Az eredetileg ITT található Tiszaújvárosi Krónika c. lap 2. oldalán találtunk egy olyan cikket, amely

-    Szegény Kóka Jenő kapcsán igazolja azon eszmefuttatásunkat, hogy azért kellett meghalnia, mert drog-alapanyagokhoz fért (férhetett volna) hozzá. Azaz: vastagon benne van a gyilkosságban a természetesen szintén cigány drogmaffia keze. Ismerve Kóka tisztességét, igazoltnak tűnik azon korabeli feltételezésünk, hogy a mokka drogbárók “szívességek” megtételét (drogalapanyag-kicsempészést) “kérték” tőle, amit Kóka nem volt hajlandó teljesíteni. Ezért kellett meghalnia.
-    Ahogy sejtettük, a gyilkosok felállása cigány-magyar vegyesen, és a legfelsőbb körökből irányítják az akciókat. Ez arra is magyarázatot ad, hogy miért voltak képesek észrevétlenül felderítéseket végezni – azért, mert (többségben?) vannak cigányok az elkövetők közt, így észrevétlenül terepszemlét tudnak tartani.

A figyelmünket a cikkre felhívó juser81 szerint a lap ráadásul ballib, így igazán nem lehet rászístá hangulatkeltéssel, igaztalan cigánybesározással vádolni. Plusz, ugye, a CKÖ-vezető sem fog kipakolni úgy, ha nem egészen biztos a dolgában. Nos, cigányfajvédők, fel van adva a labda!

Az eredeti cikk:

Tudja, kik gyilkolják a romákat!

Én tudom, kik vannak a közelmásfél éve tartó roma gyilkosságok mögött. Tisztában vagyok vele, hogy ezek súlyos szavak, de vállalom értük a felelősséget - kezdte beszélgetésünket Kiss Károly, a Tiszaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője 

- Nem fél ezeket nyilvánosságra hozni?

- De igen! Engem is megfenyegettek már. Valamelyik este egy fekete Mercedes állt meg a házam előtt. Nem mentem ki a kapuba, magas kerítésem van. Kintről üvöltöztek, ha nem hagyom abba saját nyomozásaimat, akkor megnézhetem magam. Márpedig én felveszem a harcot

- Miért nem a rendőröknek mondja ezeket? Százmilliót kaszálhatna, ha tényleg bizonyítani tud mindent.

- Már elmondtam. Kihallgattak a városi kapitányságon, remélem, elraktározzák és továbbadják az információimat. Azt is közöltem velük, csak akkor mondok neveket, ha személyi védelmet kapok, én és a családom is. Kizárólag az országos rendőrfőkapitánynak vagyok hajlandó elmondani

- Mégis, mi a háttér?

- Én is olvastam a nyomozók találgatásait. Nem kell messzire menni. Itt Borsodban kell keresni a romák között a vétkeseket. Amikor a nagycsécsi temetés volt, akkor én beszélgettem néhányukkal. Három, egyenként ötvenfős társaság tartja kezében a roma ügyeket. Vannak közöttük magyarok is, olyanok, akik az idegenlégióban szolgáltak. Az irányítás viszont Pestről jön, magas rangú egyenruhásoktól. Ez biztos.

- Nem tart attól, hogy ezt senki nem hiszi el? Holnap pedig a sörétes önt találja meg?

- De igen, viszont a lelkiismeretem tiszta.

- Azt mondta az imént, hogy egyetlen esetben korrupció is szerepet játszott.

-A tiszalöki megölt férfi Tiszavasváriban dolgozott. A gyógyszergyárban. Ott hozzá lehet jutni bizonyos drogok alapanyagaihoz is. Ebből már következtethet mindenki.

- Mi a helyzet Tiszaújvárosban?

- Itt szerencsére még béke van és remélem így is marad. Az önkormányzattól minden segítséget megkapunk, a helyi romák nyolcvan százaléka becsületesen dolgozik. A többiek nem, de nem is akarnak. Velük hamarosan elbeszélgetek majd.

(A teljes beszélgetés látható majd a Tisza TV augusztus 26-i műsorában 19 órától, a Hatvan perc + című magazinban.)