Lop, rabol és még csak 16 éves
A lakhelyelhagyási tilalom a fiatalember esetében mit sem ér.
 
Berettyóújfalu – Egy sor lopás miatt nyomoznak a berettyóújfalui rendőrök egy 16 éves fiú ellen, aki a bíróság által elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat is megszegi. A még mindig általános iskolába járó fiatalember legutóbb csütörtökön ráncigálta le egy idős asszony karjáról a táskát a város Bessenyei lakótelepén. Kelemen Éva rendőrségi szóvivő pénteki közlése szerint a nő kiabálni kezdett, mire a tolvaj zsákmányát ledobva elszaladt. A rendőrök hamar elfogták és őrizetbe vették a fiút, akit nem sokkal a bűncselekmény előtt hallgatták ki egy hasonló erőszakos lopás miatt…
 
Nem most kezdte
 
A hadnagy tájékoztatása alapján a kamasz előzetes letartóztatását korábban az ügyészség már indítványozta, de a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben. Mivel többször megszegte, sőt egy hétig szökésben volt, a rendőrség körözte is őt. A fiú ellen már 7 évesen nyomoztak lopásért, két éve pedig rablást követett el. Jelen pillanatban hasonló okokból folynak ellene büntető-
és szabálysértési eljárások és a lista okirattal való visszaéléssel is bővült. A fiú jövedelemmel nem rendelkezik, gyermekotthonban lakik és a rendőrség beszámolója szerint gyakorlatilag vagyon elleni bűncselekményekből tartja el magát. Az otthontól folyamatosan távol van, csak idén már 15 esetben kezdeményeztek eljárást ellene intézeti szökésért. A rendőrség ismét kezdeményezte előzetes letartóztatását.

(HAON)

***

Rendőrök vigyázzák a rettegő halasiak nyugalmát


KISKUNHALAS | Korábban hírt adtunk arról, hogy a kiskunhalasi Felsőöregszőlőkben tarthatatlanná vált a helyzet. Egy egész városrész retteg attól a néhány tucat embertől, akik lopásaikkal, rablásaikkal, folyamatos fenyegetéseikkel sakkban tartják az ott élőket.

Rostás László, a helyi Cigány Önkormányzat vezetője a probléma megoldása érdekében közös beszélgetésre hívta Téglás Péter vezető ügyészt és azokat, akiket az elmúlt években sérelem ért. A közmeghallgatáson az ügyész megígérte: rövid időn belül megoldás fog születni az ügyben.

Az ügyészségre és a rendőrségre az elmúlt másfél hétben két feljelentés érkezett, amelyek mentén a hatóságok meg tudták kezdeni a nyomozást, lopás és rablás miatt indult eljárás. Az utóbbiban már eredmény is született: egy gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság – tudtuk meg Darázs Gyöngyi ügyésztől.

A Mezőőrség tájékoztatása szerint az elmúlt napokban történt még egy bűneset a területen. Egy ismeretlen a kapu lakatját leverve jutott be egy udvarba, ahonnan különböző eszközöket és nagyobb mennyiségű vasat tulajdonított el. A ház tulajdonosa feljelentést tett az ügyében, ám egyelőre nem bizonyítható, hogy a szóban forgó bandához köthető annak elkövetése – tudtuk meg Simola Józseftől, a Bűnügyi Osztály vezetőjétől. A rendőrségi vezető elmondta: megerősítették a járőrszolgálatot a területen, napi rendszerességgel megfordulnak a rendőrök a Felsőöregszőlőkben, a mezőőröket is gyakran kísérik egyenruhások, sőt civil autókkal civil ruhás nyomozók is őrzik az ott élők nyugalmát.

