Európában gyakorlatilag minden másik országban sokkal normálisabban állnak a (természetesen ott is bűnöző) cigányokhoz, mint nálunk. A skála azok egyszerű lelövésétől (vidék-Finnország) még a gyerekkorú orkok lecsukásán is (Svájc, Anglia stb.) és a sterilizáláson (Csehország) keresztül a szabályos pogromokig (Románia) terjed. De az olaszokat sem kell félteni – ahogy arról már ITT beszámoltunk, Milánóban nagyon egyszerűen elintézték őket: fegyveresekkel őrzött, se ki, se be-táborba zárták az összes cigányukat. Ugyanez a helyzet Rómában (Olaszország fővárosában) is.

Ez persze a fajvédő szervezeteknek (pl. AI) nem tetszik. Tartunk azonban attól, hogy az olasz vezetés majd egy „ki nem sz@rja le!” kíséretében majd egy jót röhögnek a vinnyogásukon, és még csak véletlenül sem állítják le a deportálásokat. Miközben mi... – nos, a magyar közállapotokat, Pártunk és Kormányunk mokkaseggnyalását, a sáskáinkra pazarolt hihetetlen pénzeket és erőforrásokat mindenki ismeri.

Jó példa legyen a (finn, cseh és a többi mellett) mindenki számára: igenis, így is lehet (és kell!) bánni ezekkel az idomíthatatlan (akarattal nem használjuk az humánok esetében használt „tanítás”, „nevelés” szavakat) „emberekkel”. Nem fogják leharapni a fejünket érte, ha ugyanezt tesszük. Most ugyan ugat az AI, de majd lenyugszik, amikor belátja, hogy le sem sz@rják őket az olaszok.

Az eredeti MTI-hír következik:

A római cigányok kitelepítésének leállítását követeli az AI
A római telepeken élő romák erőszakos kitelepítésének leállítását követelte az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet egy csütörtöki nyilatkozatában.

A 2009-ben indított, a szervezet szerint megkérdőjelezhető ingatlanfejlesztési terv értelmében az olasz fővárosban fel akarnak számolni több mint száz roma telepet. Mintegy hatezer embert új vagy kibővített telepekre költöztetnének a város környékén. Ennek következtében az AI szerint ezer ember valószínűleg hajlék nélkül marad, és nagyon sok roma család elvesztheti a vagyonát, társadalmi kapcsolatait, hozzáférését a munkához és a közszolgáltatásokhoz.

Az intézkedéseket sürgősen át kell gondolni. Ha a tervet végrehajtják, az megnyitja az utat az erőszakos kitelepítések előtt más olasz régiókban is – véli Ignacio Jovtis, az AI olaszországi szakértője. – A jelenlegi helyzet az egymást követő kormányok sok évi mulasztásai, rossz politikája és a diszkrimináció következménye. Önmagában üdvözlendő, hogy megkísérlik ennek az örökségnek a kezelését, és hogy sok roma helyzete javulni fog. A Nomád Tervnek nevezett intézkedés azonban nem átfogó, és azzal a kockázattal jár, hogy sok más roma helyzete romlani fog.