Az (általunk kirobbantott) edelényi botrány kapcsán messze a legfontosabb, felvetődő kérdés az volt, hogy tud-e Molnár Oszkár, Edelény első embere bizonyítékokat prezentálni arra, hogy a környéken (ami erősen cigányfertőzött) kimagasló a degeneráltak száma. Nos, tud.

A Heti Válasz cikke következik, amelynek legeslegfontosabb kérdése/válasza a következő:

- Borsodban a hat éven aluliak 11,5 százaléka sérült, ez messze a legmagasabb az országban.

- Pontosan, és ez nem lehet véletlen. A sérült gyermekkel dupla családi pótlék jár, és tovább folyósítják a gyest. Amellett, hogy a gyermeküknek szenvedést okoznak, az államot is megkárosítják.

Költői kérdés: tudjuk, Borsodban ma már az újszülöttek minimum fele cigány. A fenti, 11,5 százalékos arány sokkal kevésbé cigányfertőzött megyékben mekkora? Tizedekkora? Századennyi? Miért van ilyen hatalmas eltérés? Kimondható az, hogy a cigányság megyei lélekszámával az egyenesen arányos? A tények fényében igen.  Tényleg csak a véfertőzés, belterjesség az oka mindennek, vagy kell még ahhoz az "anya" aktív közreműködése (ivása, füstölése, "gyógyszerezése" vagy éppenséggel magzatverése) is?
Az eredeti cikk:
Kockázatok és mellékhatások
Zacskó a roma csecsemők fején? Kitálal Edelény polgármestere
Gumikalapáccsal bántalmazott magzatok, gyógyszer, melynek hatására beteg gyermek születik - e vádakat fogalmazta meg egyes roma nők ellen Molnár Oszkár, Edelény első embere, a Fidesz parlamenti képviselője. A Heti Válasz bizonyítékokat kért a polgármestertől.
 
- Rettenetes vádakat fogalmazott meg. Ha igaza van, feljelentést kell tennie. Ha nem, le kell mondania.

- Egy júniusi testületi ülésen összeszólalkoztunk a Fidesz-frakció roma tagjával. Az általam akkor elmondottak kerültek fel most az internetre.

- Min vitatkoztak össze?

- A hölgy úgy fogalmazott, hogy a cigányok nem ölik meg a csecsemőiket, mint a magyarok. Erre feleltem, amit korábban tényként hallottam: roma asszonyok gyógyszert szednek, ütik a hasukat, hogy beteg gyermekük szülessen, és emelt családi pótlékot kapjanak.

- Ha júniusban történt az eset, akkor volt ideje feljelentést tenni. Megtette?

- Nem, akkori szavaim feledésbe merültek. A szóváltásban elmondottak azonban új jelentőséget kaptak a mostani botrány miatt. Orvosok és polgármesterek hívtak: készek kiállni mellettem. Konkrétumokkal tudom alátámasztani, hogy igazat mondtam.

- Hallgatjuk.

- Egy cigány ember is megkeresett, aki látta: egy anya annyi gyógyszert vett be, hogy hatására a földön vergődött.

- A gyógyszer nevét is felfedte?

- Igen, egy nyugtatóról van szó.

- Borsodban a hat éven aluliak 11,5 százaléka sérült, ez messze a legmagasabb az országban.

- Pontosan, és ez nem lehet véletlen. A sérült gyermekkel dupla családi pótlék jár, és tovább folyósítják a gyest. Amellett, hogy a gyermeküknek szenvedést okoznak, az államot is megkárosítják.

- A lemondását követelik, és igazuk van, ha nem tudja bebizonyítani az állításait.

- Ismeretlen tettes ellen teszek feljelentést, és az ügyeket dokumentumokkal is alátámasztó orvosokkal együtt fordulunk a hatóságokhoz.

- A Szabolcs Online nyáron arról számolt be, hogy romák újszülöttek fejére nejlonzacskót húzva idéznek elő oxigénhiányos állapotot, és a magzat fejének ütögetéséről is írnak. Nem tart attól, hogy ez épp olyan legenda, mint az állami gondozásba adott, majd a rokonok által kivett gyerekek ügye, amit a szociális tárca vizsgálata cáfolt?

- Olvassák el Moldova György Érik a vihar című miskolci riportkötetét. "Többször hallottam, hogy ütögetik a terhes asszonyok hasát, abban a reményben, hogy idióta születik, aki után magasabb támogatás jár" - írja. Őt miért nem támadják?

- Hétfőn tüntettek ön ellen, rasszistának minősítették.

- Nem érdekel, hogyan állítanak be a roma aktivisták. Nekik az az érdekük, hogy a cigányság helyzete ugyanilyen sanyarú maradjon.

- Ennek alapján minden érdekvédőről így gondolkodhatna.

- Nézze meg a munkájuk eredményét. A romák és a többségi társadalom mesterséges szembeállítása zajlik.

- Az ön kijelentései nem ezt a szembeállítást szolgálják?

- Ha nem lenne igazam, akkor jogos lenne a felvetése. Én éppen a cigányság érdekében lépek fel.