Rostás László, a Cigány Önkormányzat vezetője örül, hogy történik előrelépés az ügyben. A kisebbségi önkormányzat évek óta együttműködik a hatóságokkal annak érdekében, hogy gátat szabjanak az esetleges devianciának, hiszen nem helyénvaló, ha néhány rosszéletű ember miatt egy egész közösséget bélyegeznek meg. (Kuruc.info: ha valakinek bármilyen kétsége lett volna az elkövetők származásával kapcsolatban...) A cigány vezető kifejezetten fontosnak tartja a megelőzést, maga is mindent megtesz annak érdekében, hogy ne fajuljon el jobban a helyzet, mert az könnyen önbíráskodáshoz vezethet – mondja.

(BAON)

***

Halottól akart lopni


Encs - Már ismerték egy ideje az encsi rendőrök azt a fiatalkorút, aki az utóbbi két hétben indult be igazán: lopások, betöréses lopások sora van már a számláján, de bűnlajstromát a közelmúltban egy különös bűncselekménnyel is gazdagította.
 
A nevelőintézeti nevelt úgy hallotta, hogy a romák mindent – pénzt, ételt, italt, komfortosan berendezett sírkamrát – megadnak elhalt hozzátartozóiknak, hogy a túlvilágon semmiben se kelljen hiány szenvedniük, ezért amikor neszét vette, hogy az egyik közeli településen cigány embert temetnek, úgy döntött, megszerzi magának a halott pénzét, javait, majd hozzálátott a sír kiásásához. A fiatalember most is állami gondoskodásban részesül – csak éppen pillanatnyilag előzetesben várja, hogy a lopás miatt ellene folyó eljárások végére pont kerüljön.

(BOON)

***

Pizsamában rohant segítséget kérni


Biharkeresztes – Pizsamában futott a biharkeresztesi állomásig egy betörőktől megrémült férfi vasárnap éjjel, hogy segítséget kérjen a rendőröktől.

Vezendi Jánosné rendőrségi szóvivő keddi beszámolója szerint a bajba került helybeli a határrendészeknek azt mondta, három gyanús alakot látott a háza udvarán, s ijedtében kimászott az ablakon. – A Közbiztonsági Hálóban részt vevő járőrök azonnal a helyszínre mentek, de már csak a betörés tényét tudták megállapítani. A tettesek zsírt, kávét, kenyeret és egy rádiót vittek el. A keresésükre indultak és rövidesen rájuk találtak, a csomagjaikból előkerült a zsákmány – közölte az őrnagy. A két férfit női társukkal együtt előállították és eljárást indítottak ellenük.

Az említett Közbiztonsági Háló program keretében megyeszerte félezer személyt igazoltattak a rendőrök a múlt héten (ötöt tettenérés, kettőt bűncselekmény gyanúja, kettőt körözés miatt előállítottak). Szondát 281 járművezetővel fújattak, kilencen ittasnak bizonyultak.

(HAON)

***

Üldözés az éjszakában! Könyörgött, hogy hagyják elmenni


Sokáig fogja emlegetni azt az éjjelt két fiatal, akik tisztes zsákmányt remélve érkeztek Bagodra szerda hajnalban. Már felpakolták a kiszemelt vasakat, csöveket a biciklijükre, amikor polgárőrök ütöttek rajtuk.

- Az egyiket sikerült azonnal elkapni, lenyomtam a földre és rákiáltottam, hogy meg ne próbáljon menekülni - mesélte pár órával az akció után is izgatottan Bálint Péter. -Testvérem, Laci meg a másik nyomába eredt, őt is elkaptuk a József Attila utcában.

- A másik tolvaj a bokrok között akart elbújni. Közben könyörgött az emberem, most az egyszer hagyjuk elmenni (Kuruc.info: ilyenkor fosnak a rohadékok, bezzeg ha többen nyugdíjasokra támadnak, akkor „bátrak”...), de megmondtam, amíg a rendőrök nem jönnek sehová nem eresztem - mesélte.

A rendőrök érkeztéig is volt dolguk a polgárőröknek, mert a falubeliek  összesereglettek a hírre és kevés híja volt, hogy helyben nem vettek elégtételt a tolvajokon.

