Alig múlik el hónap, hogy ne halljunk kisebbségünk sokszor komoly sérülésekkel (berobbanó ablakok – nem nehéz elképzelni, ez mit jelent) járó vonat-, buszdobálásáról. Legutóbb például a súlyosan deviánscigány-fertőzött Tiszabezdéd-Tuzsér között, valamint kicsivel azelőtt Hajdúhadházon és Hosszúpályinál dobálták a vonatokat színeseink. (További hivatkozások régebbi esetekre a második linkből.)

Hiába, ez a cigány “kultúra” – amelynek nemcsak a köpködés az egyik nemzeti sportja, hanem a kődobálás is. Azt se feledjük, nem csupán közlekedési járműveket dobál szeretett kisebbségünk, hanem, természetesen, embereket is (lásd pl. EZT és EZT).

Talán mondanunk sem kell, ha fehérek csinálták volna ugyanezt, (nagyon helyesen!) rég bekasztlizták volna őket terrorizmus vádjával. Mi történik érinthetetlen kisebbségünkkel? Előre borítékolható: semmi. Nekik ezt elnézzük, sőt – a hivatalos politika Magyarországon ma az (lásd EZT a mai cikket), hogy nekünk kell igazodnunk hozzájuk, tolerálnunk őket és megértenünk, hogy nekik ilyenek a szokásaik.

A legújabb, kapcsolódó eset Mezőberény és Murony között történt. A BEOL cikke következik:

Vonatdobálókat keres a rendőrség

Két ablaka betört tegnap este a Mezőberény és Murony között közlekedő vonatnak. A szerelvényt feltehetően (Kuruc.info: ne védjük a cigókat, kedves BEOL, nem kell a feltételes mód. Egyszerre két ablak nem fog csak úgy “magától” betörni…) megdobálták. A rendőrség információkat gyűjt.

Vasárnap este hét óra körül a Mezőberény felől Murony irányába közlekedő személyvonatot ismeretlen tettesek feltehetően megdobálták. A vonat két ablaka betört. Az ablakok mellett senki nem tartózkodott, személyi sérülés nem történt. (Kuruc.info: most, szerencsére, nem. De nem mindig volt ekkora szerencsénk – lásd a feljebb már hivatkozott, régebbi cikkeket.) A történteket a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. (Kuruc.info: ahelyett, hogy a terrorelhárítók faggatták volna ki a környékbeli cigányokat arról, hogy az adott időpontban épp hol voltak…)

A rendőrség kéri, hogy aki a vonaton tartózkodott és a cselekménnyel kapcsolatban bármit észlelt, vagy bárki, aki érdemi információval rendelkezik, az jelentkezzen a Békéscsabai Rendőrkapitányságon vagy bármelyik rendőri szervnél, rendőrnél, illetve hívja a 66/523-700, 112 vagy 107-es telefonszámokat.

A Rendőrség a bejelentő adatait bizalmasan kezeli.