Alább a mai Magyar Nemzet az Interneten csak és kizárólag nálunk (saját szkennelés) olvasható cikke. Kapcsolódó cikk ITT.

Tovább retteghetnek a faddiak

Bár néhány hónapig úgy tűnt, hogy a nagyobb rendőri jelenlét megfékezi azokat a családokat, akik rettegésben tartják Fadd lakosságát, a napokban újabb brutális rablótámadás történt a hírhedt Kossuth utcában. A védtelen idős asszonyra álmában törtek rá, hétezer forintjáért orrcsonttörésig verték.


Féléves szünet után újra rettegnek a faddiak, a napokban ugyanis a tavaly karácsonyi rablássorozathoz kísértetiesen hasonló bűncselekmény történt a Tolna megyei településen. A kapucnis, maszkos rablók most is éjszaka támadtak, és áldozatuk megint védekezésre képtelen idős ember volt. A helyszín is ugyanaz: a Kossuth utcai cigánysor.

– Hétezer forintért verték félig agyon Annus nénit. Annyit kapott, hogy az arca akkorára dagadt, mint egy kétkilós kenyér. A csőcselék mindössze hétezer forintért művelte ezt vele – mondja az egyik falubéli. Azt mesélik, a 74 éves asszony maga is roma származású, ám nem a falut rettegésben tartó családokhoz tartozott, hanem a cigányság risztességben élő részéhez. Annus néni példát mutatott mindenkinek, hiszen kora ellenére napszámba járt, hogy támogatni tudja egyetemista fiát. Az asszony legnagyobb szerencsétlensége is az volt, hogy neki is a Kossuth utcában van a háza, ahol fél év alatt négy idős embert vertek véresre aprópénzért. Az asszony azóta nem mer haza menni, a fiánál húzza meg magát.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomoz rablás miatt.

— A maszkos támadó éjszaka tört rá az idős asszonyra, súlyosan bántalmazta, és elvette a pénzét. Az áldozatot kórházba kellett szállítani. A verés következtében ugyanis eltört az orrcsontja. Gyanúsított egyelőre nincs. A dolgunkat jelentősen megnehezíti, hogy a támadó álarcot viselt – mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A település elöljárói Pintér Sándor belügyminisztertől várnak segítséget.

– Már nem tudjuk, mitévők legyünk. A karácsonyi rablótámadások után kiharcoltuk, hogy az addigi két körzeti megbízott helyett négy teljesítsen szolgálatot a településen. Ennek köszönhetően egy rendőr mindig van a faluban, ám úgy látszik, ez is kevés – jelentette ki lapunknak Bényi András, a település önkormányzati képviselője. Hozzátette: Pintér Sándor belügyminiszter és a megfelelő szakemberek segítségét remélik a helyzet rendezésére, hiszen az nem fordulhat elő, hogy egy brutális kisebbség éveken át terrorizálja egy település tisztességben élő lakosságát.

Mint arról beszámoltunk, rendkívül brutális, iskolázatlan, törzsi törvények szerint élő cigány családok tartják rettegésben Fadd lakosságát. A helyiek évek óta eredménytelenül könyörögtek több rendőrért. A képviselő-testületnél karácsonykor telt be a pohár, amikor a cigányok három idős embert megvertek, majd kiraboltak. A lopások, betörések mindennaposak. A helyi vezetők a lakosság támogatásával petíciót írtak, amelyben önálló rendőrőrsöt követeltek Forgách Imrétől, a Bajnai-kormány rendészeti miniszterértől. Önálló őrsöt nem kaptak, csak a körzeti megbízottak létszámát emelték meg.