- Majdhogynem meg kellett őket védeni a haragjuktól - vette át a szót Darvas Károly, a közel százfős bagodi polgárőrség vezetője. - Érthető az indulat, mert az utóbbi időben több betörés is történt a faluban. (Kuruc.info: hééé! Ilyet nem szabad mondani! Minden (volt) kormánytag, (fő)rendőr az ellenkezőjét mondja! Azt, hogy Magyarország a béke szigete, itt sokkal-sokkal jobb és biztonságosabb élni, mint bárhol máshol Európában, és az általunk elszenvedett bűnözést is biztos csak beképzeltük magunknak, mert hányszor mondjuk még, hogy a statisztikák azt mondják, a világon minden rendben...) Lakásokba jutottak be, kisgépek tűntek el, fémanyagokat vittek el, betörtek a boltba is. A környékbeli falvakban se volt nyugalom, Salomváron temetés idején, Zalaháshágyon meg a lakodalom alatt dolgoztak a tolvajok. Ezért még jobban odafigyeltünk már mi is - magyarázta.

Türelmük rózsát termett: szerdára virradóra négyen adtak szolgálatot, amikor egy óra után a Zala utcában felfigyeltek a ligetes területen pakoló alakokra. Csövek, egyéb holmik kerültek a Pápáról érkezett 16 éves tolvaj és 18 éves szőcei társa kerékpárjaira. Miután rajtuk ütöttek, szinte azonnal tucatnyi polgárőr indult a menekülő tolvaj után, aki tíz perc alatt kézre került.

(zalaihirlap)

***

Veszélyben lehet a szökött gyerek! - vigyázat: veszett!


A Nyíregyházi Rendőrkapitányság keresi a 13 éves fiút, aki nem először szökött meg az intézetből. Utoljára kedden délelőtt távozott engedély nélkül a nyírszőlősi lakásotthonból, ahova alig két órával korábban vitték vissza a rendőrök előző megtalálása után.

A fiút korábban megharapta valamilyen állat (feltehetően rágcsáló), emiatt veszettség elleni védőoltásra van szüksége! A rendőrség folyamatosan ellenőrzi azokat a helyeket, ahol a gyerek felbukkanhat, egyben kérik a lakosságot, hogy ha valaki látja, azonnal hívja a 107-es telefonszámot!

(SZON)

***

Rendőrkutyákkal fékezték meg a vasvillás támadót


Koffer és Körfűrész tette ártalmatlanná a vasvillával fenyegetőző férfit Somogysárdon.

Szerdán érkezett bejelentés, hogy ott egy fiatalember egy másik személyt súlyosan bántalmazott, majd elmenekült a helyszínről. A menekülő férfit – aki ellen egyébként a Pest Megyei Bíróság körözése alapján elfogató parancs volt érvényben – a kaposvári rendőrök Koffer és Körfűrész, a két szolgálati kutya segítségével kutatták fel.

A két ebnek azonban nemcsak ennyi volt a dolga. Mivel a 18 éves fiatalember többszöri felszólításra sem akarta letenni a nála lévő, másfél méter hosszú vasvilla szerű eszközt, ezért be kellett vetni a rendőrkutyákat – persze szájkosár alkalmazásával, vezető szíjon. De ez is elég volt ahhoz, hogy a fiatalember azonnal jobb belátásra térjen.

Az ártalmatlanná tett gyanúsított zsebéből egy szögekkel kivert, ütésre szolgáló tárgy is előkerült. A férfi ellen súlyos testi sértés miatt indított eljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság.

(Sonline)

***

Kívül és belül is bontotta a házat a betörő


Bűnügyek | Még a falból is kibontotta a vízvezetékeket az a betörő, aki egy recski házat szemelt ki. Gyanúsítottja már van az ügynek.

