A Népszabadság beszámolt a hétesi gyilkosság temetéséről. Ahogy egy fajvédő laptól várható, minden lehetséges fegyvert bevetettek szegínromákok mosdatására, sajnáltatására:
-    A gyilkosok nem helyiek voltak, hanem távolabbról érkezett vendégek – idézik többször is az egyik helyi cigót. Ez is csak a szokott “mossuk kezeinket, közünk nincs a gyilkossághoz”-duma – miközben, persze, tudjuk, hogy a helyi orkok is, finoman szólva, nem vetették meg a bűnözést.
Az meg hab a tortán, hogy még csak véletlenül sem említi meg az anyag, amit az eredeti, januári, az elfogásról beszámoló rendőrségi hír egyértelműsít (eredeti ITT): hétesi cigókról van szó, nem máshonnan jöttekről. (“A rendőrség 36 órán belül azonosította a három elkövetőt, két tizenöt és egy 11 éves, szintén Hétesen lakó fiatalt.”) Vajon ki hazudik: a rendőrség, vagy a cigányfajvédő, “mindennek-az-ellenkezője-igaz-amit-leírunk” Népszabadság? A válasz egyértelmű... Nesze neked korrekt tájékoztatás!
-    Elítélik a helyi cigók a gyilkosságot. Utólag mindig hullanak a krokodilkönnyek… kár, hogy többek között az olaszliszkai esetből is tudjuk (lásd az Ősember-akció során a rabomobilban rögzítettek – további infó ITT), hogy ez a megbánás még csak véletlenül sem őszinte.
-    Jellemző, hogy a cigányok ellendemonstrációt a Jobbik ellen, és nem Solymosi néni gyilkosai ellen rendeztek. Ez megmutatja, hogy mi is az igazi viszonyuk a fehérellenes bűnözőkkel, gyilkosokkal (gyk. nem ítélik el őket).

Feltűnik a KDNP (a Zsidesz „keresztény” szatellitpártja) idiótája, Lukács Tamás is, aki szintén nyomatja a cigánybarát szöveget. Szerinte a bűnnek nincs színe, és különben sincs cigánybűnözés. Nos, a statisztikai adatok fényében igenis egyértelmű, hogy vannak olyan bűnelkövetési típusok (pl. csapatban lincselés, trükkös lopás, idősek teljesen szükségtelen megverése otthonukban rablás során, a famaffia által az egész ország letarolása, ember- és rabszolgakereskedelem stb.), amelyek gyakorlatilag csak és kizárólag a cigány “kultúrában” szocializált emberekre jellemző, tehát igenis van a bűnnek színe, és igenis tudnunk kell, mit kell csinálnunk, kikkel kell kezdenünk az igen kemény befenyítést, hogy végre rend legyen az országban. Egy rákbeteget sem úgy kell gyógyítani, hogy mondjuk megfázás elleni gyógyszert adunk neki, hanem pontosan lokalizált sugárkezelést kell kapjon. A jellemzően a cigányságra jellemző bűnelkövetési formákat is csak úgy tudjuk felszámolni, ha a cigányságra koncentrálunk. Ahogy azt más, normális(abb) országokban teszik.

Lukács még jól le is „fikázta” a Jobbikot. Érzi a (pártja) vesztét ez a szánalmas ember? Mindenesetre ez a nyilatkozata igencsak beleillik pártja prominenseinek cigánybűnözést tagadó, cigányvédő, sőt, egyenesen még a monoki, nácifasisztajobbikosnak még csak véletlenül sem nevezhető kártyát is elítélő nyilatkozatai sorába. Zsidesz-KDNP-szavazók, érdemes végre kinyitni a szemüket, és elgondolkodni azon, vajon az ország javát akarja-e az a párt, amelynek képviselői gyakorlatilag ugyanúgy a szőnyeg alá söprik a (cigány)problémát és álszenten hallgatnak az egyre égetőbb cigánybűnözés-kérdésről, mint a jelenlegi kormány? Ugye, hogy nem? Ha a Zsidesz, és szatellitpártja, a KDNP hatalomra kerül, Lukács nyilatkozataiból is láthatóan a világon semmi sem változik. Ha valakinek Pokorni, Hegedűs Zsuzsa, Balogh Artúr stb. nem lenne elég meggyőző…

Lukács sérelmezi azt is, hogy, idézzük, „Ezért sem értek egyet a Jobbikkal, amely megkülönböztet magyar és nem magyar áldozatokat, s csak az előbbiért demonstrál”. Nos, Lukács, soha az életben nem láttalak amiatt sírni, hogy például az MSZP vagy az SZDSZ nem képviseltette magát Szögi Lajos temetésén. Most is csak azért mentek el erre, mert kampány van, és nem haragíthatják magukra a szavazóikat – ha nem lenne kampányidőszak, akkor ugyanazt csinálták volna, mint Szögi búcsúztatása kapcsán. Helyette a Jobbik a „bűnös”, mert – az egyetlen pártként – fel merészel lépni a cigánybűnözés ellen. Miközben a Fidesz-KDNP még azt a tényt is letagadja, hogy egyáltalán léteznek a cigókra jellemző bűnelkövetési formák.

