A töltéskorona megemelésére elhelyezett gerendát akarta ellopni egy férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolynál szerdán délelőtt. A rendőrök a tolvajt lefülelték, ellene közveszély színhelyén elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: Vizsolynál a Kis-Hernád csatorna gátjánál az árvízzel szemben küzdő emberek arra lettek figyelmesek, hogy a töltéskoronára magasításként elhelyezett gerenda eltűnt.
A települést védő gerenda eltűnését észlelők azonnal jelezték a történteket a mentési munkálatokban szintén részt vevő rendőröknek. Ők a közelben hamar tetten értek egy férfit, aki az eltulajdonított gerendát éppen a közelben próbálta elrejteni.
A járőrök a tetten ért, 24 éves helyi férfit az Encsi Rendőrkapitányságra előállították, vele szemben közveszély színhelyén elkövetett lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást - közölte a szóvivő.
(FH)