Se szeri, se száma a cigányok rendőrveréseinek (egyik legutolsó, kapcsolódó anyagunk, további hivatkozásokkal, ITT). A legújabb események:

Ásóval támadt testvérére, majd a rendőrökre

Karcagon egy testvérvita odáig fajult, hogy a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. A dühöngő azonban az egyenruhásokra is rátámadt.

A karcagi testvérpár (egy férfi és egy nő) a megörökölt szülői ház udvarán veszett össze, ami később tettlegességig fajult – közölte a Szoljon.hu-val Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Miután a férfi észrevette, hogy lánytestvére megérkezett a házhoz, átment hozzá és vitatkozni kezdtek egy korábbi tartozás miatt. A szócsata annyira elmérgesedett, hogy a férfi felkapott egy ásót és azzal nekiesett a nő udvaron álló autójának, sorra beverte annak ablaküvegeit. Ezután folytatta ámokfutását, leakasztotta nagykaput a helyéről és eldobta, illetve az ott tartózkodókat lökdösni kezdte.

Időközben értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök csak nagy nehezen tudták megfékezni a tomboló férfit, aki intézkedés közben szidalmazta az egyenruhásokat, sőt, egyiküket meg is rúgta. A férfi ellen a rendőrség önbíráskodás, míg a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást. A rendőr könnyebb térdsérülést szenvedett.

(SZOLJON)