Az eredeti cikk:

Ózdi búcsú a meggyilkolt Mamától
Eltemették Ózdon azt a 92 éves asszonyt, akit halálos rablótámadás ért január 19-én a város főként romák lakta Hétes-telepén. Az itt élő romák erődemonstrációtól tartottak, a Jobbik ugyanis honlapján arra szólított fel: minél többen vegyenek részt a gyászszertartáson, és tiltakozzanak a „magyarellenes cselekedet” ellen.

– Nekünk ő olyan volt, mint a nagymamánk: játszott a gyerekeinkkel, velünk élt, szeretett minket és mi is tiszteltük őt – mondja Budai Zoltán, aki négy kisgyermekével él Ózd egyik legszegényebb és leglepusztultabb negyedében, a Hétes telepen. A hetvenes-nyolcvanas években az itteni, akkor még takaros, gondozott házakban a helyi kohászatban dolgozó mérnökök, középvezetők, szakmunkások laktak. Aztán a gyárt tönkrement, a telep kiürült, az ingatlanokat pedig a helyi önkormányzat bérlakásként rászorulóknak utalta ki.

A januárban brutális rablótámadás áldozatául esett Solymosi Miklósné – a férjével együtt – a hatvanas évek közepén költözött ide, s akkor sem akartak elmenni innen, amikor nyugdíjasok lettek, s a régi barátaik közül már mindenki elköltözött a telepről. Fiai azután is hiába hívták magukhoz édesanyjukat, amikor édesapjuk 2007-ben meghalt. Az akkor kilencven éves Erzsi néni egyedül maradt: mindenkinek azt mondta, ő nem bánt senkit,  ezért neki sem kell másoktól félnie.

Ez év január 19-én hajnalban azonban két fiatalkorú és egy gyerekkorú elkövető rátámadt a lakásában: összeverték, csontjait több helyen eltörték, s a kegyetlen tett után több használati tárgyat – tévét, rádiót – elvittek. Az asszonyra a szociális gondozó talált rá, amikor ebédet vitt neki. Kórházba szállították, ahol kétszer is megműtötték. Az életét nem tudták megmenteni: három héttel a támadás után elhunyt.

– A hétesiek közül mindenki csak Mamának hívta őt – meséli Budai Gyula. Szavai szerint az itteniek nem is bántották soha, támadói Ózd egy másik városrészéből, Várkonyból érkeztek rokonokhoz a telepre, s ők követték el a brutális tettet.

– Sírtunk, amikor megtudtuk, mi történt a Mamával, ha ott elkapjuk az elkövetőket, magunk vittük volna be őket a rendőrségre – mondja a testvére, Zoltán.

Berki Lajos, az ózdi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője azt mondja: csaknem negyvenezren élnek Ózdon, a harmaduk cigány. Itt sokáig békében éltek romák és nem romák. A cigány kisebbségi önkormányzat képviselője tegnap elhelyezte Solymosi Miklósné urnasírjánál az emlékezés virágait. Koszorút vitt az MSZP, a Fidesz, a KDNP, a helyi önkormányzat, civil szervezetek tagjai is.

Lukács Tamás, a KDNP országgyűlési képviselője azt mondta: az erőszaknak nincs színe, jobb- vagy baloldala, s az áldozatokat sem lehet ilyen módon megkülönböztetni.

– Ott voltam Kislétán és Tatárszentgyörgyön a roma áldozatok sírjánál, itt vagyok most is, mert azt vallom: mindenféle erőszak ellen fel kell lépni egy jogállamban. Ezért sem értek egyet a Jobbikkal, amely megkülönböztet magyar és nem magyar áldozatokat, s csak az előbbiért demonstrál – mondta Lukács Tamás.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán járt Ózdon, s egy fórumon arról beszélt: minden eszközzel fel kell lépni az erőszakos cselekedetek ellen, s meg kell védeni az embereket.

Az ózdi önkormányzat mai testületi ülésén megfogalmaztak egy közleményt, amelyben a testületi tagok pártállásra és politikai nézetekre való tekintet nélkül elítélték a bűncselekményt.

