A BKV figyelő cikke következik; utána idézünk párat az anyagra érkezett cigányos történetekből.
Rászólt a dohányzó utasokra, leköpték
„És nem volt senki, aki közbeavatkozott volna” -rendszeresen jelennek meg ilyen, vagy ehhez hasonló kommentek a támadó hajléktalanokról, bunkó ellenőrökről vagy biztonsági őrökről szóló bejegyzéseknél. Olvasónk a 6-os villamoson találkozott össze két bunkó utassal, akik dohányoztak, köpködtek és hangoskodtak, de ezt nem nézte tétlenül. Először csak szólt az utasoknak, de egyikőjük az arcába fújta a füstöt és leköpte, erre olvasónk válasza egy tekintélyes pofon volt. Olvasónk azon lepődött meg igazán, amikor egy utastársa (Kuruc.info: vagy egy “tarisznyás” bőcsész/cociológushallgató-liberális jog/fajvédő, vagy valami vénasszony, aki talán a részletekkel sem volt tisztában) panaszt tett a környéken lévő rendőröknél, hogy megverte a dohányzó srácot.
A lenti levél is rámutat arra, hogy összefogásra van szükség, egyedül nem lehet rendet rakni. Nem várhatunk mindig arra, hogy a járművezetők lépjenek fel a nemkívánatos személyekkel szemben. Elég csak 2-3 utasnak összefogni és az ilyen kis férgek futva hagyják el a helyszínt (és az őket védő utasokat is elgyepálhatná már valaki):

"Tisztelt BKV-figyelő!

Régóta olvasgatom a különböző leveleket, történeteket, hozzászólásokat. Sokszor visszatérő kijelentés a "valaki miért nem tesz valamit", és a "többi ember csak nézte" kijelentések. Két évvel ezelőtt a 6-os villamoson nekem is volt afférom, két utassal. Két fickóval, akik semmibe vettek mindent amit kultúrának lehet nevezni. Természetesen az utazók kiválóan hallhatták, hogy mi is a véleményük rólunk, "köcsögökről", "birkákról".

Majd ennek betetőzése képpen egyikük rágyújtott. A másik talán érezte, hogy egy kicsit túllőttek a célon, mert szólt a barátjának, hogy ezt nem kéne. A "barát" erre közölte, hogy ki a fasz merne szólni, itt mindenki gyáva. Nos én nem voltam az. Nem volt nehéz odajutni a két ifjú emberhez hiszen a többi utas elég nagy kört hagyott szabadon. Megálltam mellette, és kértem, hogy oltsa el a cigarettáját. Ezen eléggé megdöbbent, de hirtelen felugrott, és mint egy kanos majom kidüllesztett mellkasát csapkodva elkezdett üvölteni: "Na, üssél meg g*ci, üssél meg." "Üssön meg a guta. Csak arra kértelek, hogy oltsd el a cigarettát."

Ezután vettem észre, hogy a haverja eltűnt a szemben lévő székről. A srác is észre vette, mert igen teátrális mozdulattal ledobta a földre a cigit, de előtte egy nagy adag füstöt az arcomba fújt. Részemről én lezártnak tekintettem a kérdést, és otthagytam a gyereket, Viszont ő nem. Egy tekintélyes méretű köpést küldött utánam, ami a nadrágomon landolt. Igyekszem béketűrő lenni. Feleslegesen nem csinálom a bajt,viszont azt nem engedhetem hogy csak úgy leköpjenek. Kétlem, hogy lenne ember, aki eltűri. Megfordultam, és kiosztottam a srácnak egy amolyan jóféle parasztlengőt, amitől rögtön le is ült. Mindezt persze mindenki végignézte, és aki tehette az ajtó felé nyomakodott. Mivel épp a Blaha Lujza térhez érkeztünk, én is leszálltam.

És hogy ne érje szó az emberek segítőkészségét: Ezúton szeretném megköszönni annak a "hölgynek" a segítségét, aki készségesen rohant az ott posztoló rendőrökhöz, és ugyan ezzel a készséggel magyarázta el nekik, mennyire is megvertem a fiatalembert és, hogy merre is mentem. Kívánom annak a hölgynek, hogy köpjék le őt is, és javaslom menjen szemészetre, vagy legalább  legközelebb forduljon meg, mert pár méterre álltam tőle, és a rendőröktől. Nem mentem sehová.

