Számtalan cikkünkben foglalkoztunk már azzal, hogy deviánscigányainknál higiéniáról még csak véletlenül sem beszélhetünk (hivatkozások ITT, a “Kapcsolódó cikk”-szekcióban).

A legújabb, alább idézett hírből kiderül, hogy mokkáink Bábonyibércen a saját ürüléküket is kiöntik a putrijuk elé. Nem elég, hogy az adófizetőktől kapott ingyenház közepére sz@rnak a kafferek (ahogy oly sok helyen máshol is – lásd pl. a legújabb, mindezt élőben bemutató videót ITT), még az utcát sem kímélik.

És még van pofájuk a cigányfajvédőknek azt hazudniuk, hogy a roma kultúra nagyszerűsége nem csupán az idősek tiszteletében (lásd pl. EZT a mai cikkünket) és a gyerekszeretetben (lásd még: Piricse, ill. a kaposvári gyerekgyilkos) merül ki, hanem abban is, hogy a romák személyi higiéniája legendás, és olyan fejlett, hogy az egyes testrészek szárazra törlésére eleve más-más törölközőt használnak, bezzeg az elmaradott, kulturálatlan, civilizálatlan, barbár nemcigányok, azok általában csak egy törölközőt használnak, pfuj, mecsoda tisztátalanság!

Az eredeti cikk:
Nyomozás indult szemétlerakás miatt
Miskolc - Büntetőeljárás indult a Bábonyibércen tapasztalt visszatérő szemétlerakás és más miatt.

A Miskolc külterületén lévő Bábonyibércen lévő áldatlan állapotokra hívta fel a média figyelmét Szemes István hónapokkal ezelőtt, és szemétgyűjtő túrát is szervezett. Arról az Észak-Magyarország képes helyszíni riportban számolt be annak idején. Az illegálisan lerakott szemetet az egyik köztisztasági cég bevonásával elszállították. A helyzet azonban nem normalizálódott. Ismét hordják és lerakják a területen a szemetet ismeretlenek. Ráadásul Szemes István szerint az is jellemző, hogy emberi ürüléket öntenek ki néhányan az utcára házuk előtt, mintha a középkorban élnének.

Szakvéleményt kértek

A B.-A.-Z. megyei főügyészséghez eljuttatott beadvány alapján a főügyészség nyomozást rendelt el hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt ismeretlen személy ellen – tájékoztatott dr. Martossy György ügyészségi szóvivő. Az ügyben az eljárást a miskolci ügyészség folytatja. Mindenekelőtt bekérték a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság, az ÁNTSZ és a miskolci polgármesteri hivatal építési és környezetvédelmi osztályának szakvéleményeit. A nyomozás határideje egyelőre két hónap. Azt is megtudtuk, hogy ezért a cselekményért 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják az elkövetőt bűnösség megállapítása esetén.
Keretes anyag: A képviselő "11-ese"

Miskolc (ÉM) – Sebestyén László, aki 2006 októberétől a terület (fideszes) képviselője, a fentieket a következőkkel egészítette ki: először 2006 decemberében fordult írásban az önkormányzathoz a bábonyibérci állapotok miatt. Mindent elborító szemét, patkányok, a közbiztonság hiánya, fertőzés-, illetve járványveszély – sorolja, hogy egyebek között mit jelentenek ezek az „állapotok”. Eddig 11-szer interpellált a közgyűlési üléseken, és 11 írásos beadvánnyal fordult a hatóságokhoz, intézményekhez. Többnyire pénzhiányra való hivatkozással utasították el – mondja. De azért kétszer volt bejáráson a közterület-felügyelet vezetőjével, valamint sikerült elérni, hogy 2008-ban több mint 200 köbméter szemetet elvigyenek onnan. (Mivel nem fért bele a keretbe az összes, 2009-ben gyakorlatilag kitakarították az egészet – teszi hozzá.)

Sebestyén László elmondta: többször saját képviselői alapjából tetetett ki konténereket. Hangsúlyozta: sokba van mindannyiunknak néhány ember felelőtlen magatartása. A helyzeten javított, hogy településőrök járőröznek a Bábonyibércen is.