Betörő nyomait fedezte fel a napokban egy recski férfi egy helyi háznál. A tettes a hétfőről keddre virradó éjjel kívül-belül megrongálta az épületet. A ház külső falában lévő tartóvasak kitépése után eltulajdonította a csatornát. Az elkövető a lakásban is járt, miután az egyik ablak befeszítésével bejutott az ingatlanba. A fürdőszobában megrongálta a porcelán mosdókagylót, illetve kibontotta és elvitte a falban lévő vízvezetékeket.

Mint arról a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerkesztőségünket tájékoztatta, a lopással 150, a rongálással 400 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak. Miután megérkezett a bejelentés a bűncselekményről, a helyi körzeti megbízott, illetve a bűnügyi szolgálat által végzett adatgyűjtés során beszerzett információk alapján felmerült a gyanú, hogy egy mátraderecskei férfinak köze lehet a történtekhez. Őt a körzeti megbízott előállította és gyanúsítottként kihallgatták.

(Heol)

***

Pár méterre az otthonától rabolták ki


Bűnügyek | Hazafelé tartott egy idős ember az egri Berva-lakótelepre, amikor hátulról rátámadt egy férfi, s elragadta a táskáját.

Megtámadták a 87 éves férjét - ezzel a bejelentéssel hívta egy egri asszony a városi rendőrkapitányságot szerdán, 11 óra előtt. Az idős ember a Berva-lakótelepre tartott, s már csak pár méterre volt az otthonától, amikor egy ismeretlen, hátulról támadó férfi megütötte. A bácsinál két táska volt, a rabló az egyiket kitépte a kezéből. Mint kiderült: 216 ezer forint készpénz és több irat is volt a táskában. Az áldozat megpróbált támadója nyomába eredni, de a férfi elmenekült.

Az ügyben rablás bűntett miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást az Egri Rendőrkapitányság - tudatta Soltész Bálint r. százados, megyei rendőrségi szóvivő, aki egyben egy felhívással is fordult olvasóinkhoz. A rendőrség kéri azok jelentkezését, akik aznap a Tesco áruháztól 10.36-kor a Berva felé induló helyi járaton együtt utaztak az áldozattal, illetve ekkortájt láttak egy kék színű, Eger belvárosa felé tartó személygépkocsit. Vélhetően ez utóbbi járművel menekült el a rabló.

(Heol)

***

Alumínium tetőt akart lopni, de "hálóba" szaladt


A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Derecskei Rendőrőrsének „Közbiztonsági Háló” programban szolgálatot teljesítő járőrei tegnap éjszaka Konyár településen teljesítettek szolgálatot.

Az éjszakai csendben feszegetésből származó hangokra figyeltek fel, később kiabálás is hallatszott.  Kiderült, hogy egy használaton kívüli lakókocsi alumínium tetejét akarta ellopni az a férfi, akit a rendőrök elfogtak.

Ruházatából előkerült egy villáskulcs is, amivel a tetőt feszegette, de a hangokra felfigyelő rendőrök illetve a szomszéd ház lakója kiabálásával megzavarta tettét. Az elkövető megpróbált elszaladni a járőrök elől, de nem járt sikerrel. A 29 éves konyári férfi elmondta, hogy az alumínium tetőt értékesíteni akarta.

Ellene lopás vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt az eljárás tovább folytatódik.

(Haon)

***

Kiskorúak loptak gázolajat Kópházán


Három kiskorú fiatal próbált gázolajat lopni Kópházán szerdán az éjjeli órákban.

Egy önkéntes faluőr bejelentést tett azonban a Soproni Rendőrkapitányságon, miszerint Kópházán tetten értek három személyt, amint a kertekből gázolajat kíséreltek meg eltulajdonítani. Az elkövetőket a faluőrök a rendőri intézkedésig visszatartották.

A helyszínre érkező rendőrjárőrök igazoltatták a három kiskorú személyt, akik közül az egyik semmilyen hatósági igazolvánnyal nem rendelkezett.

