Bűnügy | Az egri ékszerüzletbe betérő férfi vevőnek adta ki magát, majd mikor elé tették a kért láncokat, felkapta azokat és elmenekült milliós károkat okozva.

A hevesi megyeszékhely belvárosában található üzletbe hétfőn kora este, fél öt körül állított be egy férfi, aki elmondása szerint egy vastag aranyláncot szeretett volna vásárolni. Kérésének eleget téve az eladó több ékszert is megmutatott neki: a láncokat egy tálcán a pultra tette, hogy a férfi megnézhesse őket. Ekkor következett be a váratlan fordulat: a vásárlást színlelő ismeretlen lekapta a tálcát a pultról, majd kiszaladt vele az üzletből.

Mint arról ma Soltész Bálint r. százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője beszámolt, az eladó a húsz darab ékszerrel kereket oldó tolvaj után szaladt, ám szem elől tévesztette a menekülő tettest. Az ellopott ékszerek miatt 4-4,5 millió forintos kár érte az üzletet. Az ügyben különösen nagy értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást az Egri Rendőrkapitányság.

A tolvaj már nem első alkalommal járt a boltban. Az előző hónapban is vastag aranyláncok után érdeklődött (Kuruc.info: melyik népcsoport nyakában van vastag, ötkilós nyakörv, bocsánat, aranylánc? Nem a fehérében. Ha valakinek bármi kétsége lett volna az elkövető származásával kapcsolatban…), ám akkor a nézelődésnél több nem történt, amiben az üzletben tartózkodó nagy számú vevőnek is szerepe lehetett.

Megyénkben az elmúlt hónapokban több, milliós kárral járó ékszerlopás is történt, ezeket magánházaknál követték el a betörők. Novemberben Demjénből 3,6 millió forint értékben loptak el ékszereket, míg a két ünnep között Mátraderecskéről 8 millió forintos zsákmánnyal távozott a betörő. Utóbbi esetben aranyat és készpénzt egyaránt eltulajdonított a tolvaj.

(HEOL)