Számtalan cikkünkben (lásd pl. EZT) foglalkoztunk már azzal, miért teljesen valószínűtlen a pátkai cigányok meséje az állítólagos polgárőr-támadásról. Csak egy érv a sok közül: az állítólagos támadók kifejezetten nehezen törő, igen vastag falú wiszkispalackokat választottak, és nem mondjuk sokkal könnyebben törő sörösüvegeket. Emiatt azok nem is törtek el. Ha valóban fel akarták volna gyújtani az orkokat, elkövetnek ekkora szarvashibát? Ugyan már...

Új, a várható ítéletet (remélhetőleg) teljesen megváltoztató körülmény merült fel: kiderült, hogy a függönyökön, bútorokon stb. látható égésnyomok nem a „támadás” estéjén keletkeztek, hanem jóval azelőtt.

Akinek az eddigi tények nem lettek volna elegendőek, most már tényleg beláthatja, hogy, bizony, Pátkán is ugyanaz történt, mint Ercsiben: a bűnöző életvitelű cigányok egyszerűen kivonták a forgalomból a „munkájukat” zavaró polgárőrt. Ercsiben ezt annak meggyilkolásával (majd a permetezős dajkamesével) végezték; Pátkán meg úgy, hogy önmerényletet hajtottak végre, amelyben a(z akkori), 100%-ig cigányfajvédő kormányzat, kézivezérelt sündőrség és jogszolgáltatás (még csak véletlenül sem írunk igazságszolgáltatást...) teljes támogatását is maguk mögött tudhatták.

A mai, teljes cikk:

Molotov-koktélos támadás: égésnyomok korábbról?
Júliusra ígérik az ítéletet a pátkai polgárőrök perében

Székesfehérvár - Pénteken szakértői eredmények elemzésével folytatódott a több hónapja álló, pátkai Molotov-koktélos támadásként elhíresült per a megyei bíróságon.

A perben utóbb néhány hónapig nem volt tárgyalás, a vádlottak egyikének térdét műteni kellett. Ő most is botra támaszkodva, sántikálva jelent meg a tárgyalóteremben. Vele szemben jelenleg lakhelyelhagyási tilalmat alkalmaznak kényszerintézkedésként, a másik két vádlott még házi őrizetben van. Mint ismeretes, a három pátkai polgárőrt több emberen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja az ügyész.

Az Édl Gabriella vezette háromtagú bírói tanács pénteken a házakban kialakult tűzzel kapcsolatban kirendelt szakértők meghallgatásával foglalkozott elsősorban. Hosszas polemizálás folyt a megégett nejlonfüggönyök és egy esetlegesen keletkező nagyobb tűz kapcsolatáról. A szintén nyilatkozó tűzvizsgáló tűzoltó pedig azt a véleményét erősítette meg a bíróság előtt, miszerint az egyik megdobált épületben bizonyos berendezési tárgyakon nem ebben a tűzesetben keletkeztek égésnyomok.

A megyei bíróság ismertette Füri Béla pátkai polgármester levelét, melyben a faluvezető a közösség nevében kiáll a vádlottak mellett, s kéri a drákói szigor mellőzését.  A tárgyaláson sértetti oldalról senki sem volt jelen. A per július elején iratismertetéssel és a perbeszédekkel folytatódik, utána egy héten belül már ítélet is várható, ígéri a bíróság.
(FMH)