Dobi  Tamástól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: a gyanúsítottak közül két fiatalkorút – akik nemrégiben múltak 14 évesek – elfogtak, s jelenleg is előzetes letartóztatásban várják ügyük fejleményeit. Tettüket beismerték. Kiskorú – tizenegy éves – harmadik társuk nem büntethető, a gyámhatóság vizsgálja a családi körülményeit. A rendőrség az idős asszonytól ellopott tárgyakat – televíziót, rádiót, s más elektromos eszközöket – megtalálta egy orgazdánál.

A temetésre nyolc Hétes-telepi asszony is elment, mindannyian egy-egy szál virágot vittek magukkal.

– Nem vagyunk gyilkosok és rablók, de most a Jobbik meg a gárdisták minden itt élő telepit annak néznek. Azt szeretnék, hogy szigorúan ítéljék el a bűnösöket, az ártatlan cigányokat meg hagyják békében élni – mondja az egyik asszony, kezében fehér szegfűvel.
 
 (NOL)
Első olvasó: Ózd, vagy bárhol Magyarország

Nos, én történetesen éppen Ózdon nőttem fel, többek közt laktam az ominózus helyen (Hétes telep) is, és módfelett nagy tévedés, vagy hazugság azt állítani, hogy békében éltek a magyarok és a romák. Azok a cigányok, vagy cigányvezetők, akik ezt állítják, hazudnak!

Persze erre is volt példa, mert vannak, voltak tisztességes cigány emberek, akik emberek akartak lenni. Voltak, vannak cigány barátaim a mai napig is. Voltak, akik becsületesen dolgoztak a gyárban, de ez kb. 10, nagy jóindulattal 25 % lehetett.

DE: akár Ózdon akár másutt az országban 1980-tól megszámlálhatatlan esetben láttam, vagy voltam résztvevője ilyen konfliktusnak.

Egyszer Ózdon 1980 körül, amikor még csak tizenéves voltam, három szutykos csak azért kötöttek belém, és ütöttek, mert nem tudtam cigit adni nekik.

Mai napig is látom az egyik tetvest, most már játszva szétverhetném a pofáját, de nem koszolom össze a kezem vele. Persze lehet, hogy eljön még az idő…

Ezek mindig loptak, csaltak, tönkretettek mindent maguk körül. Akinek kétségei vannak, menjen már el Ózdra és nézzen körül a megfelelő helyeken.

A magyarok által felépített házakban laknak, - nem vették ezeket… -, vagy nem tisztességes úton…,-  kivágják az erdőt, a fákat, teleszemetelik a környezetüket, odapiszkítanak a házuk mellé, szétverik, és utána jöhet a következő.

Eközben magyarok által megtermelt segélyből élnek, ingyen járnak orvoshoz (TB igazolvány nekik nem kell???), és egy sereg egyéb juttatást követelnek és vesznek fel.

Mi ez, ha nem ingyenélők tábora?

Ki vet véget ennek végre már?

Hajrá Magyarország, hajrá MAGYAROK, és főleg: hajrá Jobbik!

Második olvasó: Jó a kompozíció. A szkinheddel (=Jobbikkal) szemléltetik az áldozat gyászolóit. Azt hiszem, a Népszabadság adott esetben simán elvesztene egy pert. Brutálisan agyonvertek egy madárcsontú, 40 kilós nénit, erre a lap a temetésről olyan kegyeletsértő fotót közöl, ahol egy kopasz fej látszik dizájnolt napszemüveggel...

Kuruc.info: igen, ezt a lap nagyüzemben csinálja. A cikkhez tartozó kép:



 
Frissítés (febr. 26. 13:11): harmadik olvasónk levele:

Tisztelt szerkesztőség!!

A néphazugság cikke (Kuruc.info: lásd fent) miatt írok, mert az több ponton is elhallgat tényeket, vagy valótlanságokat állít.

Tegnap személyesen vettem részt az elhunyt néni temetésén.

A cikkben felsorolt pártokon kívül a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, és szimpatizánsai is részt vettek, személyesen helyeztek koszorút a néni ravatalához. De nem is ez a lényeg.

A temetés mindenféle pártoskodás, etnikai felhang nélkül zajlott le - ellentétben a magyarokat pocskondiázó, őket felelőssé tevő, bocsánatkérésre felszólító cigány-temetésekkel.

