Valószínűeg emlékszünk arra a balliberális sirámra (ráadásul pont a jobb sorsra érdemes Magyar Nemzeteben), hogy milyen jogon merészelik megírni azt a médiumok, hogy egy cigánybálban (kivételesen, tesszük hozzá) nem volt verekedés, késelés vagy egyenesen lövöldözés.

Nos, a legújabb, bennünket (és az adott, “lefikázott” médiumokat) igazoló hidegzuhanyt a KEMMA szállítja:
Esztergom | A Kemma.hu információi szerint egy harminc-negyven fős roma társaság balhézott szombat este Esztergomban.

Alig egy hete negyven kommandósnak kellett közbeavatkoznia, hogy Esztergom-Kertvárosban csend legyen. Információink szerint ahogy akkor, úgy most is romák balhéztak, ám ezúttal Esztergomban, a Mikszáth Kálmán utcában, ahol a környékbeliek szerint még lövések is dördültek. Értesüléseinket, miszerint ismét romákkal gyűlt meg a rendőrség baja, Léber Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense nem erősítette meg.

Azt viszont elmondta, hogy több bejelentés is érkezett, a harminc-negyven fős társaság egyik tagját pedig kórházba kellett szállítani, felthetően ütés okozta sérülések miatt.

- A bejelentések között valóban volt olyan, ami lövésekről számolt be, erre utaló információnk azonban nincs. A rendőrök jelenleg is a helyszínen tartózkodnak, folyik az adatgyűjtés - tette hozzá Léber Gabriella.

Esztergomban pénteken és szombaton Roma és Esélyegyenlőségi Fesztivált tartottak, a Széchenyi téren szombat délután különböző kulturális műsorok voltak, este pedig a Váradi Roma Cafe lépett fel.
(KEMMA)
Egy jellemző hozzászólás a cikk alól: A Váradi Roma Café koncert első számánál is kitört a verekedés ma este a Széchenyi téren. 4-5 roma ütötte, rúgta egymást, amíg szét nem választották őket. Ismét kiállították a bizonyítványt magukról.