Ez volt az első, és utolsó eset, hogy tettem valamit. Én is elfordítom a fejem, és nem törődöm embertársaimmal.

Péter"
Pár olvasói cigányos történet ugyanonnan (szerkesztve, javítva, a mondanivalót nem módosítva):

“Jártam egy sokdanos mesterhez edzésre. Vele történt meg, hogy ki akarták zsebelni a hatos villamoson és még nyakon is vágták amikor nem hagyta magát... Aztán eszméletlenre vert 3 zsebest és leszállt. Követendő példa!”

“Egyszer le akartak nyúlni a zsebesek. Mellesleg szerintem ránk van írva, ha pénz van nálunk, mert se előtte se utána nem volt ilyen, de akkor 300000 jó magyar pénz volt a táskámban. Szó ami szó, észrevettem és elhúztam a táskámat, és álltam a farkaszemet. Mindhárman körülvettek, a lenyúló, a falazó és a verő. Komolyan fenyegettek, kést vettek elő. A végén azonban leszálltak erőszak nélkül egy idős nő után, aki a hátán hordta a retiküljét. Nos, egy nagy kör volt körülöttem üresen, pedig tömött volt a busz. Senki nem szólt közbe, senki nem szólt a sofőrnek.
A másik, hogy halljuk, látjuk, hogy komoly zsebes alosztály van a rendőrségnél. Hát besétáltam, hogy talán mutatnak valami albumot, hogy képek alapján felismerem-e. Felismertem volna ha mutattak volna. De. Kérdés: Melyik kerületben volt az eset? Mondom, a buszon. Mert az a kapitányság illetékes ahol történt.... Nem volt kedvem folytatni. Na ennyit a forró nyomról…”

“A vonaton egy hölgy: "Ez nemdohányzó!"
Cigó: - Magát zavarja a füst?
Hölgy: - Igen.
Cigó: - Mert engem nem!
És ez nagyon gyakori a vonatokon; senki nem mer fellépni ellenük…”

“Itt Csepelen a kapitányságtól egy buszmegállónyira történt az eset: két eléggé ittas cigány (lehet rasszistázni, de mondjuk a származásuk nem lényeges ugye) lekéste a buszt. Hétközben, nyáron du. 17 óra körül volt. Kimentek az útra (II. Rákóczi Ferenc, eléggé forgalmas út, Karácsony Sándor utcánál, gyakorlatilag Csepel belvárosa), és leállították az autókat, próbálták felfeszíteni azok ajtaját, és sörösüvegekkel dobálták azokat! Mert a szemét rasszista magyarok nem vették fel őket a kocsijukba, mert az nekik jár! Persze semmi következménye nem volt...”

“Egy jó kis "trükkös" tolvaj sztori:
A szituáció: Lámpa piros, kocsisor. Adott a mit sem sejtő autós és a verdát oldalbahugyozó "teljesenmindegymilyenszármazású" (Kuruc.info: gyk. cigány) Úr. Vezető kiugrik, hogy az illető vizelő mégis mit képzel. A pisis társa pedig közben elköti a verdát.”

“Nekem is volt egy kis összekapásom buli után a 906-os tömött éjszakai buszon. Három cigány elkezdett fenyegetni egy kómás férfit és elkezdtek ordítozni, hogy "geci magyarok". Erre rájuk szóltam, hogy abbahagyhatnák, és legalább ne egy kómás részeg csávóval kezdjenek ki. De mivel jelezték számomra, hogy van náluk egy kés, és nem várhattam segítséget a többi utastól (csak 2 lány szólt még rájuk), úgyhogy hagytam az egészet a francba. Pedig szerintem az ilyeneket csak egy nagy verés tanítaná meg arra, hogy rendesen viselkedjenek. De így csak egyre bátrabbak lesznek minden egyes alkalommal... Sajnálatos, hogy mennyire kell félnünk saját országunkban a kisebbségiektől…”

“Két éve a piros 7-en a Blaha és Móricz között akarták elvágni a torkom. Ketten, kora este.
Kaptam: egy vágást a kisujjamra.
Adtam: egy gyomrost lábbal, egy tarkóst könyökkel. A Móriczon aztán jöttek a "tesvérek" (Kuruc.info: gyk. megint: cigányok), úgyhogy eloldalogtam.”