Vagy cigány betörőjű támadás (melyik fehér merne egy cigánytelepen betörni bárhova is?), vagy (ahogy pl. Tatárszentgyörgyön) biztosítási csalás az oka az új tarnazsadányi háztűznek.

A rendőrség, a település polgármestere stb. kategorikusan kizárja a rászístá indítékot. Ez természetesen fajvédőinket már most sem akadályozza meg abban, hogy ezen esetet is berakják a “cigányvadászat”-sorozatba (Tiszalök, Nagycsécs stb.). Hell István kapcsolódó cikkét a zsIndex (MTI) anyaga után vesézzük ki.

Nem támadás volt a tarnazsadányi tűz

A rendőrség szerint nincs kapcsolat a szombat éjszakai tarnazsadányi tűz és a romák elleni támadássorozat között - mondta Kocsis Irén, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A körülmények nem arra utalnak, hogy ez beleillene a romák elleni támadássorozatba. A tűzoltók sem találtak erre utaló jelet, hiszen nem találtak például Molotov-koktélra utaló nyomot - hangsúlyozta Kocsis Irén.

A rendőrség várja a szakértői jelentéseket és az ott élő családot is kihallgatják majd. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a rendőrség indít-e nyomozást az ügyben - tette hozzá.

A ház tulajdonosa, Baranyi Antal elmondta, hogy nem voltak otthon a tűz idején, családjával Nógrád megyében töltötték a hétvégét. Elmondása szerint házuk ajtaját a tettesek felfeszítették, a lakást feldúlták, mielőtt felgyújtották volna.

A férfi hozzátette: nem először gyullad ki háza, ez volt a harmadik eset, amikor lángba borult az otthona. A lakás azonban biztosítva volt - fűzte hozzá. (Kuruc.info: vajon mennyire volt biztosítva? Ez is biztosítási csalás volt, vagy csak szimpla betörés?) Baranyi Antal kiemelte: nem tudja, hogy ki gyújthatta fel az épületet, hiszen neki nincsenek haragosai.

A hevesi tűzoltókat szombat este 11-kor riasztották az égő házhoz. A lángokat a tűzoltók nem sokkal egy óra előtt fékezték meg. A lángok az épület valamennyi helyiségében egyidejűleg lobbantak fel, ami a tűzoltók szerint gyújtogatásra utal.

(zsIndex – MTI)


Kuruc.info: ahogy a bevezetőben már jeleztük, Hell István (vele kapcsolatban ajánljuk még EZT, EZT és EZT) azonnal lecsapott a témára, és legújabb, a NOL blogjában megjelent “Cigányellenes támadások Magyarországon 2008-2009” cikkében a következőt írta: “Az Európai Roma Jogok Központja (ERRC) adatai szerint 2008 januárja és 2009 júniusa között 39 alkalommal ért támadás romákat Magyarországon (ezek nem mind szerepelnek az összeállításban). Szintén nincs a térképen [amit Hell a cigánytámadásokról készített] a ma éjszakai tarnazsadányi gyújtogatás sem.” Kíváncsiak vagyunk, melyik cigányfajvédő fogja még ezt az esetet felhozni, mint a mádzsárországi rászízmús egyik példáját...

Hell cikkében mellesleg a Roma Sajtóközpont  listáját közli le.  Ahogy azt már ITT  megírtuk, ez tele van csúsztatással és hazugságokkal; pl. Tarnabodra pont ellenkező irányú támadást hazudnak, a pécsi, pusztadobosi stb. fejleményeket (Pécs: cigányok a gyilkosok; Pusztadobos: a rendőrség hamis tanúzásért magát az “áldozat” cigányt jelentette fel) meg “valamiért” meg nem említik.

A hozzászólásokat érdemes külön megnézni. Például, amikor szembesítik Pécs kapcsán a tényekkel (azzal, hogy cigányok gyilkoltak), Hell a következőt írja: “A pécsi esetben is egy cigány családot ért támadás, nem érdekel, hogy az elkövető rendőr származású volt. Illetve bocs, cigány származású öngyűlölő rendőr.” Azaz: elismeri, hogy cigó a tettes, de tettét azzal magyarázza, hogy öngyűlölő, azaz gyűlöli a saját fajtáját. A szokásos duma – emlékszünk, mit mondott Horváth Aladár Mortimerről? “Elképzelhető, hogy [cigány] származása ellenére valaki még inkább meg akar felelni a mélymagyar elvárásoknak [és ezért gyilkol romát]” Hell itt ugyanazt állítja: igaz, hogy cigó a gyilkos, de azért tette azt, amit, mert öngyűlölő, és csak nekünk, nácikoknak akart tetszeni.

Kedves Olvasók! Vajon ha a pécsi gyilkosok valóban ön-, azaz cigánygyűlölők lennének, akkor hogyan lehetséges az, hogy cigányönkormányzati fejesek és roma népi zenekarban zenélnek (ITT és az onnan hivatkozott, újabb cikkekben lehet mindezt ellenőrizni)? Ha ennyire gyűlölnék a saját fajtájukat, akkor mindenáron igyekeznék tőlük távol tartani magukat, nemde? És nem cigó együttesben meg önkormányzati képviselőként tevékenykedni. Égett szagot érzünk, Hell úr...

Igen, cigányfajvédőink hazudnak éjjel, hazudnak nappal, hazudnak minden hullámhosszon.

Végül egy kis szánalom: valami igencsak IQ-szegény szoci vagy ballib, Veszely Judit (ismeri valaki? Persze, nem zárható ki, hogy ez a “levél” egy belsős munkatárs alkotása; pl. jóbarátjáé, Czene Gáboré), a következővel reklámozta a minap a Népszabadságban Hellt: “Örömmel olvastam Hell István elfogulatlan, okos érvelését az SZDSZ állapotáról (Az SZDSZ lelki üdvössége, augusztus 5.). Végre egy írás, amely mellőzi a sajtóban szokásos kiátkozó, ellendrukker hangnemet! Talán segítene az új vezetésnek, ha tanácsadónak felkérné. Ő a „márkás" újságírók egyike, szavának súlya, rangja van. Jó lenne minél több, terjedelmesebb cikkét olvasni.” Nos, a „márkás" újságíró, aki szavának “súlya, rangja van”, láttuk, milyen aljas módon csúsztat, hazudik. Ki hisz még neki?

Kuruc.info – A.S.