A cikk a temetés után kizárólag cigányokat szólaltat meg (Kuruc.info: mi mást várna az ember attól a Népszabadságtól, amely 18%-ig MSZP-tulajdonban van és tóthákosok, révészsándorok, ónodymolnárdórák adják a fő cigányügyi arculatát?), akik össze-vissza hazudoznak. A temetésen hangjuk sem volt, a nevezett cigány asszonyok láthatóan előre felkészítve, demonstratív módon vettek részt, az elhunyt családjának részvétet nem nyilvánítottak. (Kuruc.info: ennyit az állítólagos részvétükről… ugye, hogy már az elején mondtuk, nem sajnálják Solymosi nénit?)

A jelenlévő köztiszteletben álló magyar emberek (vállalkozó, iskolaigazgató, bíró, önkormányzati tisztviselő, rendőr, polgármester stb.) véleményére, érzéseire senki nem volt kíváncsi. (Kuruc.info: ahelyett az egész cikket a Jobbik, a Gárda stb. cikizésére és a megemlékezők lenácizására, lerasszistázására – lásd a képet – hegyezték ki. Mi ez, ha nem halottgyalázás?)

Ennyit a korrekt tájékoztatásról.

Az illusztrációként betett fénykép is tudatos félrevezetés! (Kuruc.info: még egyszer: ez a Néphazugság, ezek ilyen aljas eszközökkel operálnak, még az elhunyt néni halálát is pofátlanul, gátlástalanul felhasználva…)

Az elhunyt néni fia az Ózd melletti Arlóban lakik, és az ottani polgárőrök voltak segítségére a temetés biztosításában.

Ők voltak azok, akik a család kérésére nem engedték be a fotósokat és az operatőröket a temetőbe, így azok a kerítésen kívülről dolgozhattak.

A mi jeles fényképészünk (szemüveges, vörös hosszú hajú, pajeszos????) tudatosan választotta azt a beállítást, ahol egy ilyen polgárőr (nem családtag, nem szélsőjobbos, nem szkinhed !!!) feje van az előtérben. (Kuruc.info: köszönjük az információt! Persze ezt még csak véletlenül sem írták meg a cikkben, hadd higgye azt a jónép, hogy a temetésen a rászístáfásísztágárdístánácikok vitték a prímet, és nem volt az más, mint neonáci, cigányellenes seregszemle, a helyi orkok megfenyegetése)

Ennyit szerettem volna hozzátenni a történtekhez.

Szebb Jövőt!
Ózdi olvasó  
Frissítés (feb. 26. 18:07): Negyedik olvasónk levele: Az íráshoz csak annyit, hogy a Hétes telep Ózdnak egy része! Miközben a nénit temették a cigányok erődemonstrációt tartottak Ózdon! A temetésen mondott beszédet előzőleg a (bukott) polg. mester cenzúrázta. Végzettsége: nyolc elemi…

Kuruc.info: köszönjük az információt! Bármilyen beszámolót szívesen elfogadunk erről a cigó erődemonstrációról.
Frissítés (febr. 28. 6:45): az áldozat unokájának NOL-os hozzászólása, még mindig a Népszabadság hazugságaira reflektálva. Miután foglalkozik a lap hihetetlen aljas képével, helyismerete alapján elmondja, kizárt dolog, hogy a szomszédok ne vették volna észre a rablógyilkosságot; ennélfogva a “feljelentettük volna, ha tudunk róla” cigányvédekezés is komplett hazugság. Mint mindig – ilyenek a (deviáns)cigányok, na...
"Adjon az Isten mindenkinek! Hát igen...ott viszik az Én Drága Nagyikámat, és "népszabadság barátunk" kegyeletsértő módon ezt a kopasz fiatalembert helyezi a középpontba....most mégis mit mondjak?.....

A cikkben nyilatkoznak a cigányok, hogyha látják az elkövetőket, ők maguk fogják el....hát igen...mert az nem tűnt fel senkinek a szomszédok közül, hogy hirtelen megérkezik Nagyihoz egy furgon, kipattan belőle 3 srác, és elkezdik Nagyika kerekesszékével(!!!!!!) kitolni a tárgyakat.... (Kuruc.info: Ne sikkadjon el a lényeg, hazudnak, mert csak azt tudnak. Valószínűleg még bementek a támadás után a szomszédok is, hátha ott felejtettek valamit a rohadék tolvajok.) Te jó ég, ha a fórumozók ismernék a helyszínt, és hogy a szomszédnak milyen közeli rálátása van Nagyi udvarára, akkor a fejüket fognák! Hazudnak!!!!! Láttak mindent, csak egyszerűen a cigány nem hívja rá a rendőrséget a fajtársára! Ennyi!

Az eszem megáll! Olvasom a fórumokat Nagyiról, a találgatásokról és komolyan mondom, senkinek nem kívánom ezt az érzést!"