A ruházatátvizsgálás során a nadrágöv tartójából előkerült egy 1,5 méteres műanyag cső . A 14 és 15 éves fiatalok elismerték, hogy gázolajat akartak lopni. A három fiatalt, amelyek közül két intézeti nevelt, előállították a Soproni Rendőrkaptányságra. Az ügyben lopás kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

(Kisalföld)

***

Testvérpár rámolta ki a szomszédos tanyákat Csanyteleken


Az egyik szomszédhoz háromszor, míg a másikhoz kétszer tört be egy csanyteleki testvérpár és egyik ismerősük. A csapatnak helybeli orrgazdája is volt.

 A 19 és 16 éves testvérpár, illetve 25 éves felgyői segítőjük mindent vitt a tanyákból, amit mozdítani tudtak. Főként az elektronikai cikkeket kedvelték, de a talicskát, a vaskályhát, a paplant, a szivattyút és a befőtteket sem kímélték.

Az általuk lopott tárgyak egy részét megtartották, míg a többit felgyői társuk segítségével egy 42 éves helybeli lakosnak értékesítették.

A csongrádi nyomozók a házkutatások során a bűncselekményből származó holmik legnagyobb részét meg is találták az orgazdánál, akit ezután szintén előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki.

A Csongrádi Rendőrkapitányság a testvér és segítője ellen üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal (betöréses) elkövetett lopás bűntette miatt indított büntetőeljárást.

Délmagyar

***

Egymáson fekve lapult a három tolvaj


A bozótban, egymáson fekve lapult az a három szarvasi nő, akik lakásbetörést kíséreltek meg. Tettükért a rendőrségen kell felelniük.

Megszólalt a lakásriasztó, ezért hoppon maradt az a három szarvasi nő, akik még május 21-én kíséreltek meg betörni egy szarvasi kertes házba. A riasztó hangjára az egyik szomszéd felhívta a lakás tulajdonosát, aki éppen a helyi piacon tartózkodott. Hazaérve észlelte, hogy bejárati ajtaját mintegy 5 centiméteres darabon benyomták, de a lakásba bejutni nem tudtak.

Kihívta a rendőröket, akik a szemtanúk elmondása alapján három nőt kerestek. A helyszín átvizsgálása során, a lakóépület mögött lévő bokros részen rá is találtak a három nőre, akik mozdulatlanul, csendben, egymáson fekve lapultak a bozótban.

Elfogták és a Szarvasi Rendőrkapitányságra előállították őket. A nyomozást betöréses lopás kírérletének megalapozott gyanúja miatt folytatják ellenük.

(beol)
***
Lopások, besurranások - veszélyben érzik magukat az algyőiek

Algyő – Egy hete, egy éjszaka alatt öt helyen lopták meg az algyőieket. Ezért lakossági fórumot tartottak: erősebb faluőrséget és nagyobb odafigyelést ígértek nekik. „A tolvajok köztünk élnek."

39-en látogattak el a kedd esti algyői falugyűlésre, hogy megvitassák: mit tehetnek a lopások megakadályozására. Múlt héten, egyetlen éjszaka alatt öt házba surrantak be a tolvajok, apróbb értéktárgyakat és egy autót is magukkal vittek. Az összejövetelen részt vett a község polgármestere, Piri József és az egyik körzeti megbízott, Tóth Gábor is. A kora esti beszélgetést Molnár Áron, szerkesztő, jobbikos politikus vezette.

A beszélgetésekből kiderült, „a tolvajok köztünk élnek." Molnár szerint, az ismert tolvajok közöttük sétálnak, még kezelnek is az algyőiekkel. A teremben összegyűltek úgy gondolják, a helyi rendőrök előtt is ismert arcok követik el a lopásokat, betöréseket.

