Számtalanszor foglalkoztunk már azzal, hogy Finnország, Oroszországgal kapcsolatos történelme (állandó fenyegetettsége) miatt igen megengedően viszonyul mind az általános hadkötelezettséghez (igen, az a mai napig kötelező náluk, és a finneknek eszükbe nem jut az eltörlése, sőt!), mind a fegyvertartáshoz: ott csak annak nincs puskája vagy egyéb lőfegyvere, aki nem is akar olyat birtokolni.

Mindenki másnak van – és ez az oka annak, hogy a Nokia, a Kone, a Formula-1 stb. országának népe a helyszínen kivégzi a bűnözésen kapott cigányokat, nemhivatalos („félrenézős”, a leszámolást szimpla önvédelemként lejelentő) rendőri támogatással. Igen, ők tudják, hogyan kell a cigánybűnözés kérdését rendezni és az orkokat befenyíteni...

A közelmúltban történt ámokfutások (amelyek közül a legújabbat egy mozlim tetű követte el) miatt a balliberálisok (legfőképp a zöldek), szélsőbaloldaliak, kommunisták a fegyverviselési szabályok nagymértékű szigorítását követelik. Nekik intett most be a kormányzó, a Fidesztől jobbra álló, jobbközép Kokoomus által delegált belügyminiszter, Anne Holmlund. Azaz: nem szigorítja meg Finnország a fegyvertartási törvényeket, azok ugyanolyan megengedők maradnak, mint eddig. A szélsőbalosok, libsik, és persze a bűnözőcigányok legnagyobb bánatára.

Az eredeti cikk (link):

Yle: Kauhajoen tutkinta vaati asekieltoa - ei toteudu


Puoliautomaattiaseiden täyskielto ei toteudu Suomessa, kertoo Yleisradio. Ylen haastattelema sisäministeri Anne Holmlund (kok.) sanoo, että hän ei aio viedä vaadittua täyskieltoa eteenpäin.

Kauhajoen koulusurmien tutkintalautakunta esitti helmikuussa, että Suomessa tulisi kieltää kaikki puoliautomaattiaseet.

Holmlund sanoi Yleisradiolle, ettei usko aseiden yhden toimintatavan kieltämisen olevan ratkaisu joukkosurmien estämiseen. Aselakiin on kuitenkin tulossa muita tiukennuksia.

Kauhajoki-tutkintalautakunnan puheenjohtajan Pekka Saurin mukaan on kuitenkin selvää, että koulusurmien ja Sellon ammuskelun kaltaisia uhrimääriä ei olisi saatu aikaan kertalaukauksia ampuvalla aseella.