Ahogy oly sokszor, megint portálunk tudósított elsőként a pesterzsébeti lincselésről. Akkor még feltételesen hoztuk le a hírt a "Cigánybűnözés" kategóriában (mivel olvasói leveleket, ha nincs mögöttük konkrét bizonyíték, nem veszünk készpénznek); mára beigazolódott, hogy a történet 100%-ig valós. Természetesen nincs különleges, 120 fős nyomozócsoport, nincs 100 milliós vérdíj, nincs rasszista motívum, hiszen "csak egy koszos magyart" rugdostak halálra a tetvek.

Persze a napi rendszerességgel érkező, a cigányok által elkövetett gyilkosságokról szóló, megerősített hírek a jövőben sem fogják zavarni például a zsIndex és más balliberális, cigányfajvédő szennylapok szerkesztőségét, hogy a tegnapihoz hasonló cikkben ecseteljék azt, hogy szegínromákok maximum zsebtolvajok, de semmiképp nem követnek el több erőszakos bűncselekményt, mint a nemcigányok...

A Magyar Nemzet mai cikke következik (hivatalosan még nincs fent online; mi szkenneltük be):

Olaszliszka Pesterzsébeten
Az utcán rúgták halálra a feltehetőleg cigány elkövetők a középkorú férfit

Csak egy doboz cigarettáért indult... - mondta lapunknak letörten ifjabb M. László, annak a férfinak a fia, akit a múlt pénteken gyilkoltak meg különös kegyetlenséggel egy pesterzsébeti élelmiszerüzlet előtt. A sértett akkor ért a bolt elé, amikor egy vevőt ütlegelt két férfi, amiért az szólni mert nekik, hogy ne kötözködjenek a bolti eladóval. A támadók azt nehezményezték, hogy az üzletben nem tudtak nekik olyan bort adni, amilyet kerestek. Miután az 53 éves férfi arra kérte a két garázdát, hogy fejezzék be a verekedést, szó nélkül fejbe rúgták, amit húsz (!) alkalommal megismételtek. A férfi eszméletét vesztette, a kiérkező mentők már csak azt tudták megállapítani, hogy az agya bevérzett, és a szerv az alapvető életfunkciókat sem látta el, nem működtette a tüdőt, leállt a keringés. A középkorú férfi szombaton hajnalban hunyt el. A sértett testén az orvosok nem találtak ütésnyomokat, zúzódásokat, kizárólag a fejét érték a rúgások; fia elmondása szerint a apja arcának jobb fele és orra a felismerhetetlenségig összezúzódott.

- Számos szemtanú látta az esetet, mégsem sietett senki édesapám segítségére, aki szavaival végül megmentette az először bántalmazott vásárlót - fájlalta a szemtanúk közömbösségét ifjabb M. László. Hozzátette: a tanúk elmondása alapján bizonyos, hogy az elkövetők - akik jelenleg szökésben vannak - romák voltak, állítása szerint az egyik gyilkos vezetékneve Sztojka. - Magánvádlóként kívánok fellépni az ügyben, hiszen akik hússzor rúgnak valakit fejbe, azok a sértett életének kioltására törekednek - jelentette ki Nemesi Csaba, az elhunyt férfi családjának jogi képviselője.

Elárulta: a brutális kegyetlenséggel meggyilkolt áldozat családfenntartó volt, így elvesztésével a gyász fájdalmán túl óriási gondot jelent majd családtagjainak nemcsak a temetés, de a mindennapi megélhetéshez szükséges rezsiköltség előteremtése is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóosztályán közölték, hogy az ügyben a BRFK életvédelmi osztálya indított nyomozást halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen. Megkezdték a tanúk felkutatását és kihallgatását, „továbbá az eljárás során minden olyan bizonyítékot beszereznek, amelyek az elkövető felderítését segítik".

Amint az ismert, 2006. október 15-én Szögi Lajos átutazóban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, gépkocsijával szabályosan haladva elsodort egy roma kislányt, mire a helyszínre érkező feldühödött hozzátartozók a tanárt gyermekei szeme láttára agyonverték. Később kiderült, hogy a gyermek csak horzsolásokat szenvedett, Szögi Lajos pedig belehalt az ütésekbe. A társadalomban egyre nagyobb feszültséget gerjesztenek az országszerte előforduló hasonló esetek, amelyek többsége nem végződik ilyen tragédiával. Az olaszliszkai lincselés utánihoz fogható felháborodást keltett idén februárban a kézilabdázó Marian Cozma meggyilkolása, amely ügyben több cigány gyanúsítottat vettek őrizetbe.
(MN)