Biztos megbánták szegény cigányok... És igen, néhányan bocsánatkérést mímeltek a bíróság előtt az olaszliszkai gyilkosok közül, a cigányvédő média pedig ettől harsogott, így próbálta enyhíteni a társadalom jogos megvetését és utálatát. Tudvalevő, hogy számtalanszor meggyalázták, csúzlival lőtték Szögi Lajos emlékhelyét a fekete retkek, a szabadlábon lévő gyilkosok vigyorognak a faluban, az egyik olaszliszkai cigány pedig nemrég így fogalmazott: "Úgy fogtok járni, mint a tanár! Meg kell ölni minden magyart!".

Ebből már látható, mennyire bánták meg a dolgot szegény romáink, "akik heves vérmérsékletűek, és hirtelen felindulásból követték el Szögi Lajos halálra verését - de nagyon sajnálják"... Most újabb információ látott napvilágot, ami cáfolja a cigánymosdatást, és rávilágít arra, hogy csak a kisebb büntetés reményében mímelt megbánást néhány vadállat a bíróságon, amikor azt mondta: "Magyarország szégyenei vagyunk". Nem győzzük hangsúlyozni: Szögi Lajos egyik gyilkosa már 26, azaz huszonhat évesen fog szabadulni. Nem lehetünk biztonságban, és ez a politikusok, bírák hibája, hogy ereje teljében jut vissza a társadalomba ahelyett, hogy élve rohadna el egy dohos cellában cselekedetéért.
A bíró hangsúlyozta: nincs jelentősége annak, hogy a lincselés során ki adta le a halálos rúgást, ütést, vagy ki ejtett egyébként nyolc napon belüli sérülést, mert a gyilkosságot csoportosan, egységes szándékkal követték el. Érdekes módon ennek ellenére, ahogy Szögi bácsi is kifejtette, nincs az összes gyilkos a bíróság előtt. Olaszliszkán nyílt titok, hogy kik vettek még részt a lincselésben, ám nem "tudták" - vagy akarták rájuk bizonyítani, így szabadon kolbászolnak a feketelábúak.
„Mondd, hogy megbántad! Sírd el magad, akkor 3-4 évet levesznek" 
Ezt javasolta ifj. H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja Sz. András harmadrendű vádlottnak - idézte Balla Lajos bíró az "Ősember" fedőnevű akció során a rabomobilban készített lehallgatási felvételt az olaszliszkai lincselés másodfokú, jogerős ítéletének kihirdetésén, a Debreceni Ítélőtáblán.
A Szögi Lajos meggyilkolása miatt a nyolc vádlottra első fokon kirótt büntetésből ötöt hagyott jóvá az ítélőtábla, három esetben súlyosbított. Ifj. H. Dezső büntetését 15 évi fegyházról 17 évre súlyosbították, egyebek között azért, mert megbánásnak jelét sem mutatta. 15 évről életfogytiglanra növelték az eddig négy alkalommal elítélt F. György fegyházbüntetését. F. Györgyről a másodfokú eljárás során bebizonyosodott, hogy beletalpalt a már földön fekvő áldozat gyomrába. J. Gusztáv szintén életfogytiglant kapott, holott első fokon 15 esztendőre ítélték. J. Gusztávról bebizonyosodott, hogy arcon rúgta a tiszavasvári tanárt.
A bíróság a vádlottaknál súlyosbító körülménynek találta, hogy az áldozat maradéktalanul betartotta a közlekedési szabályokat, és azért állt meg Olaszliszkán, hogy meggyőződjön róla, az autója előtt féktávolságon belül az úttesten átfutó H. Kitti megsérült-e. A kislány apja a harmadik életfogytiglanra ítélt személy. (Legkorábban mindhárman 30 év múlva szabadulhatnak.)
Az "Ősember" fedőnevű akciót az ügyész kérésére rendelték el, ennek során lehallgatták a rabomobilban szállított vádlottakat. Így bizonyosodott be, hogy Sz. András beismerő vallomása és bocsánatkérése, amit az elsőfokú ítélet megszületése után tett, nem tekinthető őszinte nyilatkozatnak, ezért a bíróság nem tekintette enyhítő körülménynek.
Magyari - Heti Válasz nyomán