Egy vonaton utazó nő könnyebben megsérült kedden késő este, amikor ismeretlenek kővel dobálták meg a nemzetközi Tisza-expresszt a járat hajdúhadházi pályaszakaszán – tudtuk meg szerdán Vezendi Jánosnétől, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.
 
17:31

Hosszúpályinál is hajigálnak

Vasutasoktól származó információk szerint Hajdúhadház térségében rendszeresen dobálják a szerelvényeket suhancok, akiknek ezt merő szórakozás. De nem csak a hadházi, hanem a hosszúpályi szakaszra is jellemző ez, sőt az utóbbi időben Balmazújváros és Hajdúböszörmény között is előfordult.

A dobálóknak – tudtuk meg – teljesen mindegy, milyen vonatot hajigálnak meg, mint ahogy az is mellékes, nappal van-e vagy éjszaka. A kalauzok minden esetre résen vannak, és azonnal jelentik a bűncselekményt, hiszen így a tettesek kézre kerítésére is sokkal nagyobb esély kínálkozik. 

16:46

 Az egyik szemtanú az alábbiakat mondta el kollégánknak:

– Az egyik kő a külföldi utasokkal teli hálókocsi ablakát találta el, a dupla üveg betört, a szilánkok, és a kő könnyebb sérülést okozott az egyik külföldi utason. Természetesen nagy volt a rémület és a felháborodás.
Néhány felháborodott utas a vasút munkatársait okolta a több mint másfél órás késés miatt, de voltak megértő emberek is.

Azok közül, akik belföldi utazásra vették igénybe a gyorsvonatot, többen átszálltak személyvonatra és azzal utaztak tovább.

Úgy tudjuk, a hajdúhadháziak bosszúból dobálják meg a vonatot, mert a jegyvizsgálók gyakran leszállítják őket, mivel jegy nélkül utaznak.

Az őrnagy tájékoztatása szerint az esetről háromnegyed tizenegykor kaptak bejelentést a 107-en.

A hajdúhadházi rendőrkapitányság jelenleg ismeretlen elkövető ellen nyomoz vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával.

A helyszínelést ugyanakkor a nyíregyházi rendőrség végezte el, mivel a nemzetközi vonat nem állhatott meg a helyszínen.

A hajdúhadházi szakaszon az elmúlt években számos esetben előfordultak hasonló dobálások, de szerencsére korábban nem volt hír személyi sérülésről.

A Debrecen-Hajdúhadház vonalon rablások is elő-előfordulnak a késő esti órákban.

Az áldozatok elsősorban fiatalok és nők, akiknek a mobiltelefonját, készpénzét, ékszereit veszik el zömében fiatal elkövetők.
(BOON)
Kuruc.info / A.S.: ha valakinek az erősen cigányfertőzött helyszín (Hajdúhadháza – emlékszünk, mit mondott a település cigányairól a polgármester: azt, hogy az integrációjuk merénylet a város ellen? Az egyéb esetekről – lásd pl. EZT, EZT és EZT nem is beszélve), valamint eme nemes kisebbség nemzeti sportja (kődobálás; legújabb akciójuk ITT) alapján nem kapcsolt volna, az a tény végleg meggyőzheti, hogy “a hajdúhadháziak bosszúból dobálják meg a vonatot, mert a jegyvizsgálók gyakran leszállítják őket, mivel jegy nélkül utaznak.”
Hosszúpályiról sem kell sokat beszélnünk: mit ad Isten, akárcsak Hajdúhadháza, ez is erősen cigányfertőzött település – lásd pl. a nevezetes lincselési kísérletet. De azért egészen biztosak lehetünk abban, hogy norvég cserediákok dobálnak...

Természetesen nem ez az első eset, hogy ez a galamblelkű kisebbség sérüléseket okozott a vonatdobálásukkal (lásd pl. EZT). Igazán minden olvasónk elismerheti, hogy szükségünk van arra, hogy nemes kultúrájával tovább emleljék romáink hazánk nemzetközi elismertségét, jóhírét. Különösen akkor, amikor külföldit találnak el, azt juttatnak kórházba... Igen, a mokkák turizmusra gyakorolt “pozitív” hatása megkérdőjelezhetetlen.
Végezetül azt sem kár elismételni, hogy az ilyen “gyerekcsínyeket” normálisabb helyeken (pl. Franciaországban, Angliában stb.) terrorizmusként kezelik és akként is szankcionálják (évtizedes börtönbüntetés). Nálunk viszont, mivel mokka az elkövető… áh, nem is folytatom.