Tóth Gábor, a Tarjáni Rendőrőrshöz tartozó, algyői körzeti megbízott (KMB) elmondta, a tavalyi, azonos időszakhoz képest csak eggyel – 4-ről 5-re – nőtt a betörések száma. Ettől függetlenül ijesztő tendencia, hogy egyetlen éjszaka alatt ennyi besurranás történt. (Kuruc.info: a fentebb már elmondottakat tudjuk csak ismételni: tévedni tetszenek, minden nagyon szép, minden nagyon jó, nincs (cigány)bűnözés, csak képzelődni tetszenek, rémeket tetszenek láni. Ha ezt mondják a rendőrök meg a baloldali politikusok, akkor így is van, világos?) A rendőri beszámoló kitért arra is, hogy az állampolgári felelősséget nem lehet áthárítani a hatóságokra: vagyis, a jelenlegi helyzetben nem lehet nyitott ajtók és ablakok mellett aludni. A KMB-s arra is felhívta a figyelmet, hogy le kellene szokni arról, hogy az algyőiek a kapu fölött hagyják a kulcsokat. Elmúlt az az idő, hogy ezt meg lehetett tenni.

– Az elkövetők nagy része algyői – fogalmazott Piri József polgármester. A községvezető elmondta, ha az ismert elkövetők éppen börtönben ülnek, akkor csökken a bűnesetek száma. Ha kiengedik őket, nő. „Ezen a tendencián valahogy változtatni kell" – magyarázta Piri.

Algyő főterére rendőrőrsöt terveznek, a kétszintes épületben az orvosi rendelő is helyet kapna. Az indulatoktól sem mentes beszélgetésen a polgármester kijelentette: „Az idei volt az utolsó lomtalanítás! Az ilyen programok csak vonzzák a 'megfigyelőket'! A lakosság a hulladékudvarban helyezheti el a szemetét, nem jó, ha idegenek méricskélik házainkat" – határozott Piri.

A Faluvédő Egyesületet is megerősítik, a kritikus időszakban a rendőrökkel összehangolva járőröznek majd Algyőn. Korábban térfigyelő kamerák telepítését is tervezték, de egy sikertelen pályázat után ez az ötlet a fiókba került, de a képviselő-testület most újratárgyalja az ügyet. Molnár Áron szerint még csírájában kell elfojtani a bűnözést: nem szabad, hogy a borsodihoz, szabolcsihoz hasonló helyzetig fajuljanak a dolgok. A politikus arra is figyelmeztette az egybegyűlteket: „Az önbíráskodás nem megoldás! A közösségnek kell megoldania a problémát, nem szabad, hogy kisebb csoportok akarjanak rendet tenni."

A védekezéssel kapcsolatban a körzeti megbízott elmondta: ha tetten érjük a betörőt, a rendőrök kiérkezéséig visszatarthatjuk. Javaslata szerint zárjuk be az épületbe, így nem szabadulhat. Véleménye szerint a megelőzésre még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, nem szabad nyitva hagyni az ajtókat, ablakokat. A falugyűlésen elhangzott: a házalók is problémát okoznak. A résztvevők szerint ők is kifigyelhetik, kihez, mikor érdemes besurranni. Ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta: a mórahalmihoz hasonló, tiltó táblát helyeznek el a falu határában – tiltott árusítás esetén keményen szankcionálják a házalókat.

Az általános társadalomkritikát is megfogalmazó gyűlés végére közmegegyezés született: erősebb Faluőrség és nagyobb egymásra figyelés szükséges ahhoz, hogy a korábbiakhoz hasonló, nyugodt élhető település maradjon Algyő.

(Délmagyar)

***

˝Kést állítok a hátadba!˝ - rabolt, önbíráskodott és lopott


Hódmezővásárhely - Rablással, önbíráskodással és lopással gyanúsítja a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság azt a 29 éves helybeli lakost, akik országos elfogatóparancs alapján kedden délelőtt fogtak el a belvárosban a járőrök.

A gyanúsított május 20-án leszólított egy fiatalkorú fiút a Teleki utcán azért, hogy kölcsönkérje a telefonját egy SMS erejéig. A fiú nem akarta átadni a mobilját, ezért az elkövető veréssel fenyegette meg a sértetett, aki ennek hatására jobbnak látta engedelmeskedni. A gyanúsított egyébként azt mondta neki, hogy később visszaadja a telefont, de erre nem került sor, mert a helyszínről távozott.

