Már ITT, dec. 16-i keltezésű cikkünkben is megírtuk, mennyire valószínűtlen a salgótarjáni öngyilkossági kísérlet, és mennyire jellemző az elfogott (vagy az előtt álló) bűnözőcigányokra az öngyilkossággal való “fenyegetőzés”, csak hogy ezzel is (jócskán) csökkentsék büntetésüket.

Nos, pár nappal fenti cikkünk megjelenése után a TV2 meginterjúvolta (videó legalul) az áldozat sógorát. Száz százalékban megerősítette azt, amit mi írtunk. Megint igazunk lett… A kapcsolódó beszélgetésrész 6:22-től:

„- [TV2:] Igen, de ő [Fekete László] pszichiátriai kezelés alatt állt…
- [Sógor:] Jaj, hagyjuk már…
- Nem igaz?
- Á, dehogy igaz. Csinált egy hazugság-öngyilkossági kísérletet, bevett egy marék C-vitamint, bement a kórházba. Azzal az emberrel beszéltem, aki a gyomrát kimosta. Azt mondta, semmi baja nem volt. Azt mondta: megkérdezte [Fekete Lászlót], hát, te mit csinálsz itt? Azt mondja: egy kicsit sok volt a gyógyszer, vigyorgott. Na akkor gyere, kimosom a beled [mondta az orvos a cigánynak]. Kimosta a gyomrát, és akkor kész, ennyi volt. Nem írta alá a papírt, hogy ő nem fog még egyszer öngyilkosságot elkövetni, és ezért átvitték őt a balassagyarmati intézménybe.
- Erre a tényre alapoztad azt, hogy nem, szerinted, nem akart öngyilkos lenni?
- [A riportalany közbevág:] Ezt ő már tervezte…
- [folytatja a TV2-s]...ugyan amikor a rendőrök elfogták. Ugyan mi azt a hírt hallottuk, hogy felvagdosta az ereit, illetve gyógyszert vett be, és le akarta a salgói várfalról vetni magát.
- A kórházban azt mondták, hogy karmolások voltak rajta, körülbelül, tehát mintha egy csipkebokron ment volna keresztül. Ha van nála három lehetőség – mert állítólag nem volt nála gyógyszer – : ott van nála egy kés, meg nem tudom, járt-e [az interjúkészítőnek címezi mindezt, az nemmel válaszol] a salgói várnál. Magas. Tehát, ha én kimegyek a salgói várhoz, és le akarok ugrani, egy lépés. Esek onnan 80 métert, szanaszét töröm magam, meg gurulok 400-at lefelé a hegyről, átgurulok Szlovákiába. Tehát ez… [hatásszünet]. Ha három lehetősége van, hogy öngyilkosságot kövessen el… ha egy is van, és valóban öngyilkos akar lenni, akkor megteszi. Ha három van, és nem teszi meg, akkor nem akar öngyilkos lenni. Hazudja. Hazudja. B-terv…”

A riportban más is elhangzik. 5:45-kor például Fekete László szüleiről esik szó: „erről [a gyilkosságról] F. László szülei tehetnek: azért, mert odaűzték [F. Lászlót] és azért, mert ezt a neveltetést biztosították neki.” Nem esett messze az alma a fájától? Különösen, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a cigánygyűlölettel, rászízmussal igazán nem vádolható Blikk szerint anyja is tudott a gyilkossági szándékról, de nem értesítette a sünöket, akik még lekapcsolhatták volna fiát. Megtehették volna, hiszen valószínűleg nem telt rövid időbe a „vadászat”, amíg megtalálta a városban a gyilkos a párt. Érdemes feltenni azt a kérdést is, elmondta- e ezt az információt az „anya” azon nyomban az apjának is. Ha nem, miért nem? Milyen objektív akadálya volt annak? Nem volt otthon és ki volt kapcsolva a telefonja? Nehezen hihető. Ha igen, a (politikus(?)) apa miért nem viselkedett törvénytisztelő módon? Fontos kérdések ezek…

A riport: