Miért kérdőjelezünk a címben? Egyszerű: a mi áldott Győzikénk nem vétetett látleletet, ill. nem tett feljelentést. Az alább található fényképen sem láthatók az állítólagos kék-zöld foltok. Esetleg nagy hirtelen, csodával határos módon,  felgyógyult volna, ahogy a sajóbábonyi állítólagosan elsodort cigó (sztori ITT)?  Nehéz elhinni.

Felvetődik a kérdés: miért nincs látlelet? Győzikénk esetleg megint csak a hírekbe akart bekerülni ezzel a bejelentéssel? Nehéz azt elképzelni, hogy valóban pénzt akarna befizetni. Nem az a típus. Lásd: az APEH szerint is az egyik fő adócsaló (akárcsak díszes rokonysága – további infó, kezdőhivatkozással, ITT). Ráadásul egyes kommentelők azt írják (lásd függelékünket), hogy az ünnepek előtt Győzike bejelentette, hogy Erdélybe mennek az ünnepekre, ill. hogy a lakásuk címét senki sem tudja. Ez a cikk meg azt írja, az eset a két ünnep között történt – a(z új) lakásuknál.

A cigányfajvédő, így a fenti kérdéseket persze nem boncolgató STOP cikke és képe következik:
Összeverték és kirabolták Győzikét!

Brutálisan elbántak Gáspár Győzővel. A showman elárulta: a két ünnep között támadták meg a nyílt utcán, amikor csekkjeivel a postára sietett.

Gáspár Győző
Győzike a Napi Ásznak elmondta: ismeretlenek támadtak rá a két ünnep között, akik közel százezer forintot zsákmányoltak tőle. Az énekes elmondása szerint egyetlen szerencséje, hogy sofőrje és egyben legjobb barátja is vele volt, így a kék-zöld foltokon kívül komolyabb sérülést nem szenvedett.

"Elképesztő, hogy a mai világban ilyen dolgokon kell keresztülmennie az embernek! Már javában esteledett, mi pedig a salgótarjáni nagypostára siettünk, hogy zárás előtt még befizessem a számlákat. A semmiből támadt ránk két ember. Dulakodás közben sikerült elvenniük tőlem a két borítékot, amikben a csekkek és a pénz volt" - mesélte Győzi a napilapnak, miközben megmutatta térdhajlatában a verés nyomait. (Kuruc.info: ennyi az egész? Ez egy sima asztalbahátrálástól is keletkezhetett – ha egyáltalán igaz. Hol a fénykép, hol a látlelet?)

"Mindezek dacára úgy érzem, szerencsém volt, hiszen ha Nádasdi Gabi barátom nem lett volna velem, könnyen elképzelhető, hogy másként végződik a történet" - tette hozzá a roma showman.
Függelék: a hivatkozott olvasói hozzászólás (helyesírását, központozását javítottuk):

„Ez már megint egy újabb hazugság - vagy az előzőek voltak azok. Az ünnepek előtt bemutatták ennek a semmirekellőnek az új lakását, és azt írták, semmirekellőék nem ünnepelnek itthon: Erdélybe mennek és az új lakásuknak nem adják meg a címét. Egy ilyen fontos embernek, aki ráadásul még saját sofőrrel jár, nem szabad megadni a címét. Nos, firkászok, ideje lenne eldönteni, hogy ez a cikk a hazugság, vagy az előző, amely az új lakásról, illetve az erdélyi útról szól. Reméljük, nincs két Győzike, hisz egy is sok belőle. Vagy mindkettő hazugság. Firkász banda: tollra fel és válaszoljanak, ki hazudik és mit.”