A nyomozás során derült ki, hogy ugyancsak a 29 éves gyanúsított május 3-án az esti órákban a Hősök terén szólított le egy ismerős társaságot, hogy szintén kölcsön kérjen egy telefont. A mobiltelefont ugyancsak „elfelejtette" visszaadni.

Azt viszont már igencsak zokon vette, amikor egy ismerősének nem adtak vissza 15 ezer forintot, ugyanis ennek visszaszerzése érdekében megfenyegette az adóst, hogy „kést állít a hátába", amennyiben haladéktalanul nem fizet.

Mivel a gyanúsított már nem volt ismeretlen a hódmezővásárhelyi nyomozók előtt, ezért a május 20-i esetet követően a személyleírás alapján gyorsan megállapították a támadó személyazonosságát, majd mivel az ismert tartózkodási helyein nem találták, országos elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene.

A járőrök kedden reggel a Petőfi utcán figyeltek fel a gyalogosan közlekedő férfira, majd elfogták és előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra.

A férfi korábban már többször volt büntetve főként csalás miatt, illetve jelenleg is számos büntetőeljárás folyik ellene, ezért kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette, az ügyészség indítványára a bíróság dönt előzetes letartóztatásáról - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

(Délmagyar)

***

Őzzel birkóztak a rapsicok


Hangács - Bejelentés érkezett az Edelényi Rendőrkapitányságra, hogy a helyi erdőkerülő különös dolgot látott a település külterületén: fiatalok birkóztak egy őzzel.

Mire az erdőkerülő odaért, elengedték az állatot az őz gyötrői, kocsiba vágták magukat és elmenekültek a helyszínről, azonban a kerülőnek még volt ideje lejegyezni kocsijuk rendszámát. A történtekről értesítette a rendőröket, akik a birkózás színhelyétől nem messze egy átalakított – .22-esre felfúrt – légpuskát találtak. A rendszám alapján a négy sajóbábonyi ifjú rapsicra is ráakadtak, akiknél a házkutatások során további fegyver-szerűségekre és lőszerre bukkantak – hogy valóban fegyvernek minősülnek-e az annak látszó tárgyak, majd a fegyverszakértő dönti el a csőtorkolati energia kiszámítása után. Mint Kaczvinszki Norbert r. századostól, az edelényi kapitányság megbízott bűnügyi osztályvezetőjétől megtudtuk, az őzzel birkózók ellen lopás és fegyverrel, lőszerrel visszaélés miatt folyik az eljárás.

ÉM-SZP

(boon)

***

Egy talicska rozsdás vas


Encs-Fügöd - A településőrök figyeltek fel egy közelmúltbeli hajnalon arra a helybelire, aki egy vashulladékkal erősen megrakott talicskát tolt maga előtt.

Miután feltartóztatták, értesítették a rendőröket, akiknek a lopás alapos gyanújával indított eljárás során először a sértetteket kellett felkutatniuk.

(boon)
***
Kést rántott a gyerek, tégla repült a házba

FMH - Az alábbi két ügyben más-más a helyszín, mások a szereplők és a történet, ám közös bennük, hogy szóváltás, vita után elszabadultak az indulatok.

Daruszentmiklóson, a Fő utca egyik  családi házának udvarán  tört ki a csetepaté. Összeveszett a még gyermekkorú, 13 éves fiú és a középkorú, 50 éves férfi,   aztán a veszekedés igencsak elfajult. Ma már talán nem is olyan meglepő módon a gyerek rántotta elő a kést, és szúrta meg  a férfit,  aki  meg is sérült, az alkarján. Sérülése  nyolc napon belül gyógyuló, ám a dunaújvárosi nyomozók  súlyos testi sértés kísérlete miatt indítottak büntető eljárást. A 13 éves fiút meghallgatták, de életkora miatt felelősségre nem vonható. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a fiú ügyében felvette a kapcsolatot a családsegítő központtal  és a gyámhivatallal.

