Abszurdisztán: Míg a két cigánylotyót megpofozó, azoknak sérülést sem okozó barcsi magyar fiatalokat letöltendőre ítélte a cionista, magyarellenes bíróság, míg magyar hazafiakat békés tüntetésen is összevernek és bevisznek, a színesbőrű terroristák akkor is szabadok, ha rálőnek a sünökre, derül ki az alábbi cikkből. Amely ugyan elhallgatja a tetvek származását, de mi nem.
Nincs jogalap az előzetes letartóztatásukhoz, ezért hazatérhettek a testvérek.

Az egész település retteg attól a három férfitól, akik még júniusban rálőttek a rendőrökre Drávakeresztúron. A testvéreket a héten hazaengedték, mert "előzetes letartóztatásuknak nem voltak meg a törvényi feltételei" (hazudja az ügyészség, rendőrség - a szerk.).

A három férfi évek óta zaklatja a helyieket, kővel dobálják őket (Kuruc.info: lásd: a kődobálás a cigányok nemzeti sportja), és azzal fenyegetőznek, hogy rájuk gyújtják a házukat.

Legutóbb a kommandósoknak kellett őket elfogniuk, mert fegyverrel próbálták elűzni a rendőröket. Egyikük legalább tízszer lőtt a járőrök felé, két testvére pedig baltával és üvegekkel próbálta elüldözni a két rendőrt. Házukban két gázfegyvert és egy távcsöves légpuskát is találtak. A rendőrök nem sérültek meg, a három férfit akkor őrizetbe vették.

A héten azonban kiengedték őket, az előzetes letartóztatásba helyezésüknek ugyanis, ahogy mondják (hazudják - a szerk.), nem voltak meg a törvényi feltételei. Vagyis nem áll fenn a szökés, vagy az elrejtőzés veszélye - (áll a képtelen hatósági "indoklásban" - a szerk.). Csakhogy a helyiek így most újra rettegnek a családtól.

Kovácsevicsék például még fényes nappal is bezárják a kertkaput. Attól félnek, hogy a három férfi bántja őket. Már az utcára is félnek kimenni. – Fél téglával dobáltak, nem csak rám, idegenekre is. Úgy mentem a boltba, hogy reggel hat órakor indultam, mikor még aludtak – mondta Kovácsevics József.

Amióta kiengedték a férfiakat, a településen folyamatosan járőröznek a rendőrök. Ha a (a már büntetett előéletű - a szerk.) testvérek újra bűncselekményt követnének el, előzetes letartóztatásba helyezhetik őket (-hetik... Vagyis faji alapon megint megúszhatják - a szerk.).
 (ATV) korrigálva
Kuruc.info: vajon kiengedték volna őket akkor is, ha nem cigányok? A kérdés, természetesen, költői.