban egyedüliként, valós időben) tudósítottunk a finnországi szavazatszámlálás alakulásáról.

Ha valaki esetleg nem hinné el, hogy ez a 14% valóban az a 14%, és nem hazudjuk radikáljobbosnak az esetlegesen nem radikális pártokat, a Népszabadság mai, a Jobbik pénzügyeivel foglalkozó cikkéhez ("Pénz és program - a Jobbik talányai"; bocsi, NOL-t nem linkelünk: Google megtalálja) tartozó grafikáról bizonyságot nyerhet:




A 7. sort figyeljük. Igen, 14% és igen, mindkét párt "szélsőjobboldali" (gyk. nemzeti radikális)...

Ennyit üzenünk azoknak, akik azzal vádolnak bennünket, hogy "messziről jött ember azt hazudja Finnországról, amit akar, mert senki sem érti a nyelvüket, így senki sem képes ellenőrizni az információk valódiságát". Ha esetleg a múltkori, irdatlan, Finnországgal kapcsolatos cigányfajvédői bukta (lásd EZT) nem lett volna elég meggyőző.

(Sajnos digitalizálnunk kellett a képet, mivel az online verzióból valamiért kimaradt. A papíralapú újságban a 2. oldal bal oldalán található.)
Kuruc.info
Olvasó: Sziasztok Kurucok!
 
Először is gratulálunk a Jobbik kampanyában kifejtett önzetlen munkátokért. Másodszor meg köszönet azért, hogy vagytok és annyi tényfeltáró cikket jelentettek meg, hogy néha már-már egy magántitkosszolgálat vagy legalábbis egy nagyon hatékony hírszerző központnak néz titeket az ember. Csak így tovább.

A levélírásom célja azonban az, hogy a PRM, vagyis a "Nagy Románia Párt" nem csak két képvislőt juttatott be, ahogyan azt a  "A Népszabadság a finn radikáljobb hihetetlen előretöréséről - megint igazunk volt" cikkben is látható, hanem hármat. Bár kezdetben tényleg csak kettőre számítottak.

Ez a 3 képviselő bejuttatása viszont kissé ijesztő, hiszen jóformán nem is kampányoltak és a plakátjuk is pocsék volt. Ha a közeljövőben ez a párt kicsit ráhajt a szavazókra és konkrét célokat fog kitűzni, nemcsak acsarkodik, hogy a magyarok elfoglaljak az országot, akkor könnyen kaphatnak más választáskor is 10% fölött.

Szóval 3 képviselőt küldenek ők is, megpedig Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali és Cristian Claudiu T?n?sescu személyében. (forrás: http://www.kronika.ro/index.php?action=open&res=28921 )
 
Románul értő munkatársatok figyelmébe ajánlom a következő oldalt: www.partidulcivicmaghiar.com , ami nagyjából a magyarok riogatásával foglalkozik, és mindennel, ami ellenük van.
 
Üdvözlettel, a kolozsvári hazafiak