Most pedig látogassunk el Ercsibe (Kuruc.info: ahol az orkok a minap gyilkoltak), ahol a Kisfaludy utcában történtek mozgalmas, hangzavarral kísért események. Egy család szólalkozott  össze  az utcában lakó nővel. A família (Kuruc.info: a „cigány” megfelelője a polkorrekt(kedő) sajtóban) egyik női és két férfitagja  véleményét  és érzéseit nem tagadva  szitkozódott  és  üvöltözött az  asszonnyal  annak kerítésénél, majd  az egyik férfi  nem bírt magával: téglát ragadott,  és bedobta a ház ablakát. A  találattal 30 ezer forintos kárt okozott.  A helyi, ercsi  rendőrőrsön kihallgatták  a három családtagot.  Mindhármukat  garázdasággal  gyanúsítják, és emellett  a család 20  éves  férfitagjának várhatóan rongálás miatt is felelnie kell majd. Őt egyébként a rendőrök  a kihallgatása után őrizetbe is vették.

fmh.hu

***

Fél milliót lopott az iskolából


A rendőrök a biztonsági szolgálat segítségével csíptek fülön egy tolvajt a hétvégén Jászladányon.

A gyanúsított a helybeli iskolába ablak benyomás módszerével bejutott, megrongálta a riasztó berendezést, több iroda ajtót megrongált, végül a gazdasági irodába ment be. Az ott talált lemezszekrényből az ajtó felfeszítését követően közel fél millió forintot emelt el.

Ám nem sokáig élvezhette zsákmányát, ugyanis ekkorra már a helyszínre ért a szolgálatot teljesítő őr és a rendőrök is, akik tetten érték és elfogták. Előállítását követően a 33 éves helybeli férfi elismerte cselekményét, őrizetbe került. Az intézmény kára a lefoglalással megtérült.

szoljon.hu

***

Pénzt próbált felvenni a lopott bankkártyával


Kudarcot vallott | Fél nap alatt elfogták a tolvajt az abádszalóki őrs rendőrei.

Egy piliscsabai lakos abádszalóki üdülője udvarán parkoló autójából vitte el a tolvaj a sértett pénztárcáját vasárnapra virradóra.

Benne voltak a sértett személyes iratai és bankkártyája, mellyel a tettes pénzt próbált felvenni két alkalommal is a településen lévő ATM-ből. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy az elkövető 43 éves, abádszalóki lakos, akit őrizetbe vett a rendőrség.

szoljon.hu

***

A térfigyelő kamerák segítségével kapták el a néni támadóját


Hétfőn napközben Nyíregyházán, a Deák Ferenc utcán támadtak meg egy idős asszonyt. A néni szomszédasszonyával éppen a boltból tartott hazafelé, amikor a járdán egy fiatalember eléállt, ököllel mellkason ütötte (Kuruc.info: erre mi szükség volt, te rohadt büdös cigány? És még az ilyenek után csodálkoztok, hogy a világ minden népe ki akar benneteket irtani?), majd letépte nyakláncát és elrohant.

A sértett csak azért nem esett el, mert a másik nő el tudta kapni.

A bejelentést követően a rendőrök nagy erőkkel kezdték keresni a tettest. A feltételezett elkövetőt az Érkerti Rendőrőrsre bekötött térfigyelő kamerák monitorján fedezték fel, amint a buszpályaudvar egyik padján ül, kezében egy nyaklánccal. Az azonnal odairányított járőrök elfogták a fiatal férfit, a pad alatt megtalálták a letépett láncot.

A 19 éves budapesti lakost rablás és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanújával őrizetbe vették. Előállításakor a gyanúsított először más adatait diktálta be a rendőröknek, valamint egy pillangókést is találtak nála, ezért igazolás megtagadása és közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt külön eljárások indultak ellene. A többszörösen büntetett előéletű személyt ráadásul egy fővárosban elkövetett rablás miatt is körözték.