A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetői is megszólaltak a hétfői kislétai gyilkosság ügyében. Ján Slota szerint a magyar politikusok jobban tennék, ha a szlovák nyelvtörvény helyett a saját ügyeikkel foglalkoznának.

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) érdeklődnie kellene a rasszista indítékú bűncselekmények magyarországi elszaporodása iránt, amely a roma kisebbség kiirtásához vezet - jelentette ki Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke.

"A tereken masírozó Magyar Gárda, a rendőrség passzivitása, a 64 Vármegye Mozgalom és a Nemzeti Őrsereg hosszú ideje tartó provokációi és megemlékezései az emlékműveknél, a Jobbik és programjának politikai elfogadása, az erőszak és a romák brutális legyilkolása - ez is a mai Magyarország valósága. A meggyilkolt roma anya az utóbbi két év alatt legalább a nyolcadik áldozat" - egészítette ki Slotát Rudolf Pucík, az SNS alelnöke.

Vizsgálóbizottságot követelnek

Pucík szerint ez szörnyű mérleg, a XXI. századi Európában szokatlan és elfogadhatatlan. "Ezzel a helyzettel nemcsak az Európai Parlamentnek (EP), de az ENSZ-nek is foglalkoznia kellene, mert már nemcsak az emberi jogok megsértéséről, hanem a romák etnikai megsemmisítéséről van szó Magyarországon - közölte az SNS alelnöke, aki szerint az EP-nek azonnal vizsgálóbizottságot kellene létrehoznia. Pucík bírálta a magyar politikusokat, mondván, hogy a hazai problémák helyett a szlovákiai államnyelvtörvénnyel foglakoznak.

"Azt javaslom a magyar politikusoknak, hogy a Szlovák Köztársaság belügyeibe való beavatkozás és a világ közvéleményének a félrevezetése helyett otthon tegyenek rendet, és a saját területükön meglévő súlyos politikai és gazdasági helyzettel foglalkozzanak" - fejtette ki Slota. Megjegyezte: a mai magyar politika szinte teljes mértékben kiirtotta az ország területén élő nemzeti kisebbségeket, és megfosztotta őket minden joguktól. Szerinte ezeket a tényeket két magyarországi kisebbségi ombudsman, Kaltenbach Jenő és Kállai Ernő is megerősítette.

A két szlovák politikus a hétfői kislétai roma-gyilkosságra reagált.
(zsIndex)
Kuruc.info / A.S.: Hogy miért olyan érdekes és fontos ez? A közvéleményt élénken foglalkoztatja az, hogy vajon kinek állhatott érdekében a kislétai gyilkosság. Az egyszer biztos, hogy a Jobbik, a Gárda vagy esetleg a Fidesz érdekében nem. Ahogy az is, hogy a kormányéban, ill. a cigányságnak juttatott pénzekből élő(sködő)knek (Kolompár és társai) igen. Viszont nem zárható ki a külföldi, lejárató célzatú titkosszolgálati akció sem, amelynek eredményeként példának okáért a nemzetközi színen jól le lehet !!!! az országot.

Slota mintha csak gondolatolvasó lenne, és valóban, azonnal le is csapott a kínálkozó alkalomra. Talán nem véletlenül – lehet, hogy valóban a szlovákok keze van a dologban? Lehet, hogy újra kell értékelnem a múltkor adott százalékos arányokat, különösen az azóta kiderült plusz információk (pl. “Papa” igencsak témába